به گزارش ایرنا، سوارکاری از دیرباز یکی از رشتههای محبوب ایرانیان بوده و نیاز به اسب در تمام زندگی بشر حس میشده است. در عصر حاضر هم از مسابقات اسبدوانی به گونهای استقبال میشود که در ورزشگاههای آن جای خالی برای حضور مخاطبین پیدا نمیشود.
معاملات مالی در این رشته همراه با جمعیت مخاطبین بالا رفته است و سرمایهگذاران برای کسب درآمد در این رشته حاضر میشوند. گسترش اسبهای نژاددار و یا شرط بندی از انگیزههای مالی موجود برای سرمایهگذاری در این رشته است تا سرمایهداران جذب آن شوند. هر کجا که سود مالی بالا وجود داشته باشد، فساد نیز میتواند نفوذ کند و همین مسئله در خصوص رشته سوارکاری نیز در حال رخ دادن است.
چندی پیش گروهی از افراد برای ایجاد رعب و وحشت مسئولان فدراسیون را تهدید کردند و پس از مدتی که به هدف خود دست نیافتند، به ضرب و جرح آنها پرداختند. در پی این اتفاق با علیرضا قلیزاده معاون فنی و رئیس شورای تبارنامه فدراسیون سوارکاری صحبت کردیم که در این ماجرا جراحت زیادی برداشته است.
قلیزاده در خصوص این اتفاق اظهار داشت: گروهی اراذل و اوباش به فدراسیون آمدند ولی من حضور نداشتم. روز بعد وقتی در راه منزل بودم با چاقو و قمه به من حمله شد و مورد ضرب و جرح این افراد قرار گرفتم. در این ماجرا از ناحیه مچ دست و سر دچار شکستگی شدم و نقاط مختلف بدنم آسیب دید. نمیدانم که این افراد چه کسانی بودند ولی میتوانم جریان مرتبط به آن را حدس بزنم.
وی ادامه داد: چندی پیش از طرف گروهی از افراد که در ماجرای اصلاح تبارنامهها با آنها درگیر شده بودم، مورد تهدید قرار گرفتم. آنها گفتند که یا باید دست از پیدا کردن تخلفات بکشم یا اینکه با من چنین کاری خواهند کرد. فکر میکنم در زمان مسئولان گذشته فدراسیون این افراد با آنها در ارتباط بودند و این اتفاق از طرفی به آن مسئولان مربوط میشود.
معاون فنی فدراسیون سوارکاری با اشاره به اصلاح تبارنامههای عنوان کرد: تبارنامه مربوط به نژاد و شجره اسبها میشود؛ قیمت یک اسب با نژاد و شجره خاص میتواند چند برابر شود و اگر شخصی بتواند یک تبارنامه جعلی برای اسبها بسازد، با اختلاف قیمت، میتواند پول بسیاری به جیب بزند. مجموعهای از چنین تخلفاتی در فدراسیون قبلی وجود داشت و برای پاکسازی آنها تلاش بسیاری کردیم و تعداد زیادی از تبارنامهها اصلاح شد.
وی افزود،: در ایران نژادهایی مثل ترکمن داریم که مختص کشور ما هستند. در گذشته برای جنگ و استقامت و حالا در مسابقات کورس از چنین اسبهایی استفاده میشود. افرادی با ساخت تبارنامه جعلی در مسابقات کورس، اسبهای انگلیسی را به جای ترکمن جا میزدند که نه تنها قیمت اسب تغییر میکند، بلکه در شرطبندیها نیز پولهای هنگفتی را به جیب میزنند.
قلیزاده درباره نتیجه این اتفاق گفت: این اتفاق باعث دست کشیدن ما از مبارزه با فساد نیست. امیدوارم وزارت ورزش و جوانان چنین اتفاقی را با جدیت پیگیری کند و برای مبارزه با فساد از ما حمایت کند. ما با چند فاسد ساده مبارزه نمیکنیم بلکه موضوعات ملی و تاریخی ایران مطرح است.
نظر شما