دکتر سعید اصغریان روز سه شنبه در حاشیه تقدیر از اهداکنندگان سلول های بنیادی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ابا بیان این که اهدای سلولهای بنیادی کاری مهم، خداپسندانه و نجات بخش بیماران به ویژه بیماران سرطانی است، افزود: پذیرهنویسی سلولهای بنیادی از سال ۹۶ در مشهد شروع شده و سالانه حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ نفر عضو گرفته شده که مجموعا در سطح ایران خیلی بیشتر است.
وی با بیان این که پذیره نویسی سلولهای بنیادی روزهای شنبه و یکشنبه در پایگاه مرکزی انتقال خون واقع در خیابان شریعتی روبروی خیابان کفایی در مشهد انجام میشود ادامه داد: از ابتدای امسال تا کنون ۳۰۰ نفر برای پذیره نویسی سلولهای بنیادی به پایگاه مرکزی انتقال خون مراجعه کرده اند.
مدیر کل اداره کل انتقال خون خراسان رضوی گفت: پس از ثبت نام، از داوطلبان، آزمایشات لازم انجام می شود و اطلاعات و نتایج آزمایشات در بانک اطلاعاتی سلولهای بنیادی به منظور تطبیق اطلاعات داوطلب اهدای سلولهای بنیادی با بیماران سرطانی نیازمند پیوند و موفقیت آمیز بودن تمام مراحل مذکور در استان خراسان رضوی و کلان شهر مشهد پروسه تخصصی و بسیار مدرن اهدای سلول های بنیادی به منظور پیوند به بیمار سرطانی انجام میشود.
دکتر اصغریان افزود: در گذشته فرد اهداکننده باید به اتاق عمل رفته، بیهوش شده و به اهدای سلولهای بنیادی خونساز از مغز استخوان پرداخته میشد اما امروزه با پیشرفت علم و انجام اقدامات کاملا تخصصی توسط انتقال خون، تنها با انجام آماده سازیهای لازمه و بدون بیهوشی وبا اهدای خون محیطی فرد دهنده و با مهاجرت سلولهای بنیادی خونساز به خون محیطی فرد بیمار، این سلول ها استخراج و پیوند صورت می گیرد.
وی با اشاره به این که این فرایند در انتقال خون و مرکز پذیره نویسی سلولهای بنیادی اداره کل انتقال خون خراسان رضوی انجام شده و در حال انجام است ادامه داد: از عموم داوطلبان که دارای شرایط لازم هستند دعوت می شود تا برای مشارکت در امر اهدای سلول های بنیادی و نجات جان بیماران سرطانی به پایگاه مرکزی انتقال خون مشهد مراجعه کنند.
به گزارش ایرنا، در مراسم تقدیر از اهداکنندگان سلول های بنیادی خراسان رضوی ۲ نفر از داوطبانی که امسال سلولهای بنیادی آنان به ۲ بیمار سرطانی در مشهد اهدا شده است از سوی مدیر کل اداره کل انتقال خون خراسان رضوی مورد تقدیر قرار گرفتند.
اداره کل انتقال خون خراسان رضوی وظیفه تامین خون ۶۳ بیمارستان این استان را بر عهده دارد.
هماکنون ۱۴ پایگاه انتقال خون در مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد ۶ پایگاه امام رضا(ع)، شهید سلیمانی، شهید کریمی، سناباد، امید و مهر در مشهد و پنج پایگاه در شهرهای سبزوار، تربتحیدریه، نیشابور، قوچان و گناباد استقرار دارند و ۲ مرکز اهدای خون نیز در شهرستانهای تربتجام و کاشمر فعال است.
استان ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری خراسان رضوی، سومین تولیدکننده خون در کشور پس از استانهای تهران و فارس است.
نظر شما