نبض کارخانه شهد ناب یاسوج کُند می زند

یاسوج- ایرنا- کارخانه صنایع تبدیلی آبمیوه و نوشیدنی های میوه ای یا گیاهی بدون گاز( شهد ناب) پس از ۱۶ سال انتظار در دولت سیزدهم به چرخه تولید بازگشته است و کارگران بیکار آن دوباره سر کار خود برگشتند اما گویا این روزها در پیچ و خم برخی مشکلات نبض این واحد تولیدی کند می زند و احتمال بیکاری ۶۴ کارگر آن و خسارت به مواد اولیه موجود در کارخانه وجود دارد.

به گزارش ایرنا، پیگیری لازم برای راه اندازی دوباره واحدهای تولیدی تعطیل، از مهمترین و اساسی ترین سیاستهای دولت سیزدهم بوده است.

برای بازگشت کارخانه راکد شهد ناب یاسوج بالای ۷۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری مجدد انجام شده است و در فصل سیب، در این کارخانه روزانه ۳۰۰ تن سیب وارد می شود که به صورت کنسانتره درمی آید.

پیش از احیای این کارخانه سیب های ضایعاتی یاسوج و شهر و روستاهای اطراف به طور معمول به استان های فارس، مشهد، تهران یا آذربایجان غربی ارسال می شد اما اکنون باغداران بطور مستقیم سیب ضایعاتی خود را به قیمت مناسبی به کارخانه می فروشند و دست دلال ها کوتاه شده است.

مهرماه امسال، معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفته بود که شرکت فرآورده های نفتی استان قول تامین سوخت این کارخانه را داده است.همچنین شرکت گاز استان برای ایجاد ایستگاه گاز در کارخانه شهد ناب ورود خواهد کرد و سوخت کارخانه از این طریق تامین خواهد شد.

کارخانه در تامین سوخت با مشکل مواجه است

سرمایه گذار کارخانه شهد ناب با اشاره به تولید ۸.۵ تن کنسانتره خرما در این واحد تولیدی، گفت: چنانچه مشکل تامین سوخت کارخانه حل نشود منجر به تعطیلی آن و بیکاری ۶۴ کارگر می‌شود.

دانشور ابراز کرد: هم اینک ۱۵ تن خرما برای این واحد خریداری و در کارخانه موجود است.

وی تصریح کرد: مصرف سوخت روزانه این کارخانه ۲۴ هزار لیتر است که این میزان سوخت در اختیار ما قرار نگرفته است.

بیکاری کارگران و خسارت به مواد اولیه در کمین شهد ناب یاسوج

معاون اقتصادی استاندار کهکیلویه و بویراحمد در خصوص قطع سامانه برید سازمان صمت، گفت: شرکت پخش فرآورده‌های نفتی تا زمان رفع مشکل سامانه برید مستندات واحدهای تولیدی با تایید و مهر دستگاه رسمی را مورد پذیرش قرار دهد.

سید احسان عسکری با اشاره به لزوم گازرسانی به کارخانه شهدناب، ادامه داد: این کارخانه بعد از سال ها رکود به چرخه تولید بازگشت که می طلبد در ابتدای شروع به کار مورد حمایت جدی مسئولان استان باشد.

وی افزود: هم اکنون خط کنسانتره خرما در این کارخانه راه‌اندازی شده که به جای سیب کنسانتره خرما تولید کند بنابراین شرکت گاز و پخش فرآورده های نفتی برای تامین سوخت مایع و گاز همکاری کنند تا این واحد که به تازگی به چرخه تولید بازگشته با مشکلی مواجه نشود.

وی عنوان کرد: در صورتی که سوخت این واحد تامین نشود علاوه بر بیکاری کارگران خسارت به مواد اولیه وارد می‌شود.

عسکری عنوان کرد: برای رفع مشکل سوخت کارخانه شهدناب و جلوگیری از تعطیلی این واحد با وزارت صمت و وزارت نیرو مکاتبه کردیم و قرار است جوابی در این زمینه به ما بدهند، ضمن اینکه نامه‌ای به امضاء استاندار به شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ارسال می‌شود تا سوخت مایع این واحد تامین شود.

وی از عدم همکاری شهرداری مادوان هم انتقاد کرد و گفت در جلسه گذشته قرار بود استعلاماتی از شهرداری مادوان برای گازرسانی و تامین سوخت انجام شود اما تاکنون همکاری انجام نگرفته است.

معاون اقتصادی تاکید کرد: در راستای تولید همه واحدهای تولیدی باید گام برداشت اما شرکت پخش فرآورده‌های نفتی می‌گوید سوخت مایع با لیتری ۲۷ هزار تومان که عرضه می‌کنند بسیار گران است.

وی بیان کرد: کارخانه شهدناب باید هر چه سریعتر نسبت به احداث ایستگاه گاز اقدام کند.

عسکری به تولید ۸.۵ تن کنسانتره خرما در این چند روز اشاره کرد و گفت: کارخانه با نبود گاز و سوخت مایع ضرر کرد اگر دستگاه‌ها همکاری نکنند کارخانه تعطیلی و۶۴ کارگر بیکار می‌شوند.

وی عنوان کرد: هم اینک خرما برای این واحد خریداری و در کارخانه موجود است و مابقی محصولات خرما خریداری شده در انباری در استان زاهدان است.

معاون استاندار گفت: مصرف سوخت روزانه این کارخانه ۲۴ هزار لیتر است که این میزان سوخت در اختیار کارخانه قرار نگرفته است.

امیر تیمور موسویان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: امسال، ۱۹ جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان برگزار و ۶۸ پرونده مطرح و از ۱۷۹ مصوبه این جلسات تاکنون ۱۳۹ مصوبه، اجرایی شده است.

طبق آخرین آمارها، ۱۱۲ واحد تولیدی راکد در استان وجود دارد که ۵۳ مورد از آن ها شرایط برگشت به تولید را دارند و با بازگشت این ۵۳ واحد تولیدی راکد ۹۰۰ نفر اشتغالزایی ایجاد خواهد شد.

یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال باید به این ۵۳ واحد راکد در کهگیلویه و بویراحمد تزریق شود تا به چرخه تولید برگردند.

سال گذشته ۲۷ واحد و سال ۱۴۰۰ هم ۱۹ واحد راکد به چرخه تولید بازگشتند.

بازگشت واحد های تولیدی غیر فعال و راکد به چرخه تولید جزو نخستین دغدغه های دولت سیزدهم از همان روزهای ابتدایی شروع به کار بود و در حال حاضر به عنوان سیاست اصلی دولت در کهگیلویه و بویراحمد مطرح شده است.

در سال های اخیر تلاش های زیادی برای احیای واحدهای راکد صورت گرفته است اما همچنان واحدهای صنعتی بسیاری تعطیل هستند.

سال های اخیر، عوامل بسیاری همچون کمبود نقدینگی، تحریم های ظالمانه، سوءمدیریت در کارخانه ها، کمبود مواد اولیه، نوسان ارز، فرسودگی ماشین آلات، بدهی‌های بانکی، مشکلات بیمه ای در سالیان متمادی سبب رکود و غیرفعال شدن واحد های تولیدی بسیاری در استان شده بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha