سنای فرانسه در آستانه تصویب قطعنامه محکومیت حمله نظامی جمهوری آذربایجان به قره‌باغ

تهران- ایرنا- مجلس سنای فرانسه امروز (چهارشنبه) قطعنامه‌ای برای محکومیت حمله نظامی جمهوری آذربایجان به قره‌باغ کوهستانی را بررسی کرده و در مورد آن رأی‌گیری خواهد کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای خبری پابلیک سنات، در پیش‌نویس این قطعنامه که توسط برونو رتالو رئیس حزب راست میانه جمهوری خواهان و گیلبرت لوک رئیس گروه دوستی فرانسه و ارمنستان در مجلس سنای فرانسه امضا شده است، همچنین خواستار «تلاش بیشتر برای جلوگیری از تجاوز و نقض احتمالی تمامیت ارضی جمهوری ارمنستان با دادن تجهیزات دفاعی به این کشور» شده است.

پیش‌نویس قطعنامه‌ای که امروز (چهارشنبه) بررسی می‌شود، همچنین خواستار آزادی بی‌قید و شرط و فوری مقامات سیاسی قره‌باغ کوهستانی و تمامی اسیران جنگی و نیز حمایت از دولت ارمنستان برای رسیدگی به وضعیت و تامین آب، غذا، مسکن، بهداشت و نیازهای آموزشی برای افرادی است که مجبور به فرار از قره‌باغ کوهستانی شده‌اند.

سنای فرانسه روز سه‌شنبه نیز با ۲۹۵ رای موافق در برابر یک رای مخالف قطعنامه‌ای را برای تحریم جمهوری آذربایجان تصویب کرد.

در این قطعنامه از دولت فرانسه خواسته شده است که جمهوری آذربایجان را به دلیل حملات علیه ارمنستان و تجاوز به قره باغ کوهستانی تحریم کند.

سنای فرانسه همچنین خواستار تضمین این است که وضعیت کریدور لاچین که منطقه را به ارمنستان متصل می‌کند، بدون تغییر باقی بماند.

به گزارش ایرنا، درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد، ولی درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند، با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود ۶ سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز از منازل خود آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه حاضر شده و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.

جمهوری آذربایجان در جریان درگیری‌های نظامی ۴۴ روزه سال گذشته توانست سرزمین‌های خود در قره باغ که نزدیک به ۳۰ سال تحت اشغال نیروهای ارمنستان قرار گرفته بود، آزاد کند.

این درگیری‌های نظامی با امضای ۲۰ آبان ماه سال گذشته بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان به پایان رسید و دولت باکو در پی این پیروزی اجرای برنامه گسترده بازسازی را در مناطق آزاد شده آغاز کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha