به گزارش ایرنا،این روزها طبیعت منطقه دهستان گرمسیری بی بی حکیمه به ویژه مناطقی چون باباکلان، بن پیر،گودگل و کوه گل لباس یک دست سبز به تن کرده و رویش گل های وحشی رنگارنگ خبر از بهار زودرس در این دیار می دهد.
دهستان بی بی حکیمه با ۳۵۰ متر از سطح دریا کم ارتفاع ترین نقطه کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود و در حالی که هم اکنون دمای بسیاری از نقاط این استان زیر صفر و طبیعت عریان است این منطقه هوایی کاملا بهاری و طبیعتی پوشیده از علفزارهای سرسبز دارد.
اینک خروش رودخانه زهره در دل دهستان بی بی حکیمه، وجود چشمه های پرآب،آبشارهای فصلی،تپه ماهورهای سرسبز مصداقی از بهاری دل انگیز در اوج سرمای زمستانی است.
وجود بقعه متبرکه بی بی حکیمه خواهر امام رضا (ع)، چشمه آب گرم، چشمه گوگردی و سکونت مردمانی از تبار لر و ترک که سال ها همدل در کنار یکدیگر زندگی می کنند بر زیبایی های این منطقه افزوده است.
اما اوج زیبایی های طبیعت بهاری این روزهای دهستان بی بی حکیمه را می توان در روستای گودگل به تماشا نشست جایی که اهالی آن مشغول برداشت گل نرگس هستند.
گل نرگس به باور بسیاری از مردم، نوید دهنده فرا رسیدن بهار است و در واقع نرگس زارهای گودگل رسیدن بهار زودرس را روایت می کند.
در این سرزمین وقتی نسیم برخاسته از دشت های سرسبز بهاری شانههای درختان بلوط، بادام، بنه را نوازش میدهد افسون بهار زودرس انسان را سرمست می کند.
اینجا شمیم عطر گلهای بهاری، نغمه دلکش پرندگان و صدای دلنشین چشمه ساران آنچنان در هم آمیخته که هیچ قلمی را یارای توصیف آن نیست.
زیبایی های مردم شناسی در دهستان بی بی حکیمه
اما طبیعت همه زبیایی های سفر به دهستان ۴۰۰ خانواری بی بی حکیمه نیست و اینجا که تلفیقی از زندگی روستایی و عشایر است حرکت زنان و مردان سوار بر چهارپایان، صدای دلنشین نی چوپان،زندگی ساده اما سرشار از صفا و صمیمیت مردمان این دیار مسافران را برای لحظاتی به زندگی سنتی می برد.
کوه سفید در شمال روستای بیبی حکیمه، کوه حُوش در جنوب شرقی و ارتفاعات «قیر دره سی» در شمال بابا کلان (مرکز دهستان) قرار دارد تا مردمان این دیار مقاومت را از طبیعت اطرافشان یاد بگیرند.
صدای زنگوله های بر گردن گوسفند و بزغاله ها که سکوت دشت ها و کوهساران را با حرکت دستجمعی گله ها می شکند، تکاپوی زنان،مردان، بچه ها و زندگی عجین با برنو و بلوط به راستی که حس یک زندگی همراه با آرامش برای رهگذران را تداعی می کند.
شیوه زندگی ایلی، غذاها و خوراکیهای محلی، صنایع دستی تولیدی انگشتان زنان، بازیهای محلی در کنار آواها و نواهایی با گویشهای مختلف از دیگر جاذبه های گردشگری دهستان بی بی حکیمه است.
موسیقی محلی، صدای دلنشین لالایی زنان ، اشعار شاد با نام یاریار، نواهای غمگین موسوم به غمنامه و اشعار جذابی روستائیان از جاذبههای مردم شناسی در کهگیلویه و بویراحمد است که سفر به این سرزمین را جذاب تر می کند.
شهرستان گچساران در مساحتی به گستره ۶۸۴ کیلومتر، ارتفاع ۷۲۶ متر از سطح دریا و میانگین دمای سالیانه ۲۲ درجه سانتیگراد درجنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و در این روزهای زمستانی حال و هوایی کاملاً بهاری دارد.
این سرزمین زیبا که در محل اتصال استانهای فارس، خوزستان و بوشهر قرار دارد به دلیل جاذبههای طبیعی، تاریخی و مذهبی و اقلیم بهاری روزهای گرم گردشگری خود را سپری میکند.
گردشگری فرصت درآمدزایی از طریق غذاهای محلی
آش دوغ، شله ماشکی (ماش)، شله بادامی، آش کارده، شله لیزک، آبگوشت، آش دنگو، نان بلوط و دمپخت گوشتی از جمله غذاهای محلی مردم گچساران است که فراهم کردن بستر تهیه و فروش آن برای مسافران باعث رواج مصرف غذاهای سالم در نقاط دیگر کشور به بهبود درآمد اهالی کمک می کند.
در حالی که کارشناسان حوزه گردشگری معتقد هستند که خوراک و نوشیدنی (فود توریسم، food tourism یا food travel)به عنوان یکی از شاخه های گردشگری افزون بر معرفی فرهنگ هر منطقه فرصتی برای کسب تجربه های تازه برای مسافران است،تنوع غذاها و خوراکی های محلی از انواع آش ها گرفته تا نان های خوشمزه دست گردشگران را برای انتخاب متناسب با ذائقه آنان باز گذاشته است.
غذاها و نان های محلی مردم این دیار که بیشتر با استفاده از مواد طبیعی و سبزی های تازه درست می شود خوشمزههایی با طعم سلامتی هستند که استفاده از آنان لذت سفر به این استان را بیشتر می کند.
نظر شما