به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدمهدی فداکار روز چهارشنبه در نشست قرارگاه آبرسانی به روستاهای مناطق محروم استان کرمان افزود: هم اکنون مصرف آب شهر کرمان ۲ هزار و ۹۰۰ لیتر بر ثانیه است که با توجه به جمعیت ۹۰۰ هزار نفری بسیار بالا است که باید شهروندان مصرف آب را مدیریت کنند تا دچار کمبود نشویم.
وی تصریح کرد: قرارگاه آبرسانی استانی با حضور دستگاه های اجرایی مانند آب و برق تشکیل شود، زیرا امکان مواجهه با مشکلات کم آبی در تابستان آینده وجود دارد.
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به وضعیت کاهش بارندگی ها در استان در حوزه کشاورزی نیز باید کشت تابستانه مدیریت و اصلاح شود.
وی با بیان اینکه تامین آب آشامیدنی مردم بر همه چیز مقدم است افزود: صنعت را نمی توان تعطیل کرد، اما باید این بخش به سمت استفاده از آب های غیرمتعارف برود.
فداکار اظهار داشت: طرح ها و برنامههای زیادی را برای رفع چالش کمبود آب در استان کرمان داریم و اگر آب درست استفاده شود به اندازه مصرف آب داریم، علاوه بر مدیریت مصرف، اصلاح شبکه و لوله های آبرسانی نیز باید انجام شود.
۸۷ درصد جمعیت کرمان در معرض بحران تنش آبی هستند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان نیز گفت: با توجه به وضعیت بارندگی ها، تابستان سختی در پیش داریم و ۸۷ درصد جمعیت استان کرمان در معرض تنش و کمبود آب هستند و ۵۵۰ میلیون مترمکعب آب کمبود داریم.
علیرضا عبدیان افزود: در حال حاضر ۱۵ شهر بحرانی، ۳۶ شهر در معرض تنش آب، ۶۲۸ روستای بحرانی و در معرض تنش در استان کرمان داریم.
وی ادامه داد: ۳۴ شهر و ۵۳۴ روستای استان کرمان دارای مشکل کیفیت آب و وجود املاح و فلزهای سنگین در آب آشامیدنی هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان بیان کرد: ۸۷ درصد از جمعیت استان کرمان در معرض بحران و تنش آبی هستند و حفر ۹۳ حلقه چاه در شهرها و در روستاها ۴۴ حلقه چاه جدید در دستور کار است.
وی تصریح کرد: شهرهای کرمان، زرند و رفسنجان و سیرجان در این استان دارای تنش آبی بالا هستند که به صورت مداوم از طرف وزارت نیرو رصد می شوند.
عبدیان خاطر نشان کرد: ۲ هزار و ۵۲ لیتر میزان تولید آب در شهر کرمان است، اما ۹۳۱ لیتر کمبود داریم و حفر ۲۱ حلقه چاه برای جبران کمبود آب شهر کرمان آغاز شده است.
وی گفت: بعید می دانیم طرح انتقال آب از خط صنعت به شهرهای کرمان و رفسنجان با سرعت فعلی به تابستان سال آینده برسد.
وی تاکید کرد: ۲۰ هزار و ۲۱۳ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز برای اجرای پروژه های پیشنهادی عبور از تنش کم آبی سال ۱۴۰۳ لازم است.
نظر شما