وزیر علوم : رشته های نوظهور مورد حمایت هستند

مشهد-ایرنا- وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: رشته‌های نوظهور و نوپدیدی مانند هوش مصنوعی، علوم شناختی، اینترنت اشیاء، میکرو الکترونیک و کووانتوم مورد توجه ویژه این وزارتخانه قرار دارند و از آنها حمایت می‌شود.

محمدعلی زلفی‌گل روز چهارشنبه و در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه ها در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: خوشبختانه بنیاد علم ایران تاسیس شده است و از سوی دیگر با حمایت معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران در حال تدوین است که با اجرایی شدن آن اتفاقات خوبی را شاهد خواهیم بود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، استفاده از هوش مصنوعی در خدمات رسانی به ذینفعان و مردم کشور قابل بهره برداری است و با این نگاه وزارت علوم نیز در پنجره خدمات هوشمند دولت، از هوش مصنوعی در ارائه خدماتی همچون رعایت اخلاق علمی و همانند جویی در مستندات علمی بهره می‌برد.

وزیر علوم بیان کرد: در عرصه های مختلف گام های بزرگی توسط این وزارتخانه برداشته شده است؛ بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته برای یک سال و نیم آینده، برنامه های مختلفی در دست اقدام است که ازجمله آن بازنگری در قوانین و مقرارت مدیریتی اعضای هیات علمی، یاران علمی و موضوع آئین نامه جامع مدیریت و شرایط ارتقاء اعضای هیات علمی اکنون مراحل نهایی خود را در شورای عالی انقلاب فرهنگی طی می کند.

او ادامه داد: به محض تصویب و ابلاغ، آیین نامه ارتقاء اعضای هیات علمی که با رویکرد مورد نظر رهبر معظم انقلاب در حال تصویب است تا نیازهای جامعه و مرجعیت علمی مد نظر باشد، کشتی آموزش عالی با بهره وری بسیار به جلو خواهد رفت.

زلفی گل افزود: خوشبخاته همانگونه که رییس جمهور فرمود دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها باید اتاق فکر دولت قرار گیرند، یکی از برنامه هایی که در این اجلاس پیگیری می‌شود، هم اندیشی و اشتراک نظر و تبادل آرا میان روسای دانشگاه ها، پارک های علم و فناوری و پژوهشگاه ها است تا در این مسیر کمترین چالش را داشته باشیم.

وی اظهار کرد: از اقدامات دیگر همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم است تا بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته انجمن‌ های علمی دانشجویی به شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک‌ های علم و فناوری متصل شوند؛ در آیین نامه های تصویب شده نگاهی به تحقیقات نیاز محور و فناوری برای تاسیس شرکت های دانش بنیان در مسیر رفع نیازهای جامعه وجود دارد.

وزیر علوم با اشاره به ایجاد سامانه نظام ایده ها و نیازها بیان کرد: در قانون مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است تا تمامی صنایع خصوصی و دولتی زیر مجموعه وزاتخانه‌ ها مکلف هستند نیازهای خود را در این سامانه ثبت کنند تا در معرض دید دانشجویان قرار گیرد؛ همچنین استادان دانشگاه نیز طرح های تحقیقاتی و عناوین پایان نامه‌ های دانشگاهی خود را باید در راستای نیازهای ثبت شده در این سامانه پیگیری کنند.

او گفت: استادان و دانشجویانی که در این مسیر حرکت کنند مورد حمایت ویژه قرار خواهند گرفت و بخش قابل توجهی از ظرفیت تحقیقاتی کشور در راستای نیازهای جامعه قرار گیرد. همچنین به محققان و دانشمندان علوم پایه و علوم انسانی نیز نگاه ویژه ای داریم تا از ظرفیت برنامه توسعه هفتم کشور به خوبی بهره ببریم. احکام بسیار اثر گذاری نیز در این برنامه مصوب شده که با عملیاتی شدن آن گام های موثری در مسیر پیشرفت آموزش عالی کشور برداشته می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha