صفدر صفدری روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: یکی از مواردی که در مدیریت باغات در زمستان می توان به آن اشاره کرد، اجرای یخ آب زمستانه جهت ایجاد پوکی و افزایش حجم خاک و مبارزه با جوندگان و آفات خاکزی از جمله موش و سایر آفات است.
وی افزود: آبیاری زمستانه در گذشته مرسوم بوده و ایرانیان قدیم در این خصوص از علم بالایی برخوردار بوده اند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: آبیاری زمستانه در سال هایی که بارندگی کافی نیست و کم است برای حفظ گیاه و هم چنین حفظ جوانه از مرگ در سال هایی با زمستان های نسبتا گرمتر و کم بارش تر الزامی است.
وی افزود: آبیاری زمستانه باعث از بین رفتن لارو و تخم آفاتی است که در سطح کم عمقی از خاک زمستان گذارنی می کنند.
صفدری خاطرنشان کرد: با آبیاری خاک در زمستان و یخ زدن آب بالطبع حجم خاک افزایش می یابد و با آب شدن در اواخر زمستان ایجاد یک لایه اسفنجی در سطح خاک شده و مانع از دست رفتن رطوبت قسمت های عمقی خاک می شود.
وی افزود: با یخ آب و گرمای حاصل از گرمای نهان یخ لایه های زیرین سطح یخی محافظت می شوند.
مراقبت های زمستانه باغات با چالکود درختان
صفدری بر مدیریت و مراقبت زمستانه باغات تاکید کرد و گفت: بهترین زمان استفاده از روش چالکود برای تامین نیاز کودی درختان اواخر پاییز تا اوایل زمستان زمانی است که درختان به خواب رفته و برگ های آنها زرد شده و در حال ریختن هستند که چالکود درختان در فصل پاییز یکی از اصول ضروری باغداری است.
وی افزود: مزایای چالکود درختان می توان به رشد بیشتر ریشه، جلوگیری از خشکی سرشاخه ها، افزایش سرسبزی و شادابی گیاهان در شروع فصل اشاره کرد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: پس از حفر چاله ها با توجه به آزمایش خاک و نظر مشاور کود کامل به سبز و همچنین کود دامی اصلاح شده را در کف چاله ها ریخته و روی آنها را بپوشانید.
وی افزود: با چالکود درختان عناصر غذایی را در دسترس ریشه قرار می دهید تا درختان در طول زمستان به مرور آنها را جذب کنند و مقاومت آنها در طول زمستان افزایش یافته و فصل رشد جدید را با قدرت بیشتری شروع کنند .
نظر شما