تحول بهداشت و درمان در قاینات خراسان جنوبی + فیلم

بیرجند - ایرنا - حوزه بهداشت و درمان شهرستان قاینات در خراسان جنوبی با نگاه عدالت‌محور دولت سیزدهم متحول شده و طرح توسعه بیمارستان این شهرستان با تامین اعتبار چهار هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال در حال اجرا است.

به گزارش ایرنا یکی از مشکلات اساسی مردم خراسان جنوبی از گذشته‌های دور به دلیل وسعت زیاد و پراکندگی جمعیت، نبود دسترسی آسان به خدمات بهداشتی و درمانی بوده در حالی که قدمت اولین بیمارستان مرکز این استان به ۷۴ سال پیش بر می‌گردد.

کمبود پزشک و تجهیزات پزشکی طی سالیان متمادی سبب شد مردم شهرها و روستاهای مختلف برای کارهای تشخیصی و درمانی خود به مرکز استان یا استان‌های همجوار مراجعه کنند که هزینه‌ها و مخاطرات خود را به همراه دارد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم، توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی و ایجاد شرایط لازم برای دسترسی عادلانه و فراگیر آحاد مردم به خدمات بهداشتی و درمانی با اولویت مناطق محروم و کم برخوردار به عنوان یکی از مهمترین دغدغه‌های دولت در دستور کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفت.

ارتقای دانشکده پرستاری و مامایی قاین به دانشکده علوم پزشکی قاینات را می‌توان در همین جهت ارزیابی کرد که با پیگیری‌های مکرر دانشگاه علوم پزشکی استان، استاندار و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی همچنین مساعدت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در شورای گسترش این وزارتخانه مصوب و ابلاغ شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همزمان با دومین سفر استانی رئیس جمهور به خراسان جنوبی در مراسم افتتاح دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی قاینات حضور یافت و گفت: امید است با افزایش امکانات آموزشی و درمانی در استان امکانی برای جوانان فراهم شود که در رشته‌های مختلف علوم پزشکی تحصیل کنند.

همچنین دستگاه پیشرفته MRI پس از سال‌ها انتظار تحویل مرکز آموزشی درمانی شهدای قاین شد که قابلیت خدمات‌دهی به مردم سراسر استان خراسان جنوبی را دارد.

اقدام دیگر احداث بیمارستان جدید و طرح توسعه بیمارستان شهدای قاین است که در ۲ سال اخیر پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته است.

عملیات اجرایی دومین بیمارستان شهرستان قاینات با ۱۲۰ تخت مصوب در زمینی به مساحت حدود ۱۱ هزار متر مربع سال ۱۳۹۷ با حضور معاون درمان وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جوار بیمارستان شهدای قاین آغاز شد.

این بیمارستان که در قالب طرح توسعه به بیمارستان فعلی الحاق شد به ۲۶ درصد پیشرفت فیزیکی رسید اما پروژه به دلیل تامین نشدن اعتبار متوقف شد تا اینکه در دولت سیزدهم پیگیری‌ها توسط مسئولان استانی و شهرستان از سر گرفته شد و طی بازدیدهای مختلف، مسئولان وزارت بهداشت قول دادند بیمارستان فعلی (شهدای قاین) به یک بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی ۳۰۰ تختخوابی تبدیل شود.

خبرنگاران خراسان جنوبی که در قالب دومین تور رسانه‌ای راهیان پیشرفت استان راهی شهرستان قاینات شدند از روند اجرای این پروژه نیز دیدن کردند.

تحول بهداشت و درمان در قاینات خراسان جنوبی + فیلم

فرماندار قاینات در این بازدید گفت: پروژه بیمارستان ۱۶۶ تختخوابی شهدای قاین با پیگیری‌های استاندار و نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با چهار هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال تامین اعتبار شد و از ۲ ماه گذشته عملیات ساختمانی این پروژه مجدد آغاز شده است.

محمد محمدی افزود: در دولت سیزدهم دستگاه‌های متعددی از جمله ام. آر. آی، ماموگرافی، OPG (رادیوگرافی دندان) و برونسکوپ در بیمارستان قاین نصب و مستقر شده که قاینات را تبدیل به قطب تصویربرداری استان کرده است.

وی گفت: دستگاه ام. آر. آی بدون محدودیت وزنی است لذا حتی از مرکز استان و شهرستان‌های مجاور افراد دارای وزن زیاد برای استفاده از این دستگاه به قاین می‌آیند.

فرماندار قاینات با بیان اینکه ماهانه هزار مورد ام. آر. آی در این شهرستان انجام می‌شود اظهار کرد: اورژانس ۱۱۵، مرکز پیام و ساختمان بهورزی نیز با کمک خیران و دانشگاه علوم پزشکی در حال راه‌اندازی است.

رئیس بیمارستان شهدای قاین هم گفت: با حمایت دولت سیزدهم، نماینده مردم، استاندار، فرماندار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیمارستان جدید قاینات با ۳۰۰ تختخواب در حال ساخت است.

مسعود مختاری افزود: عملیات اجرایی این پروژه در زمینی به مساحت ۱۰ هزار و ۴۰۰ متر مربع از سال ۱۳۹۷ آغاز شد که در چهار طبقه شامل ۲ طبقه سه هزار متری و ۲ طبقه هزار و ۵۰۰ متری است.

وی بیان کرد: عملیات اجرایی بیمارستان جدید قاین در قالب طرح توسعه بیمارستان فعلی با اعتبار چهار هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال از ۲ ماه قبل مجدد آغاز شد و براساس برنامه زمانبندی شده تا ۲۴ ماه آینده تکمیل و بهره‌برداری خواهد شد.

رئیس بیمارستان شهدای قاین با بیان اینکه پروژه با سرعت خوبی در حال اجراست اظهار کرد: پیمانکار یک شرکت مادر تخصصی و درجه یک است لذا توان اینکه حتی پروژه زودتر از ۲۴ ماه تحویل داده شود را دارد.

وی عنوان کرد: اگر در زمینه تخصیص اعتبار به موقع توجه لازم شود هیچ مشکلی نخواهیم داشت همانطور که تاکنون پروژه از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار شده است.

مختاری گفت: در طرح توسعه بیمارستان شهدای قاین به عنوان مرکز آموزشی درمانی ۱۶۶ تخت دیده شده است و بقیه تخت‌ها نیز در بیمارستان قدیم راه‌اندازی خواهد شد که امیدواریم بتوانیم در خدمت مردم شهرستان‌های قاینات و زیرکوه باشیم.

وی با اشاره به نیروی انسانی مورد نیاز بیمارستان جدید قاین گفت: به محض اینکه پروژه از نظر ساختمانی به اتمام برسد در سامانه‌های معاونت درمان، نیروی انسانی نیز مطرح و پیگیری می‌شود تا براساس استانداردهای هر بخش، نیروها بارگذاری و سپس برای استخدام فراخوان داده شود.

رئیس بیمارستان شهدای قاین افزود: در بیمارستان جدید قاین بخش‌های تخصصی و فوق تخصصی نیز فعال خواهد شد و سبب می‌شود نیازی به اعزام بیماران به استان‌ها یا شهرهای دیگر نباشد.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۴۴ پزشک در شهرستان قاینات حضور دارند که تعداد پزشکان به بالای ۷۰ نفر هم افزایش خواهد یافت.

مختاری گفت: انتهای بیمارستان شهدای قاین هزار و ۶۰۰ متر مربع زمین برای احداث ۱۶ واحد خوابگاهی یا پانسیون پزشکان با ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار واگذار شده است که این پروژه نیز سال آینده افتتاح خواهد شد.

وی عنوان کرد: اعتبار چهار هزار و ۱۷۰ میلیارد ریالی بیمارستان قاین از محل اعتبارات ملی و سازمان برنامه و بودجه تامین شده است و دانشگاه علوم پزشکی بهره‌بردار این پروژه محسوب می‌شود.

رئیس بیمارستان شهدای قاین افزود: با راه‌اندازی این بیمارستان، شهرستان قاینات به استاندارد درمانی می‌رسد یعنی به ازای هر ۲۵۰ بیمار یک تخت بیمارستانی فعال دارد و تخت‌های تخصصی و فوق تخصصی از جمله نفرولوژی، روماتولوژی و ریه شروع به کار خواهند کرد.

وی گفت: بخش‌هایی مانند آنژیوگرافی، روانپزشکی، ۹ مورد اتاق عمل، همراه سرا، نمازخانه و مسجد نیز در این بیمارستان تامین و فعال خواهد شد.

مختاری افزود: در زمینه پزشکان متخصص از جمله اورولوژی یک پزشک داریم اما امسال با پیگیری‌های نماینده و فرماندار ۱۱ متخصص جدید از جمله ارتوپدی، قلب، نورولوژی، بیهوشی، زنان و اطفال جذب شدند و در زمینه اطفال نیاز به مساعدت بیشتر داریم.

وی بیان کرد: با پیگیری‌های متعدد شاید سال‌های آینده با افتتاح پروژه‌های بزرگی مانند بیمارستان جدید قاین به مباحث آموزشی، تخت بیمار، سایت‌های آموزشی و از این قبیل توجه بیشتر شود و به راحتی بتوان دانشکده علوم پزشکی قاینات را به دانشکده مستقل تبدیل و در ترم‌های جدید دانشجوی پزشکی جذب کرد.

رئیس بیمارستان شهدای قاین با اشاره به سایر پروژه‌ها گفت: ساخت ۱۶ پانسیون پزشکان به مساحت هزار و ۴۰۰ متر مربع، بازسازی و تجهیز آشپزخانه تمام صنعتی قاین با هزار پرس روزانه، ساخت و راه‌اندازی ام. آر. آی، ماموگرافی، سی. تی. اسکن، شیمی درمانی، توسعه بخش اورژانس شهری و جاده‌ای شامل اورژانس ۱۱۵ مرکز پیام، کد سه، اسفدن، محمدآباد علم، کُرُه و بیهود قاین و مرکز جراحی محدود از جمله این پروژه‌هاست.

وی از احداث ساختمان آموزشگاه بهورزی شهر قاین خبر داد و افزود: این پروژه با هزار و ۶۰۰ متر مربع زیربنا در ۲ طبقه در زمینی به مساحت سه هزار و ۲۰۰ متر مربع با اعتبار ۲۰ میلیارد رسال در حال ساخت است و اکنون بیش از ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مختاری با بیان اینکه تاکنون برای پروژه‌های بهداشت و درمان شهرستان قاینات هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است گفت: احداث مرکز جامع سلامت امام خمینی (ره) شهر نیمبلوک و روستاهای بیهود و پهنایی، چند مرکز بهداشت و پایگاه سلامت از دیگر پروژه‌هایی است که در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته و برخی به بهره‌برداری رسیده است.

سرپرست کارگاه پروژه هم گفت: ساختمان اصلی با ۱۶۶ تخت جدید در کنار ۲ هزار متر مربع فضای ساختمان‌های جانبی و ۲ طبقه در حال احداث است که تمامی فضاهای بیمارستانی جامع و کامل را دارد.

محمدرضا شریعتی‌پور پیشرفت فیزیکی مجموع این پروژه را ۴۰ درصد اعلام کرد و افزود: در صورت تامین به موقع اعتبار این توان را داریم که پروژه را زودتر از موعد تعیین شده یعنی شهریور ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسانیم.

وی بیان کرد: تاکنون ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار پیش پرداخت دریافت کرده‌ایم و با ۷۰ نفر نیرو مشغول به کار هستیم که تعداد نیروها در حال افزایش است و در ۴۵ روز گذشته پروژه به پیشرفت خوبی رسیده است.

بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در حال حاضر ۱۵ بیمارستان با هزار و ۶۳۳ تخت فعال در استان خراسان جنوبی به مردم خدمات ارایه می‌دهند و ۸۵ پایگاه اورژانس نیز آماده ارایه خدمات پیش بیمارستانی هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha