به گزارش روز یکشنبه ایرنا، امامعلی رحمان رئیسجمهوری تاجیکستان ۲۱ و ۲۲ ژانویه (۱ و ۲ بهمن) در راس هیاتی به قطر سفر و با تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی امیر قطر و همچنین برخی مقامات و سرمایهگذاران قطری در خصوص توسعه و گسترش بیشتر روابط در حوزههای صنعت و انرژی گفتوگو کرد.
در حالی که موضوع ساخت شهرک جدید در دوشنبه در دیدار امامعلی رحمان و احمد محمد طیب مدیر بخش سرمایه گذاری شرکت دیوری قطر مورد بررسی قرار گرفت وی از سرمایهگذاران قطری برای حضور در حوزههای انرژی تاجیکستان دعوت کرد.
در این دیدارها تاکید شد که فرصت بسیار خوبی برای جذب سرمایه قطری به تاجیکستان وجود دارد. بنابراین پیشنهاد شد طرف قطری در اجرای برخی از پروژه های اولویت دار به نفع دو طرف مشارکت داشته باشد.
به گفته رئیس جمهوری تاجیکستان، گردشگری یک حوزه کلیدی است که شایسته توجه ویژه است.
به گفته دفتر مطبوعاتی رئیس جمهور تاجیکستان، رحمان اجرای به موقع سایر مراحل ساخت شهرک در دوشنبه توسط شرکت قطری را ضروری عنوان کرد.
مجموعه «دیوری دوشنبه» و بزرگترین مسجد دوشنبه از طرحهای پرطرفدار تاجیکستان و قطر است.
در این دیدارها موضوعات بهرهمندی از ظرفیت های بزرگ ترانزیتی تاجیکستان در منطقه اوراسیا، انرژی های تجدیدپذیر این کشور، همکاری در زمینه صنعت، استخراج و فرآوری مواد معدنی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
با در نظر گرفتن ظرفیتهای تاجیکستان، سرمایهگذاری طرف قطری در ایجاد مراکز توزیع عمده و لجستیک برای فرآوری، بستهبندی و صادرات محصولات کشاورزی به قطر برای هر دو طرف مفید ارزیابی شد.
همچنین در این نشست ها پیشنهاد شد که یک «صندوق مشترک اقتصادی و سرمایه گذاری» به منظور تامین مالی پروژه های اولویت دار تاجیکستان ایجاد شود.
امضای ۹ سند جدید همکاری بین تاجیکستان و قطر
به گزارش واحد مطبوعاتی رئیس جمهور تاجیکستان، در چارچوب سفر دولتی امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان به قطر ۹ سند جدید در زمینه همکاری بین دو کشور امضا شد.
این امضا پس از مذاکرات سطح بالا بین تاجیکستان و قطر با حضور سران کشورها صورت گرفت. پس از پایان نشست مذاکرات عالی رتبه تاجیکستان و قطر با حضور سران کشورها، مراسم امضای اسناد جدید همکاری برگزار شد.
دولت تاجیکستان با استفاده فعالانه از پتانسیل کسب و کارهای کوچک و متوسط و جذب سرمایه گذاری خارجی، توجه ویژه ای به تقویت و گسترش زیرساخت های بخش گردشگری دارد. طی پنج سال گذشته مزایا و امتیازات قابل توجهی برای سرمایه گذاران و شرکت های فعال در این حوزه فراهم شده است.
وی گفت: واردات مصالح و تجهیزات ساخت اماکن گردشگری از پرداخت عوارض گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده معاف است. علاوه بر این، شرکت های جدید در بخش گردشگری تا پنج سال از پرداخت مالیات بر درآمد معاف هستند.
امامعلی رحمان یادآور شد: علاوه بر این اقدامات، تاجیکستان قبلاً یک نظام بدون روادید یکجانبه برای مدت ۳۰ روز برای اتباع چندین کشور از جمله کشور قطر وضع کرده بود.
وی همچنین با تاکید بر ظرفیت های کشور در منابع طبیعی و برق آبی، بر اهمیت توسعه اقتصاد سبز و توسعه پایدار از طریق پروژه هایی مانند نیروگاه برق آبی روغن تاکید کرد.
رئیس جمهور تاجیکستان در حوزه تولید و همکاری های صنعتی، حوزه های اولویت دار را صنایع سبک و غذایی، متالورژی، مهندسی مکانیک، شیمی و همچنین تولید مصالح ساختمانی و دارویی عنوان کرد.
رئیسجمهور با اشاره به غنای صنعت معدن، چشمانداز استخراج انواع فلزات و سنگهای قیمتی و لزوم معرفی فناوریهای روز و جذب سرمایهگذاری در این بخشها را مورد تاکید قرار داد.
روابط دیپلماتیک بین تاجیکستان و قطر در ۱۳ دسامبر ۱۹۹۴ برقرار شد. در نوامبر (آبان/ آذر) ۲۰۱۲ سفارت قطر در دوشنبه و در می (اردیبهشت/ خرداد) ۲۰۱۳ سفارت تاجیکستان در دوحه افتتاح شد.
نظر شما