به گزارش ایرنا، تارنمای ال سالتو اسپانیا (elsaltodiario) با عنوان «غزه، صد روز بربریت تحت حمایت آمریکا» نوشت: حملات ائتلاف آمریکا و انگلیس به ۶۰ هدف در یمن، احتمال خطر درگیری در منطقه خاورمیانه که از هفتم اکتبر گذشته (۱۵ مهر) شاهد نسلکشی اسرائیل علیه نوار غزه است را افزایش داده است.
روزنامه ال موندو (elmundo.es) اسپانیا نیز با عنوان «آمریکا بین استراتژی بازدارندگی در لبنان و جنگ علنی در دریای سرخ» نوشت: مداخله مستقیم ایالات متحده و بریتانیا در جبهه دریای سرخ خطر واقعی یک درگیری در مقیاس بزرگ را در خاورمیانه آشکار میکند. در حالی که جنگ غزه به ۱۰۰ روز نزدیک میشود، تشدید تنشهای منطقهای یک واقعیت است.
همچنین نشریه ال پریودیکو (elperiodico) در گزارشی با تیر «جنگ به دریای سرخ میرسد» آورده است: به جای حرکت به سمت آتشبس، جبهههای بینالمللی درگیری در حال افزایش است. با بمباران یمن توسط ایالات متحده و بریتانیا، گام دیگری در جهت تحقق بدترین پیشبینیها در مورد گسترش بحران در خاورمیانه برداشته شد. اینکه تردد کشتیها از طریق دریای سرخ، ۱۲ درصد از تجارت جهانی را تشکیل میدهد و یک مسیر ضروری در مبادلات میان اروپا و آسیا است، درست است اما حمله به خاک یمن برای دفع تهدید آنها، به بیثباتی و گسترش جنگ فراتر از غزه و مرز سرزمینهای اشغالی با لبنان دامن میزند.
روزنامه آبث (abc.es) نیز نوشت: حمله آمریکا و انگلیس علیه حوثیها (انصارالله یمن)، جنگ غزه را تا یمن گسترش داد؛ این گروه اکنون رو در روی واشنگتن که آن را دشمن واقعی خود میداند، قرار گرفته است.
در این میان تارنمای ال اسپانیول (elespanol) در گزارشی تاکید کرد: به نظر نمیرسد حملات با هماهنگی آمریکا و انگلیس به چند شهر یمن در اوایل صبح روز جمعه باعث ترس حوثیهای این کشور عربی شده باشد. با وجود هشدارها، رهبر این گروه بعدازظهر جمعه اعلام کرد که تا زمانی که به دشمنان خود «پاسخ ندهند و آنها را منصرف نکنند» دست بر نمیدارند.
نشریه لا وانگواردیا (lavanguardia) نوشت: پس از حمله هوایی شدید توسط آمریکا و بریتانیا علیه اهداف حوثیها در یمن، گسترش ترسناک جنگ در نوار غزه در دریای سرخ در حال تحقق است.
روزنامه ال پائیس (elpais) نیز اشاره کرد: این حمله نه تنها دامنه درگیری را به سایر بازیگران و فضای جغرافیایی افزایش داده است، همچنین شکاف میان آمریکا و تقریباً کل جهان عرب بر سر حمایت از اسرائیل را آشکار کرد. «ایمن صفدی» وزیر امور خارجه اردن، متحد واشنگتن که از سال ۱۹۹۴ روابط رسمی با اسرائیل داشته است، «تنش فزاینده در منطقه» را «تجاوز اسرائیل به غزه و ارتکاب مستمر جنایات جنگی علیه مردم فلسطین» عنوان کرد.
آمریکا و انگلیس بامداد ۲۲ دی و در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، حمله به مواضع نیروهای یمنی را آغاز کردند. نیروهای مسلح یمن در بیانیهای اعلام کرد که حملات نیروهای آمریکا و انگلیس، ۷۳ بار تعدادی از استانهای یمن را هدف قرار داد که منجر به شهادت پنج تن و مجروح شدن شش نفر از نیروهای مسلح این کشور شد.
دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن جمعه شب در بیانیه ای اعلام کرد که تجاوز اخیر آمریکا و انگلیس به این کشور بیپاسخ نخواهد ماند.
اسپانیا از جمله کشورهای اروپایی است که از مشارکت در حملات آمریکا و انگلیس علیه یمن خودداری کرده است و مارگاریتا روبلس وزیر دفاع این کشور، دیروز جمعه اعلام کرد: اسپانیا به خاطر تعهدی که به حفظ صلح و (حل مسائل) از طریق گفتوگو دارد در دریای سرخ اقدام نظامی نخواهد کرد.
وی گفت: هر کشوری که در دریای سرخ اقدام نظامی انجام دهد باید دلیل این اقدام را تشریح کند.
نظر شما