مدیرکل غلات وزارت جهاد بر ضرورت بیمه محصولات در طرح جهش تولید دیم تاکید کرد

شیراز-ایرنا- مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی بر ضرورت بیمه محصولات در طرح جهش تولید در دیمزارها تاکید کرد و گفت: یکی از محورهای اساسی بیمه است و هم اکنون حدود یک میلیون و ۲۵۰هزار ریال یارانه بیمه به ازای هر هکتار در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرامک عزیزکریمی دوشنبه در کارگاه آموزشی اصلاح الگوی محصولات علوفه‌ای و بهره‌وری آب و خاک فارس با اشاره به اینکه طرح جهش تولید در دیمزارها برای قشر خاصی از کشاورزان دیم کار با ریسک تولید بالاست، افزود: برنامه‌های حمایتی برای رفع چالش خشکسالی توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در نظر گرفته شده که جای قدر دانی دارد.

دبیر طرح جهش تولید در دیمزارها، ارائه تسهیلات چهار درصد برای خرید ماشین‌های دانش بنیان کشت مستقیم را از برنامه‌های حمایتی این طرح عنوان کرد و گفت: استان فارس در سال گذشته و سال جاری کل سهمیه خود را جذب کرده و تاکنون بیش از ۶ هزار دستگاه ماشین آلات ویژه دیم کاری با تسهیلات چهار درصد به کشاورزان دیم کار کل کشور تحویل شده است.

این مقام مسئول بیان کرد: مسائل بیمه‌ای و حمایتی و رعایت نکات فنی از جمله کشت مستقیم، استفاده به جا و به موقع از کودهای پایه و کودهایی که برای نخستین‌بار به صورت بذرمال و محلول پاشی در سطح وسیعی از کشور استفاده شده از جمله مواردی است که در برنامه‌های فنی سال زراعی جاری دیده شده و تا حدی می‌تواند ریسک تولید را کاهش دهد.

عزیزکریمی اضافه کرد: بیش از چهار هزار کارشناس در کل کشور با همراهی مدیران، این طرح را حمایت می کنند و یک هزار و ۸۰۰ نفر از کارشناسان سازمان نظام مهندسی نیز در این طرح با آنها همکاری دارند.

به گفته وی؛ دورنمایی که برای طرح جهش تولید در دیمزارها ترسیم شده این است که سطح کشت در دیمزارها افزایش یابد و تولید ما در این بخش را به ۲برابر زمان ابتدای طرح افزایش دهد.

این مقام مسئول با بیان اینکه سطحی معادل پنج میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار در ۲۵ استان کشور برای اجرای این طرح در کشور برنامه‌ریزی شده است، اظهار کرد: سهم استان فارس بیش از ۲۵۰ هزار هکتار در ۱۸ شهرستان است که بخش عمده‌ای از آن کشت شده و امیدواریم با تغییر شرایط بارندگی در پایان سال، کل این سطح عملیاتی شود.

افزایش بهره‌وری با تبادل دانش با تولیدکنندگان

عزیزکریمی همچنین بیان کرد: این دوره با هدف هم‌اندیشی و ارتقای بهره‌وری از آب و خاک و منابع طبیعی با استفاده از توان تولیدکنندگان موفق کشور برگزار شد.

به گفته مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، این هم‌اندیشی و تبادل‌نظر افزون بر بهره‌مندی ما از تجربیات فارس، تازه‌هایی را که ما در کشور مشاهده کردیم نیز در اختیار این استان قرار می‌دهد.

وی نکته قابل توجه در این دوره آموزشی را تغییر الگوی تولید و مصرف علوفه دانست و افزود: تجربیات این تولیدکننده برتر در تولید و مصرف علوفه در جیره غذایی دام و طیور و بهره‌وری از آب و خاک است به نحوی که علوفه در فصل پاییز و زمستان تولید شود تا کمترین میزان تبخیر آب را داشته باشد.

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی که معتقد است علوفه جزو مهمترین نهاده‌ها در بحث امنیت غذایی کشور است، ابراز امیدواری کرد که با استفاده از تجربیات و دانش تولیدکنندگان برتر بتوان به افزایش تولید و بهره وری نائل شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha