به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، «محمدمهدی اسماعیلی» برای چهارمین بار در جریان پاسخگویی برخط هیات دولت به تماسهای تلفنی شهروندان در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری حضور یافت و پاسخگوی طرح، نظرات، ایدهها، شکایتها و درخواستهای مردم در حوزه مأموریتی خود شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از این در سه برنامه این مرکز حضور یافته که در مجموع به ٣٢ تماس مردمی پاسخ داده و تمام مطالبات شهروندان هم تا حصول نتیجه پیگیری و بررسی شده است.
این هفتادمین برنامه مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری در سامانه پاسخگویی برخط مسئولان در کوچه خدمت است.
رییس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری در مشروح این نشست گفت: وزارت فرهنگ یکی از وزارتخانه های تحول گرا بوده و در دوره کنونی فعالیت این دستگاه در دولت سیزدهم با یک سیاستگذاری درست پاسخگوی مطالبات و دغدغه های مردم بوده است.
حجت الاسلام احمد صالحی در ارزیابی از عملکرد و پاسخگویی برخط وزیر فرهنگ، روند پاسخگویی این دستگاه را در تماس های مردمی مطلوب ارزیابی کرد.
شهروندی که از طیف خبرنگاران بود در گفت و گو با وزیر فرهنگ حمایت بیشتر از خبرنگاران را خواستار شد که وزیر فرهنگ پاسخ داد: در آغاز به کار فعالیت دولت سیزدهم حدود ۴ هزار نفر عضو صندوق اعتباری هنر بودند ولی امروز بیش از ١٢ هزار نفر عضو این صندوق شدند یعنی رشد ٢٠٠ درصدی و در همین ذیل شماری از خبرنگاران هم بیمه شدند. همچنین حمایت های دیگری هم اعمال شده است در بخش وام هم مطالبه شما پیگیری خواهد شد.
تماس خسرو معتضد با مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری و صحبت با وزیر فرهنگ
خسرو معتضد تاریخنگار طی تماس با مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری با وزیر فرهنگ پیرامون چاپ کتابش صحبت کرد و اسماعیلی خطاب به وی گفت: شما همیشه منشا خیر هستید. من همین الان کتاب شما را در اینترنت دیدم و دستور پیگیری های لازم را صادر کردم.
وی افزود: با ارادتی که به عنوان شاگرد به شما دارم قول میدهم همین امروز کتاب را بیاورند و خودم به عنوان کسی که در محضر شما در حوزه تاریخ آموختم مرور میکنم تا ببینم چه بحثی دارد بعد خودم با شما تماس میگیرم و نتیجه را تلفنی محضر شما گزارش میدهم و با نظر شما تصمیم میگیریم.
معتضدی خطاب به وزیر گفت: شما یک وزیر آزادیخواه و مترقی هستید و همه از شما تعریف میکنند. شما حتی میگویید فلان خواننده هم بیاید اشکالی ندارد.
حکمرانی بخش فرهنگ در حال پوستاندازی است
اسماعیلی با بیان اینکه در همه حوزهها به دنبال ایجاد تحول هستیم، گفت: حکمرانی بخش فرهنگ در حال پوستاندازی است، از تصدیگری دستگاههای حاکمیتی به میدانداری مردم و حلقههای میانی؛ این سیاست را به خوبی در دو سال گذشته در حوزه فرهنگ نیز پیش بردهایم.در همه حوزهها تلاش میکنیم که مسیر ورود موثر مردم به حوزه مدیریت فرهنگی را تسهیل کنیم.در حوزه فضای مجازی نیز مردم خودشان باید متصدی امر نظارت و تلاش برای ارتقای وضعیت موجود باشند.امروز همه دلسوزان نقدهای بسیار جدی در حوزه پیامرسانها و شبکههای نمایش خانگی دارند.
وی با تاکید بر اینکه باید فضای حضور مردمی برای مدیریت و ارتقای کیفیت را فراهم کنیم، عنوان کرد: سامانه مردمی نظارت بر فضای مجازی در حال محیا شدن است.در حوزه فضای مجازی انسان رسانهها و همه کانالهای بالای پنج هزار نفر در حال ثبت شدن است و الزام قانونی دارد و هیات نظارت بر مطبوعات، خبرگزاریها و پیامرسانها نسبت به این موضوع نیز وظیفه دارند. همه کسانی که در پیامرسانهای داخلی، پیامرسانهای خارجی حضور دارند و بالای پنج هزار عضو داشته باشند باید در این سامانه ثبت شوند و ازمزایایی برخوردار خواهند شد و در عین حال نظم و نظارتی نیز شکل خواهد گرفت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید از حریم خانواده در سریال های نمایش خانگی مراقبت جدی داشت، خاطر نشان کرد: این زیبنده جامعه اخلاق محور و خانواده محور نیست و حفظ حریم خانواده برای ما مهم است.ما این انتقاد را هم به برخی از آثار سینمایی داریم.
اسماعیلی بیان کرد: نمایش سریالهای خانگی بر عهده صدا و سیما است اما فیلمهای سینمایی باید در حوزه وزارت ارشاد انجام شود و ساز و کار جدیدی برای آن تبیین میکنیم. چند ۱۰ هزار فیلم بارگذاری شده در شبکههای اجتماعی و نمایشهای خانگی داریم و دنبال تغییر جهت آن هستیم.
وی خاطرنشان کرد: وضعیتی که در آن قرار داریم اصلاح خواهد شد. اکنون مردم و منتقدین از میزان نظارت گلایه دارند و دچار اختلاف حقوقی بود که نظارت آن در کجا انجام شود ما اکنون این را در مجموعه سازمان سینمایی متمرکز میکنیم.
وزیر فرهنگ ادامه داد: در بحث سریالها به عزیزان در ساترا و نمایندگانمان در شورای نظارت بیان کردم و اینجا هم تکرار میکنم که باید در نمایشهای خانگی نسبت به میزان خشونت از حریم خانواده مراقبت جدی به عمل آید چراکه اینها زیبنده جامعه اخلاقمحور و خانواده محور نیست. ما همین انتقاد را نسبت به برخی از آثار سینمایی هم داریم و نمیخواهم بگویم بهطور مطلق در نمایش خانگی است.
اسماعیلی یادآور شد: اکنون در حوزه سینمایی این رویه در حال اصلاح است. امسال در جشنواره فیلم فجر همه فیلمهایی که به بخش داوری رسیده بدون استثنا، امیدبخش است، سیاهنمایی در آنها نیست.
ما میراث دار وضعیت موجود هستیم
شهروندی در آنسوی خط نسبت به هزینه عمره مفرده برای هر زائر که ۴۶ میلیون تومان است گلایه کرد و اسماعیلی در پاسخ گفت: متاسفانه در حوزه ثبت نامی های حج عمره و واجب با میراث بدی روبرو هستیم. میراث بد اینکه عمره حدود ٩ سال و حج واجب حدود ٢ سال به دلیل کرونا تعطیل شد و یک سال یک سوم اعزام شدند.
وی ادامه داد: بنده و دولت سیزدهم فعالیت خود را در ١۴٠٠ شروع کردیم یعنی ١٣ سال بعد از زمان ثبت نام شما. اقدامی که کردیم این بود با ارز نیمایی این سفر اتفاق بیفتد و در دولت فعلی به تصویب رسید و قیمت حمل و نقل که ١٧ میلیون تومان بود به ١٣ میلیون کاهش دادیم.
وزیر فرهنگ در ادامه توضیح داد: هزینه ما در کشور مقصد بر اساس ارز است و قرار دادی که آن زمان سازمان با زوار بسته شده است بر اساس قیمت زمان اعزام که آن هم ذکر شده و دنبال این بودیم که تسهیلات ویژه برای زوار عمره و واجب فراهم کنیم کما اینکه همچنان پیگیر هستیم . ما روزها را کاهش دادیم که قیمت ها کاهش یابد و هم قبول داریم که هزینه، هزینه زیادی نسبت به زمان ثبت نام است و ما هم میراث دار وضعیت موجود هستیم. اما دولت روی ارز ٣٨ هزار تومان قطعی کرده است.
اسماعیلی درباره اعزام های که هنوز اتفاق نیفتاده اظهار داشت: همه توافقات با کشور میزبان صورت گرفته بود و ٢٨ آذر هتل ها از پیش اجاره شده و اکنون در سازمان حج همه اقدامات را انجام داد اما در لحظه آخر سازمان هواپیمایی عربستان سعودی با سازمان هواپیمایی ما دچار اختلاف فنی شدند و تلاش زیادی شده که وزارت خارجه در حال پیگیری است. ما روزی یک میلیون ریال سعودی جااجاره کردیم. امیدواریم این مشکل را حل کنیم و ما در عین حال در دولت با بانک ها در حال گفت و گو هستیم تا تسهیلات ارزان قیمت برای عمره گزاران فراهم کنیم.
برای صدور مجوز نشریات و پایگاه خبری آزمون گرفته میشود
شهروند دیگری در آن سوی خط چند پیشنهاد را با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در میان گذاشت، نخست درباره نحوه توزیع یارانه مطبوعات، دوم ارایه خدمات رایگان برای دارندگان هنر کارت در بخش موزه و سینما و سوم سخت گیری به منظور تخصصی تر شدن در صدور مجوز نشریات و پایگاه خبری بود.
اسماعیلی هم ضمن دستور بررسی این موارد درباره هنرکارت پاسخ داد: ١۶٠٠ خدمت از طریق هنر کارت در حال ارایه است و در ادامه مدیرعامل صندوق اعتباری هنری را برای توضیح به خط کرد.
مدیر صندوق اعتباری هنر گفت: هنر کارت ٢ کارکرد اصلی دارد نخست در حوزه هویتی و به عنوان کارت شناسایی هنرمندان و دیگری خدمات مختلف آن است که از بیش از ١۶٠٠ خدمت تخفیف دار فروشگاهی و اقامتی و درمانی برخوردار است و کارت ویژگی منحصر به فرد دارد از جمله اینکه برگشت نقدی دارد یعنی هر کسی در دستگاه های دور کشور استفاده می کند متناسب با سطح کارت درصدی از آن به کارت بازگشت داده می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پیشنهاد آخر این شهروند درباره سخت گیری در صدور مجوز نشریات و پایگاه خبری گفت: از زمان فعالیتم در این وزارتخانه در هر چیزی افزایش داشتیم به غیر از افزایش مجوز رسانه ها. یعنی در آغاز فعالیتم در وزارت فرهنگ ١٣ هزار و ٩٠٠ مجوز رسانه داده شده بود که در این مدت ما ٣ هزار تا مجوز دادیم یعنی کاهش یافته است و به شدت در مجوزها سخت گیری می کنیم و اخیرا در هیات نظارت تصویب شد تا آزمون گرفته شود.
صدور دستور وزیر فرهنگ برای بررسی پنج درخواست یک شهروند
رییس اتحادیه چاپخانه داران و تبلیغات چهارمحال بختیاری دیگر شهروندی که از شهرکرد (بام ایران ) تماس گرفت و پنج مشکل اتحادیه را با وزیر در میان گذاشت و چند درخواست را درباره افزایش سقف تسهیلات برای استان برای ماشین آلات چاپ، ارز نیمایی برای ورود دستگاه های چاپ، مجوز برای ورود ماشین آلات چاپ بالای پنج سال، وثیقه سازی دستگاه ها و معافیت مالیات مطرح کرد.
وزیر فرهنگ هم در پاسخ دستور پیگیری و بررسی تمام موارد را صادر کرد.
سامانه مردمی نظارت بر فضای مجازی به زودی راه اندازی میشود
وزیر فرهنگ در پاسخ به شهروندی از شیراز که در فضای مجازی، نظارت بیشتر در این فضا را خواستار شده بود، گفت: مدیریت فضای مجازی در آغاز فعالیت دولت ٧٠ درصد ترافیک اینترنت ترافیک خارجی بود و اکنون دولت با حمایت جدی از پیام رسان های داخلی که سرور در اختیار قرار داده و حمایت کرده امروز این عدد در رشد قابل ملاحظه از ۵٠ درصد به نفع داخلی عبور کرده است در همین پیام رسان ایتا بیش از ٣٠ میلیون کاربر فعال روزانه داریم.
وی ادامه داد: در طرح مهاجرت از نرم افزارهای خارجی به داخلی اکنون از دو پیام رسان گلایه داریم که عمدتا بر سر محتوای خارجی است که بارگزاری می کنند که اشکالاتی وجود دارد اما ما سازو کاری در سازمان سینمایی برای فیلم های سینمایی طراحی کردیم تا نظارت کنترلی قوی اتفاق بیفتد.
اسماعیلی یادآورشد: یک سامانه مردمی نظارت بر فضای مجازی به زودی راه اندازی خواهد شد که این سامانه ظرف سه ماه آینده رونمایی می شود و هر مورد به این سامانه منتقل شود اعلان عمومی می کنیم.
وی این را هم گفت که در شورای عالی فضای مجازی تصویب شد تا ١٠ درصد از عواید اپراتورها از حوزه فروش اینترنت به فعالان مردمی در تسهیل و تولید محتوا اختصاص داده شود.
نظر شما