حجت الاسلام والمسلین عبدالحمید خطاط روز پنجشنبه در یک برنامه رسانهای افزود: نماز باران نوعی کُرنش و پناه بردن به ذات پروردگار با آداب ویژه برای طلب نزولات آسمانی و باریدن باران در اثر نماز، جلوه ای از قدرت الهی است.
وی افزود: تجربهها و داستانهای تاریخی بسیاری وجود دارد که در آنها بجا آوردن نماز باران زمینه جوشش رحمت الهی و نزول برکت را بدنبال داشته است.
جانشین مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان گفت: سفارش شده است که این آیین عبادی بطور جماعت زیر آسمان و با حضور مومنان و کودکان و سالخوردگان برگزار شود، اگرچه بجا آوردن آن به شکل فردی هم اشکالی ندارد.
وی گفت: در شرایطی که حتی پیش بینی بارشها محقق نمیشود و اصفهان درگیر خشکسالی شدید است جمع شدن مردم برای طلب باران و تکرار این فریضه میتواند علاوه بر امیدآفرینی و تقویت باور انسان، زمینه برای جذب رحمت خداوند را نیز فراهم کند.
وی افزود: طلبِ باران از طریق خواندن نماز یک درس توحیدی است، به این معنا که انسان، پروردگار و اراده او را بالاتر و برتر از هر چیز میداند.
حجتالاسلام خطاط خاطرنشان کرد: بر اساس روایتهای دینی؛ بهتر است این نماز از زمان طلوع خورشید تا قبل از اذان ظهر بجا آورده شود.
وی افزود: نماز باران مانند نماز عید قربان و فطر است و پس از خواندن حمد و سوره، پنج تکبیر دارد و بعد از هر تکبیر دعای قنوت خوانده میشود، سپس به رکوع و سجود میرویم.
وی ادامه داد: در رکعت دوم پس از خواندن حمد و سوره، چهار تکبیر و بعد از هر تکبیر دعای قنوت را قرائت میکنیم، سپس به رکوع و سجود رفته و تشهد و سلام را به جای آورده و نماز را به اتمام میرسانیم.
به گزارش ایرنا و بر اساس اطلاعیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اصفهان، نماز باران؛ فردا جمعه ساعت ۱۰ صبح در محوطه «گلستان شهدا» برگزار می شود.
این چندمین بار است که در استان اصفهان در طلبِ بارش باران، مردم این دیار به شرکت در این آیین فراخوانده میشوند، پیش از این در آذر سال ۱۴۰۰ نیز آیتالله سیدابوالحسن مهدوی، نماز «استسقاء» را با حضور شهروندان در گلستان شهدای اصفهان اقامه کرده بود.
پیشبینیهای هواشناسی استان مبنی بر بارشهای خوب در پاییز و زمستان تاکنون محقق نشده است و مردم این دیار همچنان چشمِ انتظارِ سخاوت آسمان هستند.
کاهش بارشهای پاییزه و زمستانه حتی در مناطق سردسیر استان نیز وضعیت نگرانکنندهای را برای منابع آبی منطقه از جمله رودخانه «پلاسجان» و چشمه «لنگان» ایجاد کرده است، در حالی که ارتفاع و ذخیره برف در سال گذشته موجب شده بود تا رودخانهها و برخی چشمهها در بیشهزارهای غرب اصفهان تا اواسط تابستان جاری و سرریز شوند.
در حالی که سال گذشته، مردم شهرها و روستاهای غرب اصفهان از سختی تردد بدنبال بارش متوالی برف گِلهمند و مسوولان برای برفروبی و بازگشایی مسیرها به تکاپو افتاده بودند؛ اکنون تکرار تنها یک قاب از آن برف به آرزوی مشترک مردمان این خطه تبدیل شده است.
به گفته مسوولان، با وجود بارشهای پراکنده، هنوز ۹۶ درصد از مساحت استان با خشکسالی خفیف تا شدید مواجه است.
بر اساس گزارش سازمان هواشناسی اصفهان، میانگین بارندگی سال زراعی جاری استان از اول مهر تا ۲۸ دی ۳۱.۷ میلیمتر گزارش شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۵ درصد کاهش داشته است.
نظر شما