صالح محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کشاورزان گیلانی با همراه داشتن کارت ملی می توانند برای دریافت حواله کود مزرعه خود به مراکز خدمات دولتی و غیردولتی خدمات کشاورزی مراجعه کنند.
وی اضافه کرد: ثبت اطلاعات بهرهبرداران در سامانه پهنهبندی در مراکز دولتی خدمات کشاورزی پیش شرط صدور حواله و احراز هویت بهرهبرداری در سامانه پایش کود است.
محمدی با اشاره به واسپاری بخشی از امور سازمان جهاد کشاورزی در گیلان در اجرای قانون افزایش بهرهوری کشاورزی به مراکز خدمات غیردولتی خاطرنشان کرد: این مراکز هم اکنون در شهرستانهای رشت، خمام، املش، لنگرود، رضوانشهر و ماسال به طور کامل فعال و آماده خدمات رسانی هستند.
وی با بیان اینکه در سه شهرستان آستانهاشرفیه، شفت و بندرانزلی نیز به زودی مراکز غیردولتی خدمات کشاورزی راهاندازی می شود، اظهار کرد: قیمت کود نسبت به سال گذشته افزایش نداشته و همچنان در کلیه کارگزاریهای مجاز به قیمت ابتدای سال عرضه میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: کارگزاران باید جدول قیمت کود به تفکیک نوع آن را در معرض دید کشاورزان قرار دهند.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال زراعی جاری (از مهرماه تاکنون) ۶ هزار و ۱۰۶ تن کودشیمیایی در گیلان توزیع شده است که از این میزان ۳ هزار و ۶۵۶ تن برای استفاده در شالیزارها بودهاست، اظهار کرد: سال گذشته ۶۴ هزار و ۸۵۵ تن کود شیمیایی در بین کشاورزان گیلان توزیع شده که از این میزان ۵۲ هزار و ۶۱۶ تن به شالیکاران ارائه شد.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
بیشترین اراضی شالیکاری گیلان در شهرستانهای رشت و صومعهسرا واقع است.
نظر شما