مرندی: ایران و متحدانش بر خلاف آمریکا در پی آتش‌بس هستند

تهران – ایرنا – کارشناس ایرانی روابط بین‌الملل در گفت و گو با شبکه انگلیسی بی بی سی تاکید کرد که ایران و متحدان آن به دنبال برقراری آتش بس در منطقه بوده و آمریکا و اسرائیل خواهان افزایش درگیری هستند.

به گزارش ایرنا، «محمد مرندی» استاد دانشگاه در گفت و گو با برنامه هارد تاک بی بی سی گفت که آمریکا از روز نخست می توانست جلوی نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه را بگیرد و ترجیح داد که چنین نکند. اکنون به نظر می رسد که آمریکا به رژیم صهیونیستی چراغ سبز نشان داده تا جنگ را توسعه دهد. آمریکا نیز در عراق ترور انجام داده و حملات موشکی به یمن انجام می دهد. به جای متوقف کردن نسل کشی در غزه به سمت مخالف در حال حرکتیم.

مرندی ضمن تکذیب حمله یمنی ها به کشتیرانی در دریای سرخ گفت: یمنی ها تنها بر بنادر اسرائیلی تحریم اعمال کرده اند به کشتی هایی که مقصد آنها بنادر اسرائیل بوده و از این اقدام صرف نظر نمی کنند، حمله می کنند و یک نفر را هم نکشته اند. تنها کاری که لازم است این کشتی ها انجام دهند این است که به بنادر اسرائیل عزیمت نکنند. یمنی ها این کار  را به علت نسل کشی در غزه انجام می دهند. اگر آمریکایی ها جلوی نسل کشی در غزه را بگیرند، این مسئله نیز به پایان می رسد.

وی افزود: از زمانی که آمریکا ۱۰ تن از سربازان یمنی را به قتل رساند و به این کشور موشک پرتاب کرد، اهداف یمنی ها گسترش یافته است. وی خاطرنشان کرد که آمریکا به همراه کانادا و انگلیس از ۷ سال جنگ در یمن حمایت کردند و دقیقاً همان اتفاقی که اکنون در غزه رخ می دهد، در یمن رخ داد.

وی در پاسخ به مجری که با ارجاع به قطعنامه اخیر شورای امنیت، اقدام های یمنی ها را غیرقانونی توصیف کرد، گفت: شورای امنیت یک نهاد دموکراتیک نیست و انصارالله یمن گزینه دیگری برای توقف کشتار و نسل کشی در اخیتار ندارد. اگر قوانین بین المللی اهمیت دارند پس چرا زمانی که به نفتکش های حامل نفت ایران به مقصد سوریه حمله می شد کسی شکایتی نکرد؟ چرا کسی این اقدام اسرائیلی ها را به شورای امنیت ارجاع نداد؟

زمانی که اسرائیل ۱۰ سال پیش در آبهای بین المللی به یک کشتی حامل کمک به مردم غزه حمله کرد و ۱۰ نفر از جمله یکی از اتباع آمریکایی را به قتل رساند، چرا کسی این اقدام را محکوم نکرد؟ زمانی که نیروهای مسلح آمریکا کشتی ایرانی و نفت ایرانی را می ربایند، قوانین بین المللی کجا هستند؟

وی در ادامه این گفت‌وگو ضمن تاکید بر آنکه ایران از انصارالله یمن، حزب الله لبنان و حماس حمایت خواهد کرد، همانگونه که آمریکا از اسرائیل حمایت کرده و هواپیماهای حامل سلاح به آن برای کشتار مزدم غزه ارسال می کند، گفت: آمریکا سالها از ویرانی یمن حمایت کرد و ایران از مردم یمن حمایت می کند. اگر آمریکایی ها خشونت را قطع کنند، اوضاع آرام می شود و همه چیز به نظم بر می گردد که به سود تجارت بین المللی است.

وی افزود: ایران از عملیات حماس اطلاعی نداشت و این گروه ها را کنترل نمی کند. این گروه ها، به نیابت از ایران اقدام نکرده و متحدان تهران هستند. روابط آنها با ایران دوستانه است و طرف های مختلف دائم در ارتباطند و دیدگاه ضداستعماری برای منطقه دارند و هر کدام از آنها تصمیم های خود را می گیرد.

مرندی گفت: حماس و متحدان آن (جهاد اسلامی و دیگران) اسرائیل را در میدان شکست داده اند و به قتل رساندن مردم عادی که تعداد آنها بیش از ۲۴ هزار نفر است (تعدادی از آنها هنوز زیر آوار بوده و عده ای نیز بر اثر بیماری و گرسنگی درگذشته اند)، برای اسرائیل پیروزی به حساب نمی آید. بزرگترین شکست رژیم اسرائیل آن است که این نسل کشی را به راه انداخته و خود را در جهان عیان کرده و نیت خود را برای انجام نسل کشی نشان داده است. نخست وزیر، رئیس و وزیر جنگ اسرائیل آشکارا در مورد قطع آب و غذا صحبت کرده اند.

وی در مورد درخواست حماس از ایران برای دخالت حزب الله برای کاهش فشار اسرائیل گفت: این گونه نیست که ایران به حزب الله چراغ سبز نشان دهد. به همین دلیل است که غرب همیشه در مورد ایران و منطقه اشتباه کرده و به همین دلیل در عراق، افغانستان، سوریه و یمن شکست خوردند. کافی است که با چشمان خود متوجه شویم که در غزه نسل کشی در میان است و به دادگاه بین المللی در مزینه درک این موضوع نیازی نداریم.

حزب الله سه ماه است که درگیر است و ۱۵۰ شهید برای مشغول ساختن نیمی از ارتش اسرائیل داده که این رقم برای کشور کوچکی مانند لبنان بسیار زیاد است. انصارالله نیز تلاش می کند تا رژیم اسرائیل در هنگام انجام این نسل کشی در از لحاظ اقتصادی در مضیقه باشد.

ایران، انصارالله، حزب الله و حماس به دنبال آتش بس بوده و هیچ کس به دنبال تشدید تنش ها نیست. این آمریکا و اسرائیل هستند که در پی وخامت اوضاع بوده و ایران و دیگر نقش آفرینان منطقه ای نمی خواهند در این زمین بازی کنند.

وی در ادامه این مصاحبه اوضاع کنونی اقتصاد ایران را ناشی از تحریم های غرب علیه ایران دانست که دلیل ان حمایت ایران از فلسطین بوده است.

مرندی افزود: غرب نمی تواند به آنکه چکمه خود را بر گلوی مردم ایران گذاشته، افتخار کند. مردم ایران کاملاً از حماس و جهاد اسلامی حمایت می کنند و موفقیت این گروه ها در سه ماه گذشته نشاندهنده شجاعت آنها و حمایت ایران بوده است.

وی در زمینه جایگاه زنان در جمهوری اسلامی نیز گفت: ۱۸ سال از ۲۲ سال گذشته که در دانشگاه تهران مشغول به فعالیت بوده ام، روسای دانشکده زن بوده اند. رئیس من در دانشگاه تهران در بیشتر دوران دانشگاه من خانم بوده است.

مرندی در پاسخ به ادعاهای مجری برنامه در مورد رفتار حکومت با زنان گفت: شما باید بیشتر نگران جولیان آسانژ و نسل کشی که دولت شما به انجام آن در غزه و کشتار هزاران نفر کمک می کند، باشید. زنان در ایران بسیار توانمندتر از بسیاری از کشورهای دیگر هستند. زنان در ایران نماینده مجلس، خلبان، استاد دانشگاه، دانشمند، راننده تاکسی و تراکتور هستند. روایت غرب در مورد ایران مرتبط به مخالفت ایران با آپارتاید و نژادپرستی و سیاست های نژادپرستانه رژیم صهیونیستی است.

مرندی با مضحک توصیف کردن تصویر غرب از وصعیت زنان در ایران، گفت: زنان در ایران حقوق بیشتری از زنان فلسطینی و دیگر کشورهای منطقه دارند. دیکتاتوری هایی در منطقه وجود دارند که مرد و زن از هیچ نقشی (در جامعه) برخوردار نیستند. نسل کشی در سواحل خاورمیانه در جریان است و شما در مورد نقض حقوق بشر در ایران و نه آمریکا صحبت می کنید. چهار سال پیش که آمریکا، سردار حاج قاسم سلیمانی را ترور کرد، میلیون ها زن ایرانی در مراسم تشییع شرکت کردند و داعش که مورد حمایت آمریکاست، زنان را در عراق و سوریه سرکوب می کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha