به گزارش ایرنا، چالشهای اقتصادی، بیکاری، آسیبهای اجتماعی و تهاجم فرهنگی موجب شده جوانان برای پیوستن به جمع متاهلین، راهی پر سنگلاخ مقابل خود ببینند؛ از سختگیری خانوادهها گرفته تا تهیه جهیزیه و پرداخت شیر بهاء پای جوانان را برای ازدواج سست میکند و در کنار این دغدغهها، تامین مسکن هم سنگ بزرگی پیش پای آنان است.
این موضوعات باعث شده که سن ازدواج بالاتر برود و در این شرایط دولت برای اینکه بتواند بار مشکلات جوانان در آستانه شروع زندگی مشترک را کمتر کند در راستای افزایش مبلغ تسهیلات ازدواج و کوتاه کردن صفهای پرداخت وام اقدام کرده است.
در دولت سیزدهم موضوع ازدواج جوانان به طور ویژه روی میز دولتمردان قرار گرفت و واکاوی مشکلات ازدواج باعث شد دولت مردمی با ارائه بستههای تشویقی ازدواج و اجرای برنامههای مدون در این بخش، ضمن فراهم کردن بستر ازدواج جوانان، از دغدغه مردم بکاهد.
در سال جاری میزان وام ازدواج پرداختی برای اشخاص عادی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال و برای زوجهای زیر ۲۵ سال و زوجههای زیر ۲۳ سال ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال است. همچنین در راستای قانون حمایت از جوانی جمعیت و تسهیل ازدواج جوانان مبلغ وام ازدواج در سال آینده برای جوانان پسر زیر ۲۵ سال و دختر زیر ۲۳ سال به مبلغ سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و برای سایر متقاضیان سه میلیارد ریال پیشبینی شده است.
با استقرار دولت سیزدهم، جایگاه گلستان در پرداخت تسهیلات ازدواج بهبود پیدا کرده و استان از رتبه سیام به جایگاه دهم رسیده است.
معاون امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان گلستان گفت: این استان در ابتدای استقرار دولت سیزدهم در پرداخت تسهیلات ازدواج در رتبه سیام کشور قرار داشت که در حال حاضر به رده دهم رسیده است.
حامد ملاحسنی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا انتهای آذر ماه امسال ۱۹ هزار و ۲۸ فقره وام ازدواج به جوانان گلستانی پرداخت شده است، افزود: آمار متقاضیان دریافت وام ازدواج از ابتدای سال جاری تاکنون در گلستان ۲۶ هزار و ۶۸۳ نفر بود که از این تعداد، هفت هزار نفر هنوز موفق به دریافت وام نشدند.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه افزون بر ۳۹۲ میلیارد و 893 میلیون ریال وام ازدواج در گلستان پرداخت شد.
معاون امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان گلستان با بیان ۷۱ درصد از متقاضیان وام ازدواج در گلستان موفق به دریافت تسهیلات شدند، یادآور شد: میانگین پرداخت وام ازدواج در کشور ۷۰ درصد است.
ملاحسنی با بیان اینکه گلستان از ابتدای امسال تاکنون در پرداخت تسهیلات ازدواج در جایگاه پانزدهم ایستاده است، گفت: رتبه استان در مدت مشابه سال گذشته، جایگاه سیام بوده که ۱۵ پله صعود کرده است.
سنگاندازی بانکها یکی از موانع ازدواج است که جوانان را دلسرد میکند، در حالی که تاکید دولت کوتاه کردن صف متقاضیان وام ازدواج است بانکها با وضع شرایطی فراتر از ضوابط پیشبینی شده در قانون، در پرداخت تسهیلات بانکی مانع ایجاد میکنند.
با توجه به این مساله معاون امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان گلستان از متقاضیان وام ازدواج خواست در صورت کارشکنی بانکها، شکایت خود را در سامانه بانک مرکزی ثبت کنند.
مدیرکل ثبت احوال گلستان هم با اشاره به اینکه در ۹ ماهه امسال ۱۱ هزار و ۲۷۹ واقعه ازدواج در گلستان به ثبت رسید، اظهار کرد: امسال واقعه ازدواج در گلستان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴.۸ درصد کاهش داشته است.
به گفته حمیدرضا مطیع؛ سه هزار و ۸۶۷ مورد طلاق در ۹ ماهه امسال در گلستان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۱۳ درصدی همراه بوده است.
گرچه دولت با افزایش سقف تسهیلات ازدواج و جهش در ساخت مسکن و ترویج ازدواج آسان جرقه امید را در دل بسیاری از زوجهای جوان روشن کرد با این وجود نباید مشکلات اقتصادی، فرهنگی و بیکاری و امثال آن را نادیده گرفت.
از سویی دیگر قوانین سخت بانکی از یک سو و معطلی در صف انتظار از سوی دیگر موجب شده تا زوجهای جوان به دلیل نداشتن ضامن معتبر موفق به دریافت تسهیلات ازدواج نشوند و برخی از آنها در نهایت در چرخه معیوب فروش وام ازدواج گرفتار میشوند.
نظر شما