به گزارش ایرنا، دیوید کامرون روز سهشنبه طی سخنانی در «شورای محافظهکار خاورمیانه» گفت که فلسطینیها باید افق دستیابی به راه دو دولتی را مشاهده کنند. «هم زمان ما و متحدانمان باید شناسایی یک کشور مستقل فلسطینی را بررسی کنیم. این مساله میتواند به برگشتناپذیر شدن این روند کمک کند.»
وی افزود: بریتانیا میتواند یک کشور مستقل فلسطین را نه به عنوان بخشی از یک توافق صلح نهایی، بلکه طی مذاکرات به رسمیت بشناسد. در عین حال باید یک مرجع جدید فلسطینی "به سرعت" با حضور "رهبران تکنوکرات و خوب" که بتوانند غزه را اداره کنند، وجود داشته باشد.
وزیر امور خارجه انگلیس ادامه داد: در کنار آن و تقریباً مهمتر از همه، دادن یک افق سیاسی به مردم فلسطین است تا پیشرفتهای برگشتناپذیر به سمت راهحل دو دولتی و مهمتر از آن ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی را مشاهده کنند.
وی با اشاره به مسئولیت تاریخی انگلیس برای شناسایی کشور مستقل فلسطین افزود: «این می تواند یکی از چیزهایی باشد که به برگشتناپذیر شدن این روند کمک کند.»
رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس در همین حال ادعا کرد: اسرائیل به عنوان بخشی از هرگونه توافق بلندمدت باید شاهد آزادی همه اسرا باشد، تضمین شود که حماس دوباره حمله نخواهد کرد و رهبران آن غزه را ترک کردهاند.
او با بیان اینکه دستیابی به این توافق دشوار خواهد بود، افزود: نشانهای امیدوار کنندهای در مذاکرات دیده میشود. «هم اکنون میشود مسیری را ببینیم که میتوانیم پیشرفت کنیم، نه فقط در پایان دادن به درگیریها، بلکه پیشرفت در یافتن راهحل سیاسی که میتواند به معنای صلح برای سالها باشد».
بر اساس برنامه اعلام شده کامرون، امروز برای چهارمین بار از زمانی که سکان دستگاه دیپلماسی انگلیس را برعهده گرفته است، راهی غرب آسیا میشود. او در این سفر ابتدا وارد عمان میشود و با مقام های این کشور دیدار خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
بر اساس گزارشها تاکنون افزون بر ۲۶ هزار فلسطینی بر اثر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه به شهادت رسیدهاند.
نظر شما