۲۵ دی ۱۴۰۲، ۱۳:۲۷
کد خبرنگار: 811
کد خبر: 85354937
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

سفیر چین در تهران: چین و ایران همواره از یکدیگر حمایت کرده اند

تهران - ایرنا - سفیر جمهوری خلق چین در تهران در یادداشتی با موضوع اهمیت و ضرورت چندجانبه گرایی و سرنوشت مشترک جامعه بشری، به روابط دوستانه کشورش و جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و نوشت: چین و ایران به عنوان کشورهایی با تمدن باستانی همیشه از یکدیگر حمایت کرده اند و با همبستگی و همکاری، اعتماد متقابل را به طور مداوم تحکیم می کنند.

«چانگ هوآ» در یادداشت اختصاصی خود برای ایرنا ؛ با عنوان "ایجاد جامعه بشری با سرنوشت مشترک، نیازمندچندقطبی برابر و منظم و جھانی شدن فراگیر" ، ضمن اشاره به برخی مهم ترین تحولات و مسائل بین المللی، نوشت: چین و ایران به عنوان کشورهایی با تمدن باستانی متعهد به احیای ملی و بازآفرینی شکوه تمدن های باستانی هستند.

این دیپلمات چینی نوشت: در سالهای اخیر، در مواجهه با تغییرات پیچیده و عمیق اوضاع بین المللی، چین و ایران همیشه از یکدیگر حمایت کرده اند و با همبستگی و همکاری، اعتماد متقابل را به طور مداوم تحکیم می کنند.

وی افزود: به رغم تحولات عمیق و تغییرات جهانی که در یک قرن اخیر بی سابقه بوده است، چین و ایران منافع مشترک گسترده و مواضع نزدیکی دارند و باهم انصاف و عدالت بین المللی را حفظ کرده اند.

چانگ هوآ تاکید کرد: دو کشور باید ضمن پایبندی به مشارکت جامع راهبردی چین و ایران، دست در دست یکدیگر نظم بین المللی را به سوی عادلانه تر و معقول تر ترویج دهند. چین و ایران هر دو کشورهای مهم در حال توسعه هستند و جایگاه مهمی در نقشه اقتصادی بین المللی دارند.

وی در ادامه یادداشت خود آورده است: بعد از اینکه چین و ایران در سال 2021 برنامه همکاری جامع را امضا کردند، همکاری عملی دو کشور در حوزه های مختلف به طور مستمر افزایش یافته است. چین به عنوان بازار بزرگ جهانی که دارای بیشترین پتانسیل است و بزرگترین موتور رشد اقتصاد جهانی را دارد، فرصت های توسعه بیشتری را برای کشورهایجهان از جمله ایران فراهم می کند.

این دیپلمات چینی تاکید کرد: ایران کشور مهمی در ساخت مشترک طرح بزرگ یک پهنه- یک راه است. چین و ایران هر دو عضو سازمان همکاری شانگهای و ساختار همکاری بریکس هستند و پتانسیل بزرگی برای همکاری دارند. چین تمایل دارد با تشریک مساعی با ایران ، جهان چندقطبی برابر و منظم و جهانی شدن اقتصاد فراگیر را محقق کند.

چانگ هوآ در بخشی دیگر از یادداشت خود با اشاره به تحولات و آشفتگی های جهان امروز نوشت: امروز جهان وارد دوره جدیدی از آشفتگی و تغییر شده است. پیدایش گروهی بازار های نوظهور و کشورهای در حال توسعه به تعدیل های عمیقی در موازنه قدرت های بینالمللی منجر شده است. از سوی دیگر، هنوز کشورهایی هستند که منطق قدیمی «قدرتحرف اول را میزند» را دنبال میکنند، در سیاست بین الملل نسبت به ضعیفها قلدری می کنند، در حوزه اقتصادی به حمایتگرایی می پردازند و روندهای پان سیاسی و پان امنیتی را گسترش میدهند.

"ذهنیت جنگ سرد، بازیهای حاصل جمع صفر و حرف ها ورفتارهای غلط بی پایانی مانند «حیاط کوچک با دیوار بلند» و «جداسازی و قطع زنجیره ها» وجود دارد. ناسازگاری نظم بین المللی کنونی و مناسبات اقتصادی با تحولات زمانه به طور فزاینده ای آشکار تر شده است. در مواجهه با تغییرات عمیقی که در یک قرن گذشته دیده نشده بود، اکثر اعضای جامعه بین المللی،صرف نظر از اندازه خود، چندقطبی سازی جهان را درخواست می کنند، با یکجانبه گرایی و سیاست قدرت طلبی مخالف هستند و معتقدند که نمی توان به مسیر قدیمی تقابل اردوگاهی و بازی حاصل جمع صفر بازگشت. "

سفیر چین در ایران با تاکید بر ضرورت جهانی شدن اقتصاد نوشت: در عین حال، جهانی شدن اقتصاد یک الزام عینی برای توسعه نیروهای مولد و نتیجه اجتناب ناپذیر پیشرفت علمی و فناوری، تنها راه پیشروی جامعه بشری و روند برگشت ناپذیر زمانه است. با اینحال،جامعه بین الملل هنوز در مورد سوالات زمانه مانند «روند چند قطبی را چگونه توسعه دهیم» و «جهان به چه نوع جهانی سازی اقتصاد نیاز دارد» به اجماع نرسیده است.

وی افزود: چندی پیش، چین کنفرانس مرکزی کار مرتبط با امور خارجی را برگزار کرد. آقای شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در این نشست تاکید کرد که چین قاطعانه از چندقطبی سازی جهانی برابر و منظم و جهانی سازی فراگیر حمایت می کند. این مسئله در راستای آرمان های مشترک اکثر کشورها و مردم همه کشورها است، به جهت حرکت جامعه بین المللی از هرج و مرج به ثبات بلندمدت اشاره می کندو مسیر مهمی را برای پیشبرد سیستم حکمرانی جهانی عادلانه و معقول و ترویج ساخت جامعه بشری با سرنوشت مشترک فراهم می کند. چندقطبی سازی جهانی برابر و منظم به این معنی است که همه کشورها اعم از بزرگ و کوچک با هم برابر هستند، هر کشوری جایگاه خاص خود را در سیستم چندقطبی جهانی دارد و می تواند نقش خود را ایفا کند.

چانگ هوآ در ادامه نوشت: چین همیشه به انصاف و عدالت پایبند بوده، از چندجانبه گرایی واقعی حمایت کرده، به آن عمل کرده و دموکراتیک کردن روابط بین الملل را ترویج کرده است. چین طرفدار آن است که همه کشورها به طور مشترک از اهداف و اصول منشور ملل متحد حمایت کنند، به طور مشترک از هنجارهای اساسی روابط بین الملل که توسط کشورها شناخته شده است دفاع کنند و به طور مشترک در اصلاح و ساخت سیستم حکمرانی جهانی مشارکت کنند.

وی با اشاره به طرح یک پهنه - یک راه چین نوشت که این کشور ابتکار جهانی سه گانه و ابتکار «یک پهنه - یک راه» را پیشنهاد کرد و در حل و فصل مسائل حساس جهانی و منطقه ای مانند مناقشه فلسطین و اسرائیل و بحران اوکراین مشارکت سازنده داشته است. "همه این ها طرح ها و خرد های چینی برای ساختن جهانچندقطبی برابر و منظم هستند که توسط چین ارائه می شوند و به صلح و توسعه جهانی کمک می کند.

این دیپلمات چینی افزود: جهانی شدن اقتصاد فراگیر که به نفع همه مردم است، بر مخالفت قاطعانه با همه اشکال یکجانبه گرایی، حمایت گرایی و «ضد جهانی سازی»، ترویج مداوم آزادسازی و تسهیل تجارت و سرمایه گذاری، تلاش برای حل مشکلات ساختاری که مانع جهانی تاکید می کند. چین ضمن حمایت از جهانی شدن اقتصاد باز، پر گنجایش، فراگیر، توسعه سالم اقتصاد و حفظ ثبات و روان بودن زنجیره تولید و و همکاری های برد-برد با روش مدرنیزاسیون به سبک چینی، سرمایه گذاری خود در همکاری های توسعه جهانی و کمک به کشورهای در حال توسعه برای ارتقای توانایی توسعه آنها را به طور مداوم افزایش می دهد، تا باهم «کیک» جهانی شدن اقتصاد را گسترده تر کنیم و آن را عادلانه به اشتراک بگذاریم، تا توسعه بتواند هم کافی و هم متعادل باشد و مردم همه کشورها را به حرکت در مسیری به سوی مدرنسازی سوق دهد.چینساخت مشترک «کمربند و جاده» با کیفیت بالا را رویکرد عملی عنوان می کندو به طور مستمر با توسعه جدید خود برای جهان فرصت های جدیدی ارائه می دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha