به گزارش ایرنا، هر عقل سلیمی می داند که هیچ ورزشکاری یک شبه قهرمان نمی شود و برای رسیدن به این رویا باید آموزش ها و مهارت های لازم را فرا گیرد.
در این میان فراگیری آموزش ها و توانمندی های فردی برای تحقق رویای یک ورزشکار کافی نیست بلکه باید از امکانات و تجهیزات لازم نیز بهره مند باشد زیرا کم نیستند افراد با استعدادی که به واسطه نبود زیرساخت ها آن طور که باید دیده نشده اند.
گرچه خراسان شمالی در رشته هایی همچون جودو و کوراش با وجود کمبود امکانات عنوان دار است اما بی تردید حفظ آن نیز نیازمند توجه به زیرساخت های ورزشی این رشته است زیرا که ادامه این روند موجب کاهش انگیزه ورزشکاران در این رشته خواهد شد.
زیرساخت هایی که هیات های ورزشی خراسان شمالی با ۲۷ هزار ورزشکار سازمان یافته هنوز از آن بهره مند نیستند و اکنون وارث طرح هایی هستند که خیلی از آنها به علت مشکلات مالی و گاه مدیریتی به سرانجام نرسیده است.
این طرح های نیمه تمام که شاخص ترین آنها مجموعه ورزشی ۶ هزار نفری بجنورد، سالن سه هزار نفری شیروان و سالن ۲ هزار نفری اسفراین است با جذب اعتبارات از محل سفر استانی دولت جانی دوباره گرفتند و روند تکمیل آغاز شده است.
۵۹ طرح ورزشی در حال ساخت
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان شمالی در این باره می گوید: ۵۹ طرح ورزشی در مناطق شهری و روستایی استان در حال ساخت است.
غلامحسین شاکری کوشکی می افزاید: از این تعداد ۳۲ فضای ورزشی در مناطق شهری و مابقی در مناطق روستایی با هدف بهره مندی این قشر از امکانات ورزشی در حال ساخت است.
وی ادامه می دهد: این طرح های ورزشی از ۴۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با تزریق اعتبارات در دولت سیزدهم روند تکمیل آنها شدت گرفته است.
شاخص ترین طرح های ورزشی
۱. سالن ۶ هزار نفری بجنورد
سال ۸۸ بود که کلنگ بزرگترین سالن ورزشی خراسان شمالی در بجنورد بر زمین زده شد اما با گذشت سال ها به دلیل پرداخت قطره چکانی اعتبار، این طرح مهم ورزشی با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی همچنان نیمه کاره رها شده بود.
با اینکه در دولت های گذشته، وزرای ورزش و حتی مدیرانشان شعار تکمیل این طرح ورزشی شاخص یا همان بزرگترین سالن ورزشی استان را می دادند اما خیلی از آنها به سرانجامی نرسید و طبق محاسبات بودجه ای سال گذشته تکمیل این مجموعه ورزشی یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
این طرح ورزشی با جذب اعتبارات در دولت سیزدهم وارد مدار تکمیل شده و شرکت توسعه اماکن ورزشی کشور متعهد به ساخت و تکمیل آن است به گونه ای که ۷۰ درصد اعتبار از محل منابع ملی و ۳۰ درصد نیز از منابع استانی باید تامین اعتبار شود.
اعتبار مصوب این طرح از محل سفر دولت به خراسان شمالی یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال است که ۲۰۰ میلیارد ریال از آن جذب شده است.
۲. سالن سه هزار نفری شیروان
احداث سالن ورزشی شیروان از سال ۸۹ آغاز شد اما این طرح مهم ورزشی نیز با ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی نیمه کاره رها شده بود.
با سفر استانی دولت به خراسان شمالی در تیرماه ۱۴۰۱، طرح سالن ورزشی سه هزار نفره شیروان از آرشیو طرح های نیمه تمام خارج و در مصوبات ورزشی سفر قرار گرفت به گونه ای که در کمتر از یکسال اعتبارات تکمیل آن جذب و روند ساخت این مجموعه ورزشی نیز از سر گرفته شد تا دیگر شاهد به صدا درآمدن سوت فرسودگی آن قبل از بهره برداری نباشیم.
به گفته مدیرکل ورزش و جوانان استان تاکنون ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل مصوبات سفر استانی دولت برای تکمیل این مجموعه ورزشی جذب شده است.
۳. سالن ۲ هزار نفری اسفراین
ساخت این طرح ورزشی نیز با ۱۶ هزار و ۸۰۰ مترمربع زیربنا و ۱۶ هزار و ۶۰ متر مربع محوطه از سال ۸۹ آغاز و با پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصدی رها شد.
۱۵ میلیارد ریال از آغاز ساخت این ورزشگاه هزینه شده است اما در سال های اخیر به دلیل نبود اعتبار در بلاتکلیفی به سر می برد.
با آغاز نهضت جهادی تکمیل طرح های نیمه تمام این سالن نیز در فهرست تکمیل طرح های ورزشی قرار گفت تا جوانان این خطه بعد از سال ها از یک مکان ورزشی مجهز بهره مند شوند.
طرح | سال شروع | پیشرفت فیزیکی | اعتبار جذب شده در دولت سیزدهم |
سالن ۶ هزار نفری بجنورد | ۸۸ | ۵۰ درصد | ۲۰۰ میلیارد ریال |
سالن سه هزاری شیروان | ۸۹ | ۳۵ درصد | ۱۰۰ میلیارد ریال |
سالن ۲ هزار نفری اسفراین | ۸۹ | ۲۰ درصد | ۳۰ میلیارد ریال |
جذب ۵۵۲ میلیارد ریال اعتبار
اعتبارات ورزشی مصوب سفر رییس جمهور به خراسان شمالی ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال است که به گفته مدیرکل ورزش و جوانان خراسان شمالی تاکنون ۵۵۲ میلیارد ریال معادل ۲۰ درصد از آن برای احداث و تکمیل طرح های ورزشی این خطه جذب شده است.
شاکری کوشکی می افزاید: از این میزان اعتبار؛ ۴۱۰ میلیارد ریال برای تکمیل سالن های ورزشی بجنورد، شیروان، اسفراین و سالن اختصاصی بانوان، ۳۰۰ میلیارد ریال برای ساخت ۲ استخر در شهرستان های گرمه و فاروج و ۴۲ میلیارد ریال نیز برای احداث چمن مصنوعی و زمین چمن مینی فوتبال جذب شده است.
وی ادامه می دهد: سالن های ۶ هزار نفری بجنورد، سالن سه هزار نفری شیروان و مجموعه ورزشی ۲ هزار نفری اسفراین از طرح های نیمه تمام رها شده سال های گذشته است که با جذب اعتبارات در این دولت روند تکمیل این طرح ها شروع شده است.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان شمالی بیان می کند: سالن ورزشی اختصاصی بانوان بجنورد نیز در سال گذشته کلنگ زنی شد و اکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با بیان اینکه اعتبارات مصوب سفر رییس جمهور برای ساخت استخر در استان ۳۰۰ میلیارد ریال است، خاطرنشان می کند: استخر شهرستان گرمه ۷۰ درصد و استخر فاروج ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
شاکری کوشکی ادامه می دهد: اعتبارات مصوب برای احداث چمن مصنوعی نیز ۱۰۰ میلیارد ریال است که تاکنون ۲۷ میلیارد ریال آن برای ساخت چمن مصنوعی در شهرستان های گرمه، اسفراین و فاروج جذب شده است.
اینک ۲۷ هزار ورزشکار بیمه شده در خراسان شمالی وجود دارد که از این تعداد پنج هزار و ۷۳۴ نفر خانم و مابقی آقا هستند.
استان یک میلیون نفری خراسان شمالی دارای ۵۰ هیات ورزشی است و ۲۲۲ فضای ورزشی برای ورزشکاران در این استان شمال شرق کشور وجود دارد.
نظر شما