امانمحمد کمالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بارش باران و ریزش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر به ویژه روز چهارشنبه همراه با پدیده مه و کاهش شعاع دید و وزش شدید و موقتی باد پیشبینی میشود.
مدیرکل هواشناسی گلستان گفت: آبگرفتگی برخی معابر، لغزندگی و اختلال در تردد جادهای به ویژه مسیرهای کوهستانی با توجه به اینکه احتمال گسترش بارش برف از ارتفاعات تا مناطق پایین دست و سردسیر کوهپایهای هم وجود دارد از جمله اثرات این شرایط جوی در چند روز آینده است.
کمالی به کشاورزان و مردم توصیه کرد با انجام اقدامات پیشگیرانه مانند تنظیم دمای مرغداریها و گلخانهها و مدیریت مصرف انرژی از بروز خسارات احتمالی ناشی از کاهش دما جلوگیری کنند.
استان گلستان واقع در شمال کشور دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک و خشک و گرم و سرد است که بارندگی آن متغیر و موقعیت طبیعی استان شامل کوهستانهای مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شورهزار، جنگل، مرتع و دریاست.
برای جلوگیری از خسارت احتمالی ناشی از تغییرات اقلیمی مانند خشکسالی چند سال اخیر و همچنین سیلاب شدید و رگباری بهترین راه پایش ۲۴ ساعته وضعیت جوی و اطلاعرسانی مستمر با ایجاد ایستگاههای هواشناسی است.
گلستان ۱۰ ایستگاه سینوپتیک و فرودگاهی، ۲۳ ایستگاه اقلیم شناسی، ۸۰ ایستگاه باران سنجی، ۲۷ ایستگاه خودکار، ۱۳ ایستگاه باران سنجی بر خط، یک ایستگاه جادهای (خوش ییلاق)، یک ایستگاه جو بالا، یک سامانه برآورد شعاع دید افقی در امتداد باند فرودگاه در ۲ سامانه پایش گرد و غبار، ۲ سامانه تشعشع سنجی (اینچه برون و مراوه تپه) و یک سکوی دریایی و ۲ گیرنده تصاویر ماهواره و رادار در مجموع ۱۶۲ سامانه و ایستگاه دارد.
نظر شما