فارن پالسی: بایدن هیچ گزینه خوبی برای مقابله با یمن ندارد

تهران- ایرنا- تارنمای فارن پالیسی در تحلیلی حملات نظامی آمریکا علیه یمن را تنها یکی از گزینه‌های بد روی میز بایدن دانست و آن را عامل بروز درگیری‌های سیاسی داخلی و افزایش تنش‌های منطقه ای معرفی کرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از این پایگاه تحلیلی آمریکایی، ‌حملات نظامی ارتش آمریکا به یمن نشان داد دولت بایدن برای مقابله، مجموعه محدودی از گزینه‌های بد را در اختیار دارد.

این در حالی است که کارشناسان اعتراف کرده‌اند تمرکز عملیات‌های نظامی ارتش ملی یمن در یکی از مراکز اصلی تبادل تجارت جهانی هزینه سنگینی برای اقتصاد جهان در پی داشته است.

یک مطالعه جدید توسط موسسه کیل در مورد اقتصاد جهانی نشان داد حجم کانتینرهای عبوری از دریای سرخ در ماه دسامبر (آذر) ‌به حدود ۷۰ درصد کمتر از حد معمول رسید.

در عین حال، این حملات باعث تشدید تنش‌ها و مداخله بیشتر واشنگتن و دیگر قدرت‌های منطقه‌ای در یک درگیری گسترده‌تر می‌شود. ارتش یمن متعهد شده اند که عملیات‌های تلافی‌جویانه انجام داده و تاکید کرده اند حملات‌آمریکا بی پاسخ یا بدون مجازات نخواهد ماند.

توماس جونو، دانشیار دانشگاه اتاوا، روز پنجشنبه پیش از حملات نظامی آمریکا گفته بود واشنگتن در موقعیت بدی قرار داشته و بنابراین نکته مهم این است که (از میان گزینه های بد) گزینه کمتر بد را پیدا کنیم.

کارشناسان هشدار می دهند که این حملات می تواند به افزایش محبوبیت ارتش یمن کمک کند، ‌چرا که آنها با حمله به کشتی‌های مرتبط با (رژیم) اسرائیل محبوبیت داخلی و منطقه‌ای خود را تقویت کرده و خود را به عنوان بازیگر اصلی قدرت در سراسر خاورمیانه نشان داده اند.

از سوی دیگر، ‌حملات نظامی آمریکا و متحدانش به یمن بحث حقوقی قدیمی در مورد جایگاه رئیس جمهوری ایالات متحده برای صدور فرمان جنگ بدون تأیید قبلی کنگره را دوباره به جریان انداخته است.

منتقدان بایدن به ویژه گروه کوچکی از قانونگذاران مترقی، تاکید می کنند که طبق قانون اساسی آمریکا، ‌رئیس جمهوری این کشور باید قبل از حمله به یمن و درگیر کردن ایالات متحده در یک درگیری دیگر در خاورمیانه، مجوز آن را از کنگره دریافت می کرد.

واشنگتن از مدت ها قبل، ‌در تلاش بود تا حدود ۲۰ کشور را برای مقابله با یمن تحریک کند. با این حال، این تلاش‌ها ابهاماتی در پی داشته است. زیرا برخی از دوستان ایالات متحده از ارتباط مستقیم با ائتلاف امتناع کرده و چندین کشور دیگر نیز حاضر به ذکر نام خود نمی شوند.

فارن پالیسی می افزاید: این موضوع نشان می‌دهد جمع آوری نیرو برای دولت بایدن چقدر دشوار بوده است. بازیگران منطقه‌ای، از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز به‌ طور ویژه از دخالت علنی در این مورد طفره رفته و از مقابله با ارتش یمن که می‌تواند آنها را مجددا به درگیری بکشاند بیم دارند.

آمریکا و انگلیس بامداد ۲۲ دی و در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، حمله به مواضع نیروهای یمنی را آغاز کردند. نیروهای مسلح یمن در بیانیه‌ای اعلام کرد که حملات نیروهای آمریکا و انگلیس، ۷۳ بار تعدادی از استان های یمن را هدف قرار داد که منجر به شهادت پنج تن و مجروح شدن ۶ تن از نیروهای مسلح این کشور شد.

دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن جمعه شب در بیانیه ‌ای اعلام کرد که تجاوز اخیر آمریکا و انگلیس به این کشور بی پاسخ نخواهد ماند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha