به گزارش خبرنگار ایرنا، گفته می شود این اقدام به بهانه قوانین و ضوابط یونسکو در ثبت جهانی هگمتانه پاکسازی شده بود، اما هیچ نهادی زیربار انجام این کار نرفته و آنرا گردن نگرفته است.
این اقدام با واکنش گروههای مردمی همراه شد و خواستار نصب دوباره تمثال شهدا در دیواره این بانک شدند.
بازتاب این واکنشهای مردمی سبب شد تا سازمان سیما و منظر شهرداری همدان نسبت به طراحی جدید و نصب دوباره تمثال شهدای والامقام در دیواره قدیمیترین بانک شهر همدان اقدام کند.
رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای شهر همدان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از اعضای شورا در نشستی عنوان کرده بود که از یکی از مسوولان وزارت در مرکز خواستار حذف زوائد بصری شهری در مسیر ثبت جهانی هگمتانه شده است.
مهدی حیدری بیان کرد: اینکه این الزام خواسته کارشناسان یونسکو است، موضوعی دیگر به شمار میرود اما اگر قرار بر حذف زوائد باشد، چرا مجسمههای هخامنشی در گذر فرهنگی اکباتان حذف نشدهاند.
وی اضافه کرد: تمثال شهدا به صورت خودجوش بر دیواره بانک ملی طراحی و رنگ آمیزی شده و دلیلی بر حذف آن وجود نخواهد داشت.
حیدری با قدردانی ازحسین خانجانی رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری همدان در طراحی و نصب تمثال شهدای والامقام در دیواره بانک ملی گفت: اقدام صورت گرفته با وجود برخی فشارها تحقق یافت.
رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای شهر همدان خاطرنشان کرد: امت حزب الله و شهیدپرور همدان هرگز اجازه اتفاقی که موجب اساعه ادب به شهدا شود و به عنوان یک مطالبه مردمی، جانمایی مجدد تصاویر شهدا در روی ساختمان بانک ملی باردیگر انجام شد.
حمیدرضا حیدری سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی همدان نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در این خصوص گفت: میراث فرهنگی هیچ دستورالعملی در این رابطه و همچنین توصیه و پیشنهادی در رابطه با چنین اقدامی با شهرداری یا نهادهای دیگر نداشته است.
وی افزود: الزامی نیز از سوی یونسکو برای این اقدام وجود نداشته است.
نظر شما