به گزارش ایرنا، علی اصغر عبداللهی روز یکشنبه در بازدید استاندار چهارمحال و بختیاری از اداره گمرک استان افزود: ارزش ریالی کالاهای صادراتی از استان ۱۵۵ میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه ۱۱۵ درصدی رشد داشته است.
وی با اشاره به شعار سال مبنی بر " مهار تورم و رشد تولید" گفت: گمرک به عنوان مرزبان اقتصادی کشور نقش مهمی در توسعه اقتصادی دارد.
عبداللهی به جهش شاخصهای تجاری استان و ثبت کالاهای صادراتی اشاره کرد و اظهار داشت: در این مدت بیش از پنج هزار و ۹۶۰ تُن کالا به ارزش ۱۳۰میلیون دلار از طریق گمرک استان وارد شده است.
به گفته وی، امسال برای نخستین بار درآمدهای گمرکی استان یکهزار و ۲۲۰میلیارد ریال ( ۱۲۲ میلیارد تومان) رسید که این میزان ۱۸۲ درصد رشد داشته است.
وی گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۹۶ هزار تن کالا وارد استان شده بود در حالی که حجم صادرات ظرف ۱۰ ماهه سالجاری ۳۲۵ هزار تن کالا رسیده است و نسبت به چهار سال دولت گذشته ۱.۵ برابر رشد داشته است.
مدیر گمرک چهارمحال و بختیاری ارتقا ساختار این اداره به اداره کل، همچنین احداث ساختمان جدید استانی و احداث انبار در کنار اداره کل، احداث ساختمان و مدیریت گمرک و همچنین راهاندازی اداره گمرک در شهرستانهای صنعتی از جمله شهرکرد، بروجن و لردگان را ضروری عنوان کرد.
به گفته وی، احداث ساختمان گمرک استان از مصوبات دور اول سفرهای استانی هیات دولت است که هنوز اجرایی نشده است و میتوان با توسعه زیرساختهای گمرک زمینه صادرات و ارزآوری برای استان را فراهم کرد.
وی به صنعتی و کشاورزی بودن برخی نقاط استان از جمله بروجن، فلارد، خانمیرزا و لردگان اشاره کرد و گفت: هم اکنون صادرات کالا توسط ۳۶ کارت بازرگانی از استان با ۳۳۰ میلیون دلار توسط گمرک سایر استانها اجرا میشود.
مدیر گمرک چهارمحال و بختیاری اظهار داشت:ترخیص بهموقع مواد اولیه و ماشینآلات خط تولید یکی از علتهای افزایش تولید و رشد صادرات در گمرک چهارمحال و بختیاری بوده است.
بهگزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.
چهارمحال و بختیاری ۳۲ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب دارد که هماکنون ۲۲ شهرک و ناحیه صنعتی استان آمادگی واگذاری زمین به متقاضیان سرمایهگذاری در بخشهای تولیدی مختلف وجود دارد.
در حال حاضر در این استان بیش از یک هزار واحد صنعتی در حال فعالیت است که ۳۶ واحد از این مجموعه واحدهای بزرگ و دارای اشتغال بالای ۱۰۰ نفر و ۳۲ واحد متوسط با اشتغال بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر و بقیه واحد های صنعتی کوچک هستند.
تاکنون با صدور بیش از ۲ هزار جواز تاسیس و افزون بر ۴۰۰ طرح با سرمایه گذاری بالای ۶۰ درصد طرحهای صنعتی اجرایی شده که در راستای کمک به تکمیل این طرح گامهای بلندی برداشته شده است.
این استان برخی محصولات صنعتی از جمله لوازم خانگی، تولید چادر مشکی، موکت و برخی از صنایع دیگر رتبههای مطلوبی در کشور دارد.
نظر شما