رکاب‌زنی که ۴۳ هزار نهال کاشت

۳۰ دی ۱۴۰۲، ۱۲:۰۶
کد خبر: 85357481
رکاب‌زنی که ۴۳ هزار نهال کاشت

اهواز- ایرنا - کرامت عزیززاده جهان‌گرد آستارایی در یک اقدام فرهنگی برای اشاعه فرهنگ نهال‌کاری و حفظ سلامت جامعه هزاران کیلومتر رکاب زد و ۴۳ هزار نهال کاشت.

مردی ۵۲ ساله از خطه سرسبز شمال که دغدغه‌ای جز حفظ محیط زیست ندارد و قصد دارد برای ترویج فرهنگ نهال‌کاری به دور تا دور دنیا سفر کند.
ممکن است در طول مسیر کفش‌هایش پاره شود ولی اراده‌اش برای رسیدن به هدف محکم است.
می خواهد وجب به وجب ایران و جهان را با دوچرخه‌اش رکاب بزند و دانش‌آموزان، کارمندان، معلمان، دانشجویان و دیگر اقشار جامعه را برای کاشت یک میلیارد نهال تشویق کند.
این دوستدار محیط زیست که تاکنون ۴۳ هزار نهال کاشته با حضور در دفتر خبرگزاری ایرنا مرکز اهواز می‌گوید: قصد دارم برای حفظ محیط زیست به تنهایی ۱۰۰ هزار نهال بکارم و برای داشتن ایرانی سبز و شاد کردن دل مردم کشورم این کار بزرگ را انجام دهم.
عزیززاده که برای اشاعه فرهنگ نهال‌کاری با دوچرخه به ۷۳ کشور سفر کرده ادامه می‌دهد: برای سفر به کشورهای مختلف مجبور شدم خانه‌ام را فروخته و وام بگیرم چرا که همواره آرزوی داشتن دنیایی سبز و خانواده‌هایی سالم را دارم.
وی که یارانه‌اش به علت سفرهایش به اروپا قطع شده اضافه کرد: به جای تشویق برای ادامه کار تحقیر هم شدم ولی به عشق هموطنانم دلگیر نشده وهمچنان راهم را ادامه دادم.
این عضو انجمن‌های سفیران سلامت، حامیان محیط زیست و مدافعان طبیعت، همه جای ایران را سرای خود می‌داند و اکنون در نوزدهمین سفرش به خوزستان رسیده و قصد دارد به ایلام هم سفر کند.
وی سفرش را در حمایت از کودکان بدسرپرست آغاز کرده و در سفر چهار ماهه‌اش به اروپا با این کودکان دیدار کرده و برایشان درخت کاشته است.
عزیززاده که برای حمایت از آبزیان دریای خزر، محیط زیست سالم، اشاعه فرهنگ دوچرخه‌سواری، کاهش آلودگی محیط زیست و حمایت از کودکان سرطانی به کشورهای آسیایی از جمله اندونزی، مالزی، تایلند سفر کرده و همراه با اقشار مختلف درخت کاشته می گوید: در ۱۲۰ کشور و سازمان ملل نیز نهال کاشتم.
این دوستدار محیط زیست در جمع خبرنگاران ایرنا با بیان خاطراتی از سفرهایش می‌گوید: شبانگاه به نزدیکی کشور پرتغال رسیدم که دوچرخه‌ام شکست، باران بود و من از شدت سرما به خود می‌لرزیدم.

وی اضافه کرد: درب خانه‌ای را زدم که صاحبخانه مرا به خانه‌اش دعوت کرد و پس از دادن لباس و پذیرایی مرا نزد پزشک برد و برایم هتل گرفت.
عزیز زاده ادامه می‌دهد: فردای آن روز طبق قرار قبلی، لباس‌های اتوزده‌ام را برایم آوردند و پس از اهدای هدایایی نهالی که کاشته شد را با نام دوچرخه‌سوار جهانگرد ایرانی ثبت کردند.

چنین برخوردهای در دیگر کشورها چنان روحیه‌ای به رکاب زن ایرانی داده که باعث شده این دوستدار طبیعت برای ترویج فرهنگ نهال‌کاری بیش از پیش تلاش کند.
این جهانگرد دوستدار طبیعت که ۲ فرزند لیسانسه بیکار دارد ادامه می‌دهد: اعتیاد جامعه را فرا گرفته، باید کاری کرد که جوانان فکری برای سلامتی خودشان کنند و خانواده سالمی داشته باشند.
وی به یکی دیگر از سفرهایش اشاره می کند و می‌گوید: در یکی از سفرها با دانش‌آموزان دیدار کردم و به آنها گفتم " برای گوش دادن به صدای پرنده قفس نخرید, درخت بکارید" که این اقدام باعث شد یکی از دانش آموزان ۲ پرنده اش را از قفس آزاد و به جایش ۲ نهال بکارد.
این تنها نمونه ای از تاثیر سفرهای این جهانگرد ایرانی و اقدام فرهنگی‌اش است.

عزیززاده اکنون به اهواز سفر کرده و از اینکه در خیابان‌ها مسیر دوچرخه‌سواری ندیده ابراز تاسف می کند.

این عضو انجمن‌های سفیران سلامت، حامیان محیط زیست و مدافعان طبیعت می‌افزاید: اگر فرهنگ دوچرخه‌سواری در جامعه رواج یابد آلودگی هوا و بیماری‌ها کاهش و در نهایت خانواده‌ها سلامت هستند.

وی که با وجود ۵۲ سال سن به علت دوچرخه‌سواری سلامت است و تا اکنون دارو مصرف نکرده پیشنهاد می‌کند: با همکاری محیط زیست، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، شهرداری، محیط زیست، آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها چند هکتار از حاشیه دورتا دور شهر آماده شود تا مردم به مناسبت‌های مختلف بتوانند در آنجا نهال بکارند و به جای برنامه‌های پرهزینه و بدون دستاورد در روزهای تولد، زن، دانش آموز و پدر، ازدواج و فوت عزیزان نهال بکارند تا ضمن حفظ محیط زیست گردشگری نیز توسعه یابد.
عزیززاده از رهاسازی زباله در نقاط مختلف شهرها نیز انتقاد می‌کند و می‌گوید: باید به گونه‌ای فرهنگ‌سازی شود که هرجا افراد جمع شدند با کمک یکدیگر زباله‌ها را جمع آوری کنند؛ برای مثال پس از نماز جمعه اگر مردم به نام خودشان نهال‌کاری کنند ایران گلستان می‌شود.
این دوستدار محیط زیست پیشنهاد کرد: کتاب‌هایی با موضوع طبیعت و ورزش از دوره ابتدایی تا دبیرستان برای دانش‌آموزان تهیه و در اختیارشان قرار گیرد تا فرهنگ‌سازی شود؛ صدا و سیما نیز می‌تواند برنامه‌هایی در راستای خانواده سالم بسازد.

وی که تاکنون حدود ۵۰ هزار کیلومتر رکاب زده برای تداوم سفرها و اجرای برنامه‌های فرهنگی‌اش نیازمند حمایت است که انتظار می‌رود شرکت‌های بزرگ در راستای تحقق مسوولیت‌های اجتماعی‌شان در اقدامی فرهنگی حمایت از این دوچرخه‌سوار را در دستور کار قرار دهند.
عزیزاده به همراه عبدالله مصباح در مدت زمان بیست سال به بیش از ۷۳ کشور سفر کرده است.

این جهانگرد با حضور در دفتر خبرگزاری ایرنا خوزستان نهالی با شعار حفظ محیط‌زیست و حمایت از پرندگان کاشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha