آمریکا: به دنبال جنگ و درگیری با ایران نیستیم؛ بایدن در حال بررسی گزینه‌های پیش رو است

نیویورک – ایرنا- هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در پی حمله پهپادی به پایگاه آمریکای در اردن موسوم به برج ۲۲ و کشته شدن سه سرباز آمریکایی و زخمی شدن ۳۴ نفر دیگر اعلام کرد: «ما به دنبال جنگ با ایران نیستیم. ما به دنبال درگیری با حکومت تهران نیستیم.»

به گزارش خبرنگار ایرنا، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن افزود: «ما به دنبال جنگ با ایران نیستیم. ما به دنبال درگیری با حکومت تهران نیستیم... من اظهار نظری پیش از تصمیم رئیس جمهور نخواهم کرد. واضح است که این حملات ادامه دارد و اکنون عواقب مرگباری داشته است. »

این سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد: «ما به دنبال جنگ دیگری نیستیم. ما به دنبال تشدید تنش نیستیم. اما ما قطعاً آنچه را که برای محافظت از خود لازم است انجام خواهیم داد.»

کربی تصریح کرد: رئیس جمهور آمریکا دیروز و امروز با تیم امنیت ملی دیدار کرد و در حال بررسی گزینه های پیش روی خود است.

این سخنگوی دولت بایدن که امروز در برابر سوالات پی در پی خبرنگاران درباره پاسخ آمریکا به حمله پهپادی به پایگاهش در اردن قرار گرفته بود، بارها تاکید کرد که آمریکا به دنبال جنگ و درگیری نیست اما گفت: «من قصد ندارم پیام بدهم. ما این تصمیمات را در زمان خود خواهیم گرفت. ما این کار را با آگاهی از این واقعیت انجام خواهیم داد که آمریکایی ها کشته شده است. اکنون سه خانواده وجود دارند که بدترین اخبار به آنها داده شده است. وضعیت متفاوت است.»

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا تصریح کرد: فرمانده کل بودن به معنای «عملکرد بر اساس منافع امنیت ملی آمریکا است. هیچ تصمیم گیری آسانی وجود ندارد.»

کربی همچنین در پاسخ به سوالی درباره ارسال  پیام به ایران گفت: «من نمی‌دانم که آیا پیام خصوصی به رهبران ایران منتقل شده است یا خیر.»

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید درباره حملات آمریکا به گروههای مقاومت در منطقه خاورمیانه ادعا کرد:  «حملاتی که ما در گذشته انجام داده‌ایم قطعاً در اخلال و تضعیف  فعالیت  گروه‌ها در خاورمیانه تأثیر داشته است».

کربی در پاسخ به سوال خبرنگاری که مدعی شد آیا ایران خواهان جنگ است؟ گفت: «این به  تصمیم ایران بستگی دارد و ایران باید در مورد آن  صحبت کند. » همانطور که قبلاً گفتم، من نمی توانم به جای مقامات  ایران صحبت کنم.

این سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا همچنین مدعی شد: بسیاری از متحدان اروپایی نگرانی‌های  مشترکی با ما  در مورد تحولات خاورمیانه دارند. او تاکید کرد: «ما از متحد و شریک خود اسرائیل حمایت خواهیم کرد اما به دنبال جنگ با ایران نیستیم.»

کربی ادامه داد: «ما به دنبال تشدید تنش ها بیش از این نیستیم. ما پاسخ خواهیم داد و به طور مناسب پاسخ خواهیم داد. رئیس جمهور این اختیار را دارد که از نیروهای آمریکایی دفاع کند.»

او همچنین  گفت: «ما از  روش های برخی از بازیگران در منطقه برای ایجاد ارتباط در سراسر منطقه آگاه هستیم. دلیلی وجود ندارد که توافق آزادی گروگان تحت تأثیر اتفاقات آخر هفته یا واکنش ما قرار گیرد. ما به خود مغرور نیستیم.»

این مقام ارشد کاخ سفید درباره غزه نیز گفت: «آنچه ما در تلاش برای آن هستیم، دستیابی به یک توقف بشردوستانه با مدت زمان کافی است که بر آن اساس بتوانیم تعداد قابل توجهی از گروگان‌ها را آزاد کنیم.»

شبکه خبری «سی‌ان‌ان» آمریکا روز یکشنبه به وقت محلی، هشتم بهمن ماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۸ ژانویه ۲۰۲۴ گزارش داد که در یک حمله پهپادی شبانه به یک پایگاه کوچک آمریکایی در اردن، سه سرباز ارتش آمریکا کشته و ۲۵ نفر از نیروهای نظامی آن زخمی شدند. فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه خاورمیانه موسوم به سنتکام نیز این موضوع را تایید کرد.

اطلاعات کمی درباره پایگاه کوچک آمریکا موسوم به برج ۲۲ وجود دارد اما گفته می شود از موقعیت راهبردی مهمی برخوردار است. این پایگاه در شمال شرقی ‌ترین نقطه اردن، جایی که مرزهای این کشور با سوریه و عراق تلاقی دارد، واقع شده است. برج ۲۲ در نزدیکی پایگاه التنف که در آن سوی مرز سوریه واقع شده است، قرار دارد و گفته می شود ۳۵۰ نظامی آمریکایی برای پشتیبانی لجستیک در آن مستقر هستند. پایگاه التنف، همان پایگاهی است که آمریکا مدعی آن است که نقش کلیدی در مبارزه با داعش داشته و همچنین بخشی از راهبرد واشنگتن برای مقابله با توان بازدارندگی ایران در منطقه است که به دعوت دولت بشار اسد در سوریه حضور دارد.

حمله به برج ۲۲ در حالی است که خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع امنیتی ارشد اردنی گزارش داد که امان پیش‌تر از آمریکا خواستار سامانه پدافندی پاتریوت شده بود و در مورد ضرورت تقویت دفاعی در برابر شبه نظامیان هشدار داده بود. این مقام اردنی گفته است: اردن به تازگی درخواست ارسال تجهیزات پشتیبانی و پیشرفته‌تر آمریکایی را داده است. بر اساس این گزارش، اردن درخواست ارسال سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت از سوی آمریکا را داده است.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام که شمار نیروهای آمریکایی زخمی شده را ابتدا ۲۵ نفر اعلام کرده بود، در بیانیه دیگری آن را ۳۴ نفر اعلام کرد و گفت: هشت تن از مجروحان برای معالجه بیشتر به خارج از اردن منتقل شدند.

اما یک مقام نظامی آمریکا در گفتگو با شبکه سی ان ان اعلام کرد: در پی کشف علائم و آثار ضربه مغزی در هشت تن از سربازان آمریکایی دیگر در این پایگاه، مسئولان این پایگاه نظامی مجبور به انتقال آنها به مراکز درمانی آمریکا در کشورهای دیگر شده‌اند.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز در بیانیه ای اعلام کرد:« شب گذشته در جریان حمله پهپادهای بدون سرنشین به نیروهای ما مستقر در شمال شرقی اردن در نزدیکی مرز سوریه، سه سرباز آمریکایی کشته و بسیاری زخمی شدند. در حالی که هنوز در حال جمع‌آوری حقایق این حمله هستیم، می‌دانیم که این حمله از سوی گروه‌های شبه نظامی تحت حمایت ایران که در سوریه و عراق فعالیت می‌کنند، انجام شده است. ما به تعهد [این سربازان] برای مبارزه با تروریسم ادامه خواهیم داد و شک نکنید که همه افراد مسئول [در این حادثه] را در زمان و به روشی که خودمان انتخاب می‌کنیم، مورد بازخواست قرار خواهیم داد.»

جو بایدن و کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا توسط تیم امنیت ملی کاخ سفید از آخرین تحولات درباره حمله پهپادی به پایگاه آمریکایی التنف در شمال شرقی اردن نزدیک مرز سوریه مطلع شدند.

بایدن که این روزها محبوبیتش پس از جنگ اسرائیل و فلسطین بشدت نزد جوامع حامی فلسطینیان در آمریکا کاهش یافته است، در حالیکه روز یکشنبه برای کارزار انتخاباتی در کارولینای جنوبی به سر می برد، در سخنانی گفت: دیشب روز سختی در خاورمیانه داشتیم و به آن پاسخ خواهیم داد.

رئیس جمهور دموکرات آمریکا در این کارزار انتخاباتی خود از حاضران خواست به احترام کشته شدگان یک دقیقه سکوت کنند.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا (رئیس پنتاگون) نیز در بیانیه ای آمریکا با ابراز تاسف و خشم خود از کشته شدن سه نظامی آمریکایی و با ادعای اینکه نیروهای ما که در اردن کشته شدند، برای مقابله با داعش و تروریسم اعزام شده بودند، مدعی شد: «شبه ‌نظامیان تحت حمایت ایران مسئول حملات مستمر به نیروهای آمریکایی هستند و ما در زمان و مکان مورد نظر خود پاسخ خواهیم داد. رئیس جمهور و من حملات به نیروهای آمریکایی را تحمل نخواهیم کرد و ما تمام اقدامات لازم را برای دفاع از ایالات متحده، نیروها و منافع خود انجام خواهیم داد.»

پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهرماه) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha