به گزارش ایرنا، اشرف مخلوقات اثر نمایشی خیابانی به کارگردانی مجتبی خلیلی و نویسندگی اصغر خلیلی ست که از خمینی شهرِ اصفهان به جشنواره منطقه ای سمنان راه یافت و با برگزیده شدن در این رویداد توانست به چهل و دومین جشنواره تئاتر فجر راه پیدا کند.
اولین اجرای این اثر نمایشی که موضوع آن محیط زیستی ست دیروز در محوطه فضای بازِ ساختمانِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است و مخاطبان خیابانی دومین اجرای آن را راس ساعت ۱۱ امروز در محوطه مترو تئاتر شهر به تماشا نشستند.
این اثر خیابانی که استان اصفهان را در جشنواره تئاتر فجر نمایندگی می کند امروز بعد از ظهر برای داوری در پهنه رودکی «تالار وحدت» اجرا خواهد شد.
اسماعیل صرامی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا و در رابطه با این اثر نمایشی اظهار داشت: اشرف مخلوقات اثر مجتبی خلیلی از آثار برگزیده جشنواره تئاتر استان اصفهان و همچنین تئاتر منطقه ای سمنان است که توانست تندیس های جشنواره منطقه ای کشور را در حوزه طرح و ایده، کارگردانی، بازیگری و طراحی فضا از آنِ خود کند.
وی در ادامه گفت: این اثرِ نمایشی در رابطه با آخرین بازمانده «گوزن مرال» است و موضوع محیط زیستی دارد و می توان گفت کارگردان در طراحی و پروراندن این اثر نمایشی به پختگی رسیده است.
صرامی تصریح کرد: اشرف مخلوقات پختگی کامل کارگردان اثر را به نمایش می گذارد و می توان آن را یک اثر نمایشی کاملا شسته رفته خواند.
وی کارگردان اشرف مخلوقات را از کارگردان های شناخته شده تئاتر خیابانی دانست و افزود: ضعفی در نمایش و اجرای اشرف مخلوقات ندیده ام و تنها چیزی که می توان یادآور شد این است که مدل و شیوه اجرا شکلی دارد که از مخاطب نمی تواند در اجرا استفاده کند.
مدیر کانون تئاتر خیابانی استان اصفهان با اشاره به اینکه استفاده از تماشاگر بخشی از نمایش خیابانی است، ادامه داد: پیشنهاد می کنم کارگردان در آینده و در شکلِ اجرای این اثر نمایشی از تماشاگران بیشتر بهره بگیرد.
کارگردان اشرف مخلوقات اما که هم اکنون برای اجرای داوری اثر نمایشی اش در تهران حضور دارد، به ایرنا گفت: موضوع این اثر نمایشی ماجرای یک گوزن نویسنده به نام مرال است که تنها گوزن باقی مانده از گونه خودش در جنگلهای گیلان است.
مجتبی خلیلی افزود: موضوع محیط زیستی است و به معقوله حفاظت از حیات وحش، پوشش گیاهی جنگلهای گیلان، شکار و آسیبهایی که در حوزه حفاظت از حیات وحش متوجه محیط بانان می شود، می پردازد.
وی اظهار داشت: در تئاتر خیابانی به خصوص در جشنواره با ۲ نوع تماشاگر عام و خاص روبه رو هستیم و در درجه اول چون گونه های مختلفی از آثار نمایشی با موضوع محیط زیست تولید شده است، در این کار به دنبال کارکتری برای نمایش بودیم که هم برای مخاطبی که در خیابان است و دغدغه های خاص روزمره خودش را دارد جذابیت ایجاد کند و هم به دغدغههای محیط زیستی با روایت آخرین بازمانده گوزن مرال بپردازیم.
خلیلی افزود: به همین واسطه شخصیتی را خلق کردیم که گونه ای گوزن است و اثر نمایشی مان را از زاویه دید گوزن مرال یا گوزن قرمز روایت کردیم.
وی یادآور شد: فضای نمایش ما فولکور است و به همین دلیل هم از آیینهای نمایشی گیلان و وسایل و عناصر نمایشی این منطقه جغرافیایی بهره بردیم.
کارگردان اثر نمایشی اشرف مخلوقات در رابطه با میزان بهره گیری از مخاطبان در اجرای اثر خیابانیاش گفت: در نمایش خیابانی ارتباط با مخاطب حرف اول را می زند چرا که دغدغههای ما در خلق این آثار نمایشی، همان چیزهایی ست که با روزمرگیها درگیر است.
وی افزود: بعضی اثرهای نمایشی خیابانی اجازه می دهند و می طلبد که تماشاگر در اجرای آنها دخیل باشد اما در بعضی آثار هم باید گفت، اگر اثر با مخاطب ارتباط بگیرد و حرف اصلی مخاطب و دغدغه او را بزند، به نوعی می توان گفت که آن ارتباطی با مخاطب شکل گرفته است.
خلیلی تصریح کرد: بعضی از کارهای نمایشی باید به گونه ای تقویت شوند که مخاطب با آن درگیر شود و در این زمان است که می توانیم بگوییم آن تئاتر خیابانی به معنای واقعی توانسته با موفقیت به هدفش یعنی ارتباط با تماشاگر برسد.
به گزارش ایرنا چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از ۲۷ دی در تهران آغاز شد و تا ۱۲ بهمن سالجاری برگزار میشود.
۱۲ اثر نمایشی از استان اصفهان در چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر شرکت کردهاند و این آثار نمایشی شامل ۶ اثر در بخش خیابانی، ۲ اثر صحنهای، ۲ اثر دانشجویی، یک تئاتر تلویزیونی و یک اثر در بخش رادیو تئاتر است.
نظر شما