به گزارش خبرنگار ایرنا، وی روز دوشنبه در پیامی به چهارمین کنفرانس بینالمللی «فقه و قانون» در قم، آورده است: قانون، یکی از نیازهای اساسی جوامع انسانی است و برترین قوانین، قوانینی است که از سوی پروردگار متعال و بهواسطۀ انبیاء به انسانها رسیده است. قوانین الهی تأمینکننده مصالح انسان در معاش و رستگاری او در معاد است و تبعیت از قوانین الهی درواقع تطبیق اراده خداوند متعال در زندگی انسان است.
وی ادامه داده است: فقه منبع اصلی استخراج قوانین جامعه اسلامی است و این فقها هستند که با استنباطِ حکمِ خداوند بر اساس ادله و حجتهای موجود بنمایۀ اصلی این قوانین را به دست آورده و در اختیار قانونگذاران قرار میدهند تا بر اساس آن، قوانین موردنیاز جامعه را وضع نمایند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم افزوده است: به نظر میرسد برای دستیابی به این امر مهم، یعنی تعامل میان قانونگذار و فقیه، وضع قوانین مطابق با شرعِ مقدس و سپس شناخت مسائل اساسی و تنظیم آن بر اساس رأی برگزیده و مورد تأیید دو نهاد قانونگذاری و فقاهت، مسیری طولانی در پیش است و بخش زیادی از پیمودن این راه درگرو شناخت هر دو گروه از دیگری است.
این مرجع تقلید اضافه کرده است: با ورود حوزویان به عرصۀ شناخت قانون و لوازم و شئون مرتبط با آن و از سوی دیگر آشنایی قانونگذاران با دستگاه فقاهت و مقتضیات آن و عنایت و توجه به چارچوب پذیرفتهشده توسط فقیهان، میتوان نتایج سودمندی را به دست آورد و البته قوانینی که جامع میان هر دو جنبه فوق است تا حد زیادی موردپذیرش جامعه مسلمان و متدین و پیشرفته ما نیز خواهد بود. امیدوارم این همایش و امثال آن بتواند راهکارهایی در جهت تأمین این مساله ارائه نماید.
چهارمین کنفرانس بینالمللی «فقه و قانون» طی امروز و فردا به میزبانی استان قم برگزار میشود.
نظر شما