گفت‌وگوهای وزرای خارجه آمریکا و قطر درباره اوضاع منطقه در واشنگتن

نیویورک – ایرنا-  آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر در واشنگتن دی‌سی دیدار و درباره اوضاع منطقه گفت‌وگو کردند.

به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی با اعلام برگزاری این دیدار در روز جاری، افزود: بلینکن از تلاش‌های میانجی‌گری قطر، به‌ویژه از هفتم اکتبر تاکنون، ابراز قدردانی کرد. دو طرف برای ادامه هماهنگی نزدیک جهت ارائه کمک‌های بشردوستانه بیشتر به غیرنظامیان در غزه به توافق رسیده و بر حمایت از غیرنظامیان مطابق با قوانین بشردوستانه تاکید کردند.

وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد: بلینکن همچنین بر تعهد آمریکا به منطقه ای صلح آمیز، یکپارچه و مرفه تر خاورمیانه با تامین امنیت برای اسرائیل و ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی تاکید کرد.

بر اساس گزارش وزارت امور خارجه آمریکا، وزرای خارجه ایالات متحده و قطر همچنین درباره نگرانی ها پیرامون تهدید «حوثی ها» (انصارالله یمن) برای حقوق و آزادی های دریانوردی در دریای سرخ گفت‌وگو کردند.

نخست وزیر قطر که به آمریکا سفر کرده است، دوشنبه به وقت محلی در یک اندیشکده در واشنگتن گفت:️ روز یکشنبه به پیشرفت‌هایی در رابطه با زمینه‌سازی به منظور پیشبرد پرونده اسرا دست یافتیم و مرحله بعدی مذاکرات ممکن است در آینده به آتش‌بس کلی در غزه منجر شود.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر افزود: مذاکراتی که روز یکشنبه در پاریس پایتخت فرانسه در خصوص توافق احتمالی مبادله اسرا بین گروه های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی انجام شد، شاهد پیشرفت بوده است و دو طرف باید از این فرصت استفاده کنند تا به معادله ای برای پایان دادن همیشگی به نزاع برسند.

وی تصریح کرد: دوحه یک طرف درگیری نیست، بلکه یک میانجی است و بر خلاف آنچه برخی می گویند نفوذی بر جنبش حماس ندارد.

نخست وزیر قطر تاکید کرد: معتقدم که ما به مرحله‌ای رسیده‌ایم که ممکن است به آتش‌بس دائمی در آینده بینجامد، و این چیزی است که همه ما به دنبال آن هستیم.

به گفته نخست وزیر قطر، دوحه پیشنهادها را به جنبش حماس ارائه خواهد کرد و امید دارد که این جنبش با آنها موافقت کند، زیرا این تنها راه توقف جنگ و بازگشت اسیران است. توقف جنگ دیگر تنها یک خواسته فلسطین نیست، بلکه یک خواسته منطقه ای است.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، در پاسخ به چند دهه جنایت رژیم اسرائیل علیه فلسطینیان عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع این رژیم اشغالگر آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش‌بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. در مقابل نیز، رزمندگان مقاومت فلسطین تلفات و خسارت‌های زیادی به نظامیان صهیونیست در نبرد زمینی وارد کرده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha