به گزارش ایرنا، بلینکن وزیر خارجه دولت بایدن روز چهارشنبه به وقت محلی در مصاحبه با شبکه ان بی سی آمریکا، گفت: «ما در میان این درگیری، موفق شدیم بیش از ۱۰۰ گروگان را آزاد کنیم و اعتقاد من این است که آنها میتوانند و میخواهند در این زمینه مشارکت کنند و این هدفی است که ما به همراه قطر و مصر روی آن متمرکز شدهایم.»
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: «ما تمام تلاش خود را با همکاری با اسرائیلیها، قطریها و مصریها انجام خواهیم داد تا مسیر بازگرداندن گروگانها را هموار کنیم.»
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر و وزیر خارجه قطر روز یکشنبه گفت که ترور صالح العاروری از مقامات ارشد حماس «میتواند بر چنین روند پیچیدهای تأثیر بگذارد.»
آل ثانی در یک کنفرانس مطبوعاتی در کنار بلینکن در دوحه قطر، گفت: ما تسلیم نمیشویم. ما در حال حرکت به جلو هستیم و به گفت وگوهای خود با طرفها ادامه میدهیم و تلاش میکنیم به توافقی دست یابیم که ارائه کمکهای بشردوستانه و آزادی گروگانها را ممکن کند.
بلینکن به ان بیسی نیوز گفت که در سفر خود دوباره با خانوادههای «گروگانها» ملاقات کرده است. «این سه ماه برای آنها خیلی طولانی بوده است. هر روز، هر ساعت، هر دقیقه مانند یک انتظار بی پایان است.»
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
وزارت بهداشت غزه در نود و پنجمین روز از جنگ غزه اعلام کرد شمار شهدای حملات رژیم اسرائیل به ۲۳ هزار و ۲۱۰ نفر و تعداد مجروحان به ۵۹ هزار و ۱۶۷ نفر رسیده است.
نظر شما