یک هزار و ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات به مددجویان بهزیستی آذربایجان‌غربی پرداخت شد

ارومیه- ایرنا- مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی گفت: یک‌هزار و ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات طی سال جاری به یک‌هزار و ۳۰۰ نفر از مددجویان این نهاد حمایتی در راستای توانمندسازی و اشتغال‌زایی پرداخت شده است.

به گزارش ایرنا، گروه های هدف سازمان بهزیستی در یافتن شغل شایسته چالش های زیادی را تجربه می کنند که یکی از رسالت های مهم این سازمان توانمندسازی این گروه ها در ابعاد فردی، اجتماعی و اقتصادی است.

از مصادیق مهم توانمندسازی در بُعد اقتصادی موضوع اشتغال و کار آفرینی است که برای تحقق این هدف مرکز توسعه کار آفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی مجموعه ای از خدمات را با هدف تسهیل در اشتغال و کار آفرینی گروه های هدف خود ارائه می کند.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این زمینه اظهار کرد: این گروه ها با چالش های بسیاری در زمینه یافتن شغل مناسب مواجه هستند که منشا این مشکلات نگرش های منفی جامعه به مساله اعتیاد، طلاق، بی سرپرستی و مسایل و محدودیت های مرتبط با معلولیت است.

پروین محمدپوری بیان کرد: از مصادیق مهم توانمندسازی در بُعد اقتصادی موضوع اشتغال و کارآفرینی است که علاوه بر تامین هزینه‌های زندگی احساس خودباوری و ارزشمندی افراد را ارتقا بخشیده و این امر باعث ایفای نقش موثر اشتغال یافتگان در تمامی عرصه های زندگی می شود.

همچنین این اقدام می تواند حس خود باوری و ارزشمندی را در این افراد ارتقا دهد به همین منظور بهزیستی مجموعه فعالیت هایی را با هدف تسهیل اشتغال و کارآفرینی برای این گروه تدارک دیده است که امسال منجر به ارائه بیش از یک هزار میلیارد ریال وام به مددجویان متقاضی شده است و این روند همچنان استمرار دارد.

ایرنا: تمهید بهزیستی آذربایجان غربی برای توانمندسازی گروه های هدف چه بوده است؟

محمدپوری: یکی از روش های رسیدن به اهداف سازمانی در این راستا، معرفی مددجویان دارای شرایط به بانک های عامل برای دریافت تسهیلات است؛ امسال از طریق بانک کار آفرینی توانسته یم با جذب ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار بانکی تسهیلات اشتغال زایی به مددجویان متقاضی پرداخت کنیم.

همچنین از محل جزو چهار بند ب تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۲، اعتباراتی به میزان یک هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال ( ۱۴۱ میلیارد تومان) در قالب تسهیلات چهار درصد مصوب شد که پرداخت شود و از این محل نیز با جذب ۶۵ درصدی اعتبار، ۷۳۸ نفر به بانک عامل معرفی شدند که با جذب ۹۱۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اقدام مثبتی در مسیر اشتغال زایی مددجویی برداشته شده است.

ایرنا: آیا برای امسال بسته های حمایتی دیگری هم مصوب شده است؟

محمدپوری: یکی از منابع جدید و مهم بانکی ما که از منابع استانداری است، جزو سه بند ب تبصره ۱۸ است، از محل اعتبارات این قسمت سهمیه بهزیستی استان ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال (۲۶۰ میلیارد تومان) بوده که در پروسه جذب این اعتبارات در ابتدا اسامی یک هزار و ۹۲۰ نفر به بانک های عامل به صورت فیزیکی معرفی شده است.

اسامی یک هزار و ۶۹۰ نفر از مجموع یک هزار و ۹۲۰ نفر نیز وارد سامانه تِک (سامانه جامع اعطای تسهیلات کشور) شده است ولی فعلا پرداختی انجام نگرفته چون در سه هفته اخیر این اقدام حمایتی شروع شده است.

بسته اشتغال دیگری که سازمان به عنوان مشوق برای کارفرما و مددجو دارد، بحث بیمه خویش فرمایی و کارفرمایی و پرداخت جبران کارایی معلولان است که از برنامه های شاخص سازمان بهزیستی برای حمایت از افراد معلول است.

این حق بیمه کار فرمایی و بیمه خویش فرمایی تا وقتی که معلولان تحت پوشش بهزیستی هستند، اعمال می شود و حداقل ۲۰ درصد از حقوق و دستمزد شورای عالی کار هم به خود مددجو و هم خود کارفرما پرداخت می شود که برای معلولان مادام العمر است ولی زنان سرپرست خانوار و سایر جامعه هدف تا پنج سال می توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

لازم به یاد آوری است که معافیت مالیاتی یکی از مهمترین مشوق هاست و کار فرمایانی که بتوانند از جامعه هدف ما استفاده کنند، به اداره امور مالیاتی معرفی می شوند و به خاطر به‌کارگیری این افراد از پرداخت مالیات معاف می شوند.

۷۶۰ نفر از مددجویان سازمان بهزیستی استان از تسهیلات بیمه ای خویش فرمایی و کارفرمایی استفاده کردند که ۵۴ میلیارد ریال (پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان) حق بیمه را شامل شده که هنوز این تسهیلات تمام نشده است و تا پایان سال ادامه دارد.

یک هزار و ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات به مددجویان بهزیستی آذربایجان‌غربی پرداخت شد

ایرنا: آیا فقط مددجویان از خدمات حمایتی و تسهیلات اعطایی بهره مندمی شوند و یا سرپرست مددجو هم می تواند از این خدمات استفاده کند؟

محمدپوری: افراد مشمول دریافت خدمات به ویژه برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی به ۲ گروه مددجویی و غیرمددجویی تقسیم می شوند، دسته اول افراد دارای معلولیت و مددجویان نیازمند تحت پوشش و دسته دوم عضو موثر خانواده مددجوی غیر قابل بازتوان را در برمی‌گیرد.

افراد دارای معلولیت و مددجویان نیازمند تحت پوشش شامل گروه های هدف سازمان بهزیستی شامل بانوان و دختران آسیب دیده یا در معرض آسیب، دختران خود سرپرست وبانوان سرپرست خانوار، فرزندان مستقل که از شبه خانواده ترخیص شدند و خانواده های دارای فرزندان دو قلو و بیشتر، افراد مبتلا به نارضایتی جنسیتی، فرد بهبود یافته اعتیاد، فرد مبتلا به ایدز و معلولان در طیفهای مختلف (از جمله افراد دارای اسیبهای جسمی و حرکتی، بینایی، شنوایی، صوت و گفتار، اعصاب و روان بازتوان شده) هستند.

عضو موثر خانواده غیر مددجویی نیز شامل قیم، کفیل، حضانت کننده یا عضو درجه یک خانواده شامل پدر، مادر، خواهر، برادر یا فرزند بالای ۱۸ سال، بانوی سرپرست خانوار غیر قابل بازتوان محجور و غیر محجور است.

همچنین قیّم کفیل یا عضو درجه یک خانواده شامل پدر یا مادر با سن زیر ۶۵ سال، خواهر یا فرزند بالای ۱۸ سال بانوی سرپرست خانوار غیر قابل بازتوان محجور و غیر محجور هم می توانند از این خدمات بهره مند شوند.

والدین کودکان کارو خیابانی و مادر فرزند امداد گیرنده هم از این خدمات می تواند استفاده کند.

محجور به شخصی گفته می شود که از تصرف در اموال حقوقی مالی و غیر مالی خود منع شده است.گروه هدف محجور در سازمان بهزیستی شامل افراد دارای معلولیت ذهنی و بیماران اعصاب و روان غیر قابل بازتوان و سایر گروههای هدف تحت پوشش که دارای آسبیهای هوشی ذهنی هستند را در بر می گیرد.

ایرنا: افراد دارای معلولیت مقیم بهزیستی هم شامل دریافت تسهیلات هستند؟

محمدپوری: فرد دارای معلولیت مقیم در مراکز اقامتی شبانه روزی بهزیستی و اعضای موثر خانواده وی نمی توانند از هیچ یک از خدمات اشتغال استفاده کنند اما پس از ترخیص از مرکز و سکونت در منزل خود فرد یا عضو موثر خانواده وی می توانند متقاضی خدمات باشند چراکه تمامی خدمات اشتغال سازمان بهزیستی مجموعه اقداماتی با هدف تسهیل اشتغال مددجویان و افراد دارای معلولیت از زمان شناسایی تا زمان رسیدن به توانمندی اقتصادی است.

ایرنا: در زمینه پشتیبانی شغلی و آماده سازی مددجویان آیا اقداماتی انجام می شود؟

محمد پوری: سازمان بهزیستی شناسایی، ارزیابی، نیازسنجی و راهنمایی و مشاوره شغلی (رغبت سنجی، مسیر یابی اشتغال، شخصیت شناسایی و استعدادیابی)، توسعه مهارتهای زندگی و کار آفرینی و مهارتهای شغلی و کسب و کار، آماده سازی شغلی در ابعاد مختلف روانی، اجتماعی و اقتصادی، توانبخشی حرفه ای را انجام می دهد.

همچنین پایدارسازی شغلی از طریق تولید و ارائه محتواهای آموزشی توانمند سازی به ویژه ارتقای مهارت فروش و بازار یابی، تثبیت شغلی از طریق ارائه مشوق هاف معافیت ها و بخشودگی ها و پشتیبانی شغلی به مدت شش ماه تا دو سال در کنار ارائه تسهیلات قرض الحستنه بانکی خود اشتغالی یا کار فرمایی و کمک های بلاعوض را انجام می دهد.

بهزیستی در کنار تمامی این اقدامات متناسب سازی و توسعه الگوها و فرصتهای شغلی نوین را نیز مورد توجه قرار داده و بعد از اهلیت سنجی این افراد به واحد اشتغال شهرستان معرفی می شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا بیش از ۲۴۴ هزار نفر مددجو به همراه اعضای خانواده تحت پوشش بهزیستی استان آذربایجان غربی هستند. از ۹۷ هزار خانوار تحت پوشش ۶۳ هزار خانوار مستمری بگیر هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha