به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد باباخانی روز سهشنبه در نشست خبری اطلاعرسانی پویش ملی سلامت با موضوع تغذیه سالم، در جمع خبرنگاران افزود: هم اکنون۸۶ هزار ۳۱۶ واحد عرضه و توزیع مواد غذایی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد دایر است که از این تعداد ۴۵۴ واحد تولید لبنیات و یک هزار و ۱۱۴ واحد عرضه لبنیات هستند.
وی با بیان این که نمونهبرداری از محصولات این واحدها به طور مستمر صورت می گیرد و اگر هرگونه مشکل میکروبی و شیمیایی وجود داشته باشد بهشدت برخورد میشود ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون ۳۴۰ هزار و ۶۶۹ بازدید از واحدهای عرضه و توزیع مواد غذایی انجام شده است که ۴۰ هزار ۳۵۹ مورد اخطار، ۵۳۶۸ ارجاع به مرجع قضایی و ۲۰۲ مورد پلمب داشتیم.
رییس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در محصولات سنتی عرضه شیر خام ممنوع است، اما اجازه تولید ماست، پنیر، سرشیر و دیگر محصولات لبنی داده شده است، و نظارت ویژه در زمینه عرضه لبنیات بهداشتی صورت میگیرد.
باباخانی افزود: بازرسان سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد نظارت کامل بر نمکها، لبنیاتهای تولیدی و نیز میزان نمک استفاده شده در محصولات تولیدی دارند و با افراد متخلف در این خصوص طبق قانون برخورد میشود.
وی ادامه داد: با توجه به این که معمولاً در نانواییها به دلیل نداشتن آرد با کیفیت و یا این که برای به نتیجه رسیدن زودتر خمیر، نمک بیشتری میریزنند، بر میزان نمک مورد استفاده در نانواییها نظارت ویژه صورت میگیرد.
این مسوول عنوان کرد: طبق آخرین آمارهای ثبت شده ۲۵ درصد نانواییها نمک بیشتری در نان ها استفاده می کنند و ۷۵ درصد دیگر ایدهآل بودهاند و در نانهای پخت شده سنگگ بیشترین و تافتون کمترین انطباق را داشته است.
باباخانی با بیان این که همچنین بر رستورانها، آشپزخانهها، کارخانجات و واحدهای صنفی به لحاظ میزان و نوع نمک مصرفی نظارت صورت می گیرد افزود: مصرف سنگ نمک و نمک فله در این واحدها ممنوع بوده و فقط باید نمک یددار بستهبندی شده مصرف شود در غیر اینصورت با متخلفان طبق قانون برخورد میشود.
وی ادامه داد: از مردم میخواهیم در صورت مشاهده هرگونه تخلف یا مشکل بهداشتی با تلفن شماره ۱۹۰ که در تمامی روزهای هفته و بهصورت شبانهروزی پاسخگو است تماس بگیرند و آن مشکل را اعلام کنند تا که رسیدگی و برخورد لازم به سرعت صورت پذیرد.
پیشگیری از ابتلا به بیماری ها با مصرف نمک یددار
معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: متاسفانه در موضوع مصرف نمک، مصرف نمک دریایی توصیه میشود، در حالی که بدترین نوع نمکها نمک دریایی است و ما برای مصرف خوراکی توصیه بر مصرف نمک یددار و تصفیه شده که فاقد میکروب و فلزات سنگین نظیر سرب و آلومینیوم بوده تاکید داریم که از بسیاری از مشکلات همچون انواع سرطانها، مردهزایی، بچه با کری، کوری، لالی و دیگر مشکلات جلوگیری میکند.
دکتر مجید جعفرینژاد افزود: مصرف نمک دریا چه خوراکی (نمک مصرفی در غذا) و چه غیرخوراکی (سنگ نمک مصرفی در برنج خیس شده) به هیچ عنوان توصیه نمیشود، متاسفانه در فضای مجازی اطلاعات نادرست متعددی با موضوع نمک دریا و دیگر موضوعات مرتبط با حوزه سلامت به نام طب ایرانی و اسلامی منتشر شده که به لحاظ علمی و پزشکی تائید شده نیستند و از مردم میخواهیم که این موارد نادرست را باور نکنند.
وی ادامه داد: مصرف به اندازه نمک، مورد تاکید است، ما نباید تصور کنیم مصرف بیشتر موجب خوشمزهتر شدن غذا میشود، زیرا همین موضوع مشکلاتی همچون افزایش فشار خون، سکتههای مغزی و قلبی را به دنبال دارد.
نظر شما