«فتح الله توسلی» در گفتوگو با ایرنا با اشاره به اهمیت سامانه مودیان در تحقق مبارزه با فرار مالیاتی و کاهش فشار مالیاتی گفت: کشور یا باید از طریق درآمدهای نفتی و یا درآمدهای پایدار همانند مالیات اداره شود.
رئیس کمیته دیپلماسی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: بعضی از کشورها مثل کشورهای نفتخیز حاشیه خلیج فارس، غالب درآمدهایشان از طریق فروش نفت است. کشور ما نیز سالیان سال است که وابسته به درآمدهای نفتی است و باید از این شرایط عبور کند و به شرایط درآمدهای غیر نفتی برسد.
توسلی اظهار داشت: از آنجا که تولید مقداری زمان بر است و از طرف دیگر ما شرایط خاصی به دلیل تحریم ها داریم که مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است، بر این اساس در بحث صادرات غیر نفتی موفق عمل نکرده ایم و این را کسی نمی تواند منکر شود.
وی ادامه داد: یک بخش دیگر از درآمدها، درآمدهای مالیاتی است. البته هر گونه وضع مالیاتی باید با لحاظ وضعیت کلان اقتصادی کشور و پرداخت کردن مالیات باشد.
نماینده بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود فرار مالیاتی در مشاغل خاص و سازوکار تشخیص و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص، افزود: برخی از اصناف فرار مالیاتی بالایی را طی سالیان گذشته داشتند و دارند؛ بهطور مثال پزشکان، طلافروشان، آرایشگاه های زنانه، بنکداران و تولیدکنندگان فیلم و سریال مثل فیلیمو و غیره در سالیان گذشته در مقابل پرداخت مالیات مقاومت کرده و می کنند.
توسلی تاکید کرد: بر این اساس باید سازوکار مهمی در جهت شفافیت جریان مالی این مشاغل خاص فراهم شود که این اشخاص و اصناف مالیات واقعی خود را بپردازند که سامانه مودیان دقیقا همین زیرساخت شفافیت افزا در کشور است و اجرای کامل سامانه مودیان قانون مصوب مجلس است.
وی تاکید کرد: سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی کمک زیادی به پرداخت مالیات خواهد کرد، با این سیستم جلوی بخش مهمی از فرار مالیاتی مشاغل خاص از طریق شفافیت جریان مالی آنها گرفته خواهد شد و در نتیجه شاهد افزایش مالیات در بسیاری از حوزه ها خواهیم بود و این واقعیتی است که دنیا هم در بحث مالیات از آن استفاده کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: از طرف دیگر، بسیاری از معافیت ها نیز باید هدفمند و اصلاح شوند؛ به طور مثال شرکتی در منطقه محروم ایجاد شده و ۲۰ سال معافیت مالیاتی گرفته است و در این ۲۰ سال هزاران میلیارد تومان درآمد و سود داشته است و هدف از ایجاد این شرکت در آن منطقه محروم این بوده که آن منطقه را از محرومیت در بیاورد، اما وقتی نقشی در محرومیت زدایی نداشته و مسوولیت های اجتماعی اش را انجام نمی دهد برای چه باید معافیت مالیاتی داشته باشد؟
توسلی تصریحکرد: چنین شرکتهای که به وظایفشان عمل نکرده اند نباید دیگر معافیت مالیاتی داشته باشند، بلکه باید مالیاتشان را بدهند و به اقتصاد ملی کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه تلاش کردیم بخشی از معافیت های مالیاتی را کم کنیم و جاهای نیز که لازم نیست این معافیت ها را برداریم.
نظر شما