به گزارش ایرنا، جنبش جهاد اسلامی امروز پنجشنبه با صدور بیانیهای تاکید کرد: قطعنامه ناعادلانه شورای امنیت را که در آن از برادران ما در انصار الله یمن خواسته شده به قول خود حمله به کشتی ها در دریای سرخ را پایان دهند، به شدت محکوم می کنیم.
این جنبش خاطرنشان کرد: این قطعنامه درحالی تصویب شد که تجاوزهای صهیونیستی علیه شهروندان و مراکز مدنی در غزه همچنان ادامه دارد و صدور این حکم بدون درخواست از رژیم اشغالگر نازی برای توقف کشتارهای خود، عقب نشینی از نوار غزه، رفع محاصره مردم ما در نوار غزه و اجازه ورود مواد اولیه بدون کارشکنی، که همان اهداف برادران ما در جنبش انصار الله است، چراغ سبزی برای ادامه نسل کشی و به مثابه مشارکت با صهیونیست ها در این جنگ است.
جهاد اسلامی تاکید کرد: این قطعنامه شاهد دیگری است بر اینکه شورای امنیت یکی از ابزارهای قدرت های بزرگ برای جعل حقایق، مشروعیت بخشیدن به جنایت غرب و ابزار فشار بر مردمی است که از حقوق خود دفاع می کنند.
«سامی ابو زهیری» یکی از رهبران حماس نیز در واکنش به این اقدام شورای امنیت تاکید کرد: قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه حملات یمن در دریای سرخ نشان دهنده معیارهای دوگانه آن هاست، زیرا از اشغالگران حمایت و ورود کشتی ها به سرزمین های اشغالی را تضمین می کند اما نسل کشی صهیونیست ها علیه مردم غزه نادیده می گیرند.
به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، در نشست شورای امنیت سازمان ملل که شامگاه چهارشنبه به وقت محلی برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴ و ۲۰ دی ماه جاری برگزار شد، این قطعنامه با شماره ۲۷۲۲، ۱۱ رای موافق ۱۵ عضو شورای امنیت را بدست آورد.
این رای گیری بدون هیچ مخالفتی انجام شد و چهار عضو شورای امنیت از جمله روسیه و چین و الجزایر به آن رای ممتنع دادند. روسیه و چین از حق وتوی خود استفاده نکردند.
پیش از رای گیری درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن، درباره اصلاحیههایی که روسیه در این باره پیشنهاد کرد رای گیری شد اما سه اصلاحیه مسکو رای لازم را بدست نیاورد و در هر سه بار رای گیری، آمریکا و انگلیس با آنها مخالفت و اصلاحیهها را وتو کردند.
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از انصارالله یمن خواسته است حملات به محمولههای تجاری و خطوط کشتیرانی را متوقف کند.
این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری کشتی باری گلکسی لیدر است که اگرچه تحت نظارت شرکت ژاپنی فعالیت میکرد اما فعالیت اصلی آن برای شرکتی اسرائیلی است. این کشتی از ۱۹ نوامبر در اختیار انصارالله یمن است.
این قطعنامه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تشدید تنشها در دریای سرخ و منطقه است و از همه طرفها میخواهد تلاشهای دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران شامل حمایت از گفت وگو و روند صلح یمن را تقویت کنند.
آمریکا به عنوان حامی اصلی رژیم اسرائیل در جنگ کنونی علیه غزه که پیش از این، مدعی تشکیل ائتلافی برای مقابله با عملیات ارتش یمن در دریای سرخ شده بود، قبل از نخستین نشست شورای امنیت، به همراه ۱۲ کشور دیگر پیش از برگزاری نشست شورای امنیت درباره دریای سرخ در بیانیهای ادعا کرد که حملات در دریای سرخ یک مشکل بزرگ بین المللی و غیرقابل قبول است.
نظر شما