السا فیروزآذر در گفتوگو با خبرنگار سینمایی ایرنا درباره تازهترین فعالیتهای خود گفت: این روزها در حال بازنویسی و اتمام فیلمنامهای با نام «دیلیت» هستم که فکر میکنم حدود ۸ سال میشود که در حال کار کردن روی آن هستم. این فیلمنامه تجربه ویژهای برای من است و معنای ویژهای هم برای خودم دارد.
وی افزود: تم اصلی این فیلمنامه مربوط به دغدغه شخصیام درباره مقوله ازدواج است اما در مسیر نگارش آن در این سالها، براساس تجربههایی که کسب کردم، موضوعات و رویکردهایی در روایت آن تغییر کرد و این اتفاق برای خود من تجربه جالبی بود. شاید حتی بتوانم بگویم برخی پیامهای فیلمنامه با توجه به تجربههای شخصیام در این سالها دستخوش تغییر نگرشم نسبت به این موضوع شد.
وی افزود: به زودی برای این فیلمنامه درخواست پروانه ساخت خواهم داد و امیدوارم بتوانم خودم «دیلیت» را بسازم. من پیشتر تئاتری با عنوان «هزار و یک تو» را کارگردانی کرده بودم که مخاطب قابل توجهی هم داشت، همین تجربه مشوق اصلی من بود تا همان ایده را تبدیل به یک کار بلند کنم. تجربهای که میتوان آن را تجربهای مشترک میان تئاتر و سینما دانست. تلاش کردم دکوپاژهایم در آن کار سینمایی باشد و آن را با میزانسنهایی که مختص تئاتر است، تلفیق کردم.
کیفیت کار بسیار مهم است و به همین دلیل خیلی صبورانه، در این سالها حضور در پروژههای مختلف را برای ایفای نقش و یا کارگردانی و نگارش، انتخاب کردهام
فیروزآذر در ادامه گفت: برای تجربه آن تئاتر توانستم جایزه بهترین کارگردانی را هم دریافت کنم و در جشنواره تئاتر فجر هم توانست در ۸ حوزه، کاندیدای دریافت جایزه شود. تجربه ساخت آن کار، باعث شد احساس کنم کارگردانی به روحیهام نزیک است و دوست دارم تجربههای بیشتری در این زمینه داشته باشم. اینکه بتوانی درباره موضوعی، تخیل کنی و بعد بتوانی همان پیامی را که در خیال خود داری، به اجرا درآوری، تجربه بسیار جذابی است.
این بازیگر سینما درباره دلیل کمکاریاش در حوزه بازیگری در سالهای اخیر هم توضیح داد: اگر نگاهی به کارنامه من بیندازید، هیچگاه اینگونه نبوده است که بخواهم بهصورت پشت سر هم در چند پروژه حضور داشته باشم. برایم کیفیت کار بسیار مهم است و به همین دلیل خیلی صبورانه، در این سالها حضور در پروژههای مختلف را برای ایفای نقش و یا کارگردانی و نگارش، انتخاب کردهام. فیلمنامههایی که تا به امروز نوشتهام هم حداقل دو یا سه سال روی آنها وقت گذاشتهام. به همین دلیل خودم را خیلی صبور میدانم و شاید ریتم فعالیتهایم اینگونه است. کیفیت برایم نسبت به کمیت ارجحیت بیشتری دارد.
وی درباره دیگر فعالیتهای خود گفت: من علاقه بسیاری به مطالعه دارم و از آنجایی که پیشتر رشته تخصصیام معماری بوده است، از همین طریق با سبکهای مختلف هنری هم آشنا شدم. در مقطع ارشد سراغ ادبیات نمایشی رفتم و در دانشگاه سوره در این زمینه تحصیل کردم. در این مرحله هم تحقیقات بیشتری درباره سبکهای مختلف هنری داشتم. برخی از سبکهای هنری در حوزه معماری را در فرآیند فیلمنامهنویسی و کارگردانی هم معادلسازی کردم.
فیروزآذر افزود: همزمان مشغول تدریس و آموزش شدم تا خودم هم بیشتر بتوانم فرا بگیرم. فعالیتهایی مانند دستیاری کارگردانی و منشی صحنه هم از کارهایی است که از همان ابتدای ورودم به سینما آنها را تجربه کرده بودم. در ادامه همین تجربهها هم فیلمنامهنویسی برای کارهای کوتاه و بلند را آغاز کردم. همان نمایش «هزار و یک تو» که به آن اشاره کردم هم علاوهبر جایزه کارگردانی، متن نمایش هم کاندیدای جایزه فجر شد و همین اتفاقات انگیزه اصلیام برای ادامه این مسیر شد.
این بازیگر سینما در پاسخ به اینکه موفقترین تجربه خود در سینما تا به امروز را چه میداند هم گفت: واقعیت این است که اکثر کارهایی را که تا به امروز سراغ آنها رفته و انجام دادهام، دوست داشتهام و برای آنها حتما دلیل قاطعی داشتهام. از «ملی و راههای نرفته» و «تسویه حساب» گرفته تا همین سریال «فوفو» که اخیرا در آن ایفای نقش داشتم، همه آثاری است که میتوانم بگویم بخشی از من در آنها وجود دارد اما در میان کارهایم، علاقه ویژهای به «یکی از ما دو نفر» دارم. چراکه احساس میکنم بیشتر خودم را در آن میبینم.
وی افزود: سریال «جزیره» هم که مربوط به دوسال پیش میشود، کاری بود که به نقش خودم در آن علاقه داشتم و متأسفانه فصل دوم آن ساخته نشد و اتفاقاتی که انتظار داشتم برای آن بیفتد، نیفتاد. جاهطلبی کاراکتر «ماهک» در این سریال، برایم بسیار ارزشمند بود.
فیروزآذر درباره سینماگرانی که علاقهمند به همکاری با آنها در آینده است هم گفت: با هر بازیگر و یا کارگردانی که عاشق کارش باشد، قطعا دوست دارم فرصت همکاری داشته باشم. یکی از مهمترین آیتمها برایم همین عشق به کار است. کارهایی که به دلمان مینشیند، قطعا این ویژگی را داشتهاند.
نظر شما