نیویورک تایمز: تلاش مقامات ۱۰ دولت برای رسیدن به سه توافق و پایان دادن به جنگ غزه

نیویورک – ایرنا- روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز اعلام کرد: مقامات ارشد آمریکایی، عربی و اسرائیل به دنبال دستیابی به سه توافق همزمان اما مرتبط هستند که می تواند به جنگ غزه پایان دهد، وضعیت پس از جنگ غزه را نهایی کند و تعهداتی را برای ایجاد یک کشور فلسطینی ارائه دهد.

به گزارش ایرنا، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز شنبه به وقت محلی گزارش داد: مقامات ارشد دست‌کم ۱۰ دولت مختلف در تلاش هستند تا مجموعه‌ای از توافق ها را برای پایان دادن به جنگ غزه ایجاد کنند و به چگونگی اداره غزه پس از پایان جنگ پاسخ دهند.

در این گزارش آمده است: مجموعه گفتگوهای اصلی بر دستیابی به آتش بس میان اسرائیل و حماس متمرکز است. توافق اول، شامل مبادله بیش از ۱۰۰ اسیر اسرائیلی در اختیار حماس و آزادی هزاران فلسطینی در زندان‌های اسرائیل است.

توافق دوم بر تغییر شکل تشکیلات خودگردان فلسطین متمرکز است که بخش هایی از کرانه باختری تحت اشغال اسرائیل را اداره می کند. مقامات آمریکایی و عربی در حال بحث در مورد تجدید نظر در رهبری حکومت و کنترل غزه پس از پایان جنگ با در اختیار گرفتن قدرت از اسرائیل و حماس هستند.

در توافق سوم، مقامات آمریکا و عربستان، اسرائیل را تحت فشار قرار می دهند تا در ازای برقراری روابط رسمی عربستان با اسرائیل، با شرایط ایجاد یک کشور فلسطین موافقت کند.

اما برای هر یک از این توافق ها، باید بر موانع مهمی غلبه کرد. مهم‌ترین مانع دولت رژیم اسرائیل است که می‌گوید اجازه حاکمیت کامل فلسطین را نخواهد داد، و این موضع، پیشرفت در سایر زمینه ها را در ابهام فرو می برد.

در همین حال، حملات اسرائیل به غزه ، حماس را نابود نکرده است، بنابراین مشخص نیست که چگونه حماس متقاعد می شود تا زمانی که هنوز بخشی از غزه را در کنترل خود دارد، از قدرت کناره گیری کند.

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا گفت که برت مک گورک، مقام ارشد کاخ سفید در امور خاورمیانه، هفته گذشته در منطقه بود و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور، چندین بار در سفری به آفریقا با او گفتگو کرد. دولت بایدن می‌خواهد اطمینان حاصل کند که یک مقام ارشد آمریکایی همیشه رو در رو با رهبران اسرائیلی و عرب صحبت می‌کند.

مقامات، بسیاری از پیشنهادها را کنار گذاشته اند زیرا آنها یا موقتی هستند یا به شدت مورد مخالفت برخی احزاب قرار می گیرند. چند پیشنهاد شامل موارد زیر می شود:

- انتقال قدرت در تشکیلات خودگردان فلسطین از محمود عباس رئیس فعلی، به نخست وزیر جدید، در حالی که عباس نقش تشریفاتی خود را خواهد داشت.

- اعزام یک نیروی حافظ صلح عرب به غزه برای تقویت دولت جدید فلسطین در این منطقه.

- تصویب قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد با حمایت آمریکا که حق فلسطینی ها را برای داشتن کشور به رسمیت می شناسد.

به گزارش ایرنآ، این در حالی است که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به دلیل حملات اخیرش علیه انصار الله یمن و دیگر گروه‌های مقاومت در خاورمیانه با انتقادات بی نظیری در کنگره این کشور مواجه شده است.  قانونگذاران کنگره از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات معتقدند که رئیس‌جمهور آمریکا اختیار لازم را برای انجام یکجانبه حملات ندارد، در حالی که حامیان سیاست خارجی اعلام کرده اند که بایدن به اندازه کافی اقدام نکرده است.

یک مقام دولتی در گفتگو با تارنمای آکسیوس ادعا کرد که دولت آمریکا "پس از مشورت با وزارت دادگستری و وکلای بین سازمانی، اطمینان یافته است که اقدامات واشنگتن علیه اهداف حوثی ها (انصارالله یمن) با قوانین بین المللی و داخلی مطابقت دارد."

گروهی متشکل از ۱۴ دموکرات مجلس نمایندگان و هشت جمهوری‌خواه روز جمعه در نامه‌ای به بایدن از «نگرانی‌های جدی» درباره حملات «غیرمجاز» علیه انصارالله یمن گفتند. این قانونگذاران از دولت آمریکا خواستند «قبل از وارد کردن آمریکا به جنگ دیگری در خاورمیانه، که به طور بالقوه باعث تحریک شبه نظامیان مورد حمایت ایران می شود و خطر تشدید جنگ منطقه ای گسترده تر را به دنبال دارد، برای اقدامات خود از کنگره مجوز بگیرد.»

آنها افزودند: «به عنوان نمایندگان مردم آمریکا، کنگره باید قبل از آسیب رسیدن به نظامیان آمریکایی و قبل از اینکه پول مالیات دهندگان آمریکایی برای جنگ دیگری در خاورمیانه هزینه شود، در این تصمیم گیری ها نقش داشته باشد.»

شبکه خبری سی ان ان آمریکا نیز اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا تلاش ها را برای تضمین آزادی اسیران در غزه و توقف درگیری ها را افزایش می دهد و تلاش‌ها برای آزادی گروگان‌هایی که در غزه نگهداری می‌شوند و میانجی‌گری برای وقفه طولانی‌مدت درگیری‌ها در مرحله مهمی قرار گرفته اند.

رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد یکی از مقامات مهم خود را برای مذاکرات مربوط به اسیران و گفت‌وگوهای چندجانبه درباره توافق احتمالی در این زمینه به اروپا اعزام کند. ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا ( سیا) در روزهای آینده با روسای اطلاعات اسرائیل و مصر و نخست‌وزیر قطر دیدار خواهد کرد.

سی ان ان اعلام کرد: هنوز مشخص نیست که طرف ها به یک قطعیت در دستیابی به توافق رسیده اند یا خیر اما مقامات هشدار داده اند که تاکنون گفتگو ها شکننده بوده و موانع برای دستیابی به توافق همچنان باقی است.این گفتگوها جدید ترین تلاش های دیپلماتیک آمریکا برای آزادی بیش از ۱۰۰ اسیر باقی مانده در غزه و در عین حال حرکت به سمت توقف طولانی تر خصومت ها است. این توافق احتمالی می تواند به طور قابل توجهی مسیر جنگ در غزه را تغییر دهد.مقامات آمریکایی اکنون امیدوارند یک وقفه طولانی‌تر در جنگ به دست آید و مدعی هستند که این توافق می‌تواند فضایی را برای ارسال بیشتر کمک‌های بشردوستانه به غزه و همچنین ادامه بحث‌ها در مورد آ ینده عملیات نظامی اسرائیل علیه حماس و آینده غزه فراهم کند.

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) تاکنون از اظهار نظر در مورد سفر رئیس این سازمان خودداری کرده است.

اما مشاور ارشد اقتصادی جو بایدن در حالیکه حملات به منافع آمریکا در خاورمیانه برای توقف حمایتش از رژیم اسرائیل و پایان دادن به بمباران نوار غزه از سوی تل آویو ادامه دارد و آمریکا و انگلیس نیز به بهانه ایجاد اختلال در حمل و نقل دریایی در دریای سرخ به انصارالله یمن حمله کرده اند، روز جمعه  ادعا کرد خطرات دریای سرخ و چین برای اقتصاد آمریکا مهار شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، لائل برینارد، مدیر شورای اقتصاد ملی کاخ سفید به خبرنگاران گفت که آمریکا در معرض خطر کاهش رشد اقتصادی چین و اختلالات کشتیرانی در دریای سرخ قرار دارد، اما به نظر می رسد که این خطرات مهار شده اند و آینده برای اقتصاد آمریکا "خوشبین" است.

مدیر شورای اقتصاد ملی کاخ سفید گفت که وی در حال بررسی پیامدهای احتمالی اقتصادی ناشی از حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ است، اما به نظر می‌رسد این حملات برای زنجیره‌های تامین آمریکا نسبت به سایر مناطق جهان، اهمیت کمتری دارد. به همین ترتیب، ما شاهد بهبودی اقتصادی ضعیف تری در چین بوده‌ایم. در حالی که این یک عامل مهم برای بسیاری از کشورهای منطقه و برخی دیگر از اقتصادهای مرتبط است، اقتصاد آمریکا بسیار وابستگی کمتری به چین دارد.

اظهارات مشاور اقتصادی بایدن در حالی است که تارنمای آمریکایی آکسیوس روز شنبه به وقت محلی اعلام کرد: نفوذ چین در خاورمیانه در حال افزایش است و آمریکا می‌خواهد جنگ در غزه به جنگی بزرگتر در خاورمیانه تبدیل نشود. نفوذ پکن در تهران به عنوان یکی از حامیان کلیدی حماس و حوثی ها (انصارالله ) در یمن، به این معنی است که چین می‌تواند نقش خاص تامین کننده صلح منطقه ای را ایفا کند.

بر اساس این گزارش، اگرچه آمریکا نگران نفوذ چین در منطقه است، اما اکنون به این نفوذ پکن نیاز دارد زیرا تلاش های واشنگتن برای کاهش تنش ها موثر نبوده است. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، جمعه و شنبه با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در تایلند دیدار کرد تا درباره حملات حوثی‌ها (انصارالله یمن) در دریای سرخ گفتگو کند.

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد که هدف این نشست «حفظ ارتباطات راهبردی و مدیریت مسئولانه روابط» مطابق با تعهدات صورت گرفته در ماه نوامبر است.

آکسیوس ادامه داد: در هفته های اخیر، حمل و نقل در مسیرهای کلیدی کشتیرانی در دریای سرخ به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) در یمن به کشتی ها در اعتراض به حملات اسرائیل به غزه، متوقف شده  و  حوثی ها به رغم حملات ائتلاف به رهبری آمریکا به حملات خود ادامه داده اند و نگرانی از آغاز درگیری گسترده تر در منطقه افزایش یافته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha