۲۶ خرداد ۱۳۹۱، ۱۳:۳۷
کد خبر: 80184151
T T
۰ نفر
اصفهان از ابتداي سالجاري خون اشعه اي توليد كرده است

اصفهان–مدير كل انتقال خون استان اصفهان با بيان اينكه اين اداره كل از ابتداي سالجاري به توليد خون اشعه اي اقدام كرده است،گفت:برخي بيماران به دريافت فرآورده هاي حاوي گلبول سفيد واكنش نشان مي دهند كه با توليد خون اشعه اي مي توان به روند درمان آن ها كمك كرد.

'محمدمهدی حریری ' روز جمعه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: یكی از فرآورده های خون مورد نیاز بیماران خاص، فرآورده های اشعه داده شده (پلاكت، گلبول قرمز) است.

وی اضافه كرد: فرآورده های اشعه داده شده برای جلوگیری از عارضه، واكنش بافت پیوندی بر علیه میزبان تهیه و مصرف می شود.

مدیر كل انتقال خون استان اصفهان، موارد مصرف فرآورده های خون اشعه داده شده را پیوند آلوژنیك و یا اتولوگ سلول های پیش سازخون، سندرم نقص ایمنی مادرزادی،درمان سیستم ایمنی در بیماران سرطانی، پلاكت های آفرزیس با HLA سازگار،نوزادان با وزن خیلی پایین، پیوند ارگان های توپر، تزریق خون داخل رحمی، لنفوم ،لوسمی، بیماری هوچكین و آنمی آپلاستیك عنوان كرد.

حریری به روش 'پلاكت آفرزیس' نیز اشاره كرد و گفت: در این روش پلاكت از خون جدا شده و بقیه خون فرد اهدا كننده به رگهای او باز می گردد، با این روش از هر فرد اهداكننده می توان هفت واحد پلاكتی تهیه و به بیماران نیازمند تزریق كرد.

وی اضافه كرد: به منظور تولید دارو و واكسن پلاسمای خونی تهیه شده به روش فرزیس،پلاكت به كشورهای سوئد و آلمان ارسال و پس از بازگشت به بیماران نیازمند استان تزریق می شود كه این مقدار امسال به 50 هزار واحد افزایش یافته است.

وی هزینه تهیه هر كیسه خون را یكصدهزار تومان دانست و گفت: بیماران نیازمند به فرآورده های خونی به صورت كاملا رایگان از خون اهدایی افراد استفاده می كنند.

مدیر كل انتقال خون اصفهان به تولید پلاسمای ضدهاری نیز اشاره كرد و گفت: تولید سرم ضدهاری برنامه ای كشوری است كه به پنج مركز برتر در امر اهدای خون و تولید فرآورده های خونی سالم محول شده است.

وی اظهار داشت:180 اهدا كننده خون در امر تولید این فرآورده مهم، سازمان انتقال خون استان را یاری می دهند و در زمان حاضر 250 لیتر پلاسمای تولید شده در سردخانه های انتقال خون اصفهان نگهداری می شود.

وی گفت: تا پایان امسال پلاسمای تولید شده در استان برای تولید سرم ضد هاری به اروپا ارسال و مجددا به كشور بازمی گردد.

مدیر كل انتقال خون استان اصفهان افزود: افراد 18 تا 60 سال می توانند با مراجعه به اداره انتقال خون، این مایع حیاتی را به نیازمندان اهدا كند.

وی همچنین گفت: استان اصفهان در پایان سال 90 موفق به دریافت گواهینامه ایزو 9001

بهداشت و درمان شد.

به گفته وی، استان اصفهان سال گذشته با 116 هزار لیتر خون اهدایی برای تهیه انواع فرآورده های خونی و پلاسمایی رتبه پنجم كشور را به خود اختصاص داد.

حریری افزود:سال گذشته 151 هزار نفر برای اهدای خون به اداره انتقال خون استان مراجعه كردند كه از خون اهدایی آنان بیش از 250 هزار فرآورده پلاسمایی و سلولی تهیه شد.

وی با بیان اینكه 2/50 درصد اهداكنندگان خون استان را اهداكنندگان مستمر تشكیل می دهند، ابراز امیدواری كرد كه این مقدار به 60 درصد افزایش یابد.

اهداكنندگان مستمر كسانی هستند كه در سال بیش از دو مرتبه خون خود را اهدا می كنند .

مدیر كل انتقال خون اصفهان گفت: 6/96 درصد اهداكنندگان خون استان را مردان و تنها 4/3 درصد آن ها را زنان تشكیل می دهد و این در حالی است كه 69 درصد اهداكنندگان خون جهان را زنان تشكیل می دهند.

14 ژوئن به مناسبت سالروز تولد ' لند اشتاینر' دانشمند اتریشی كاشف گروه های خونی به عنوان روز جهانی اهداكنندگان خون انتخاب شده است.

ت / 90 /1042