به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رویترز، اواسط ژانویه، در یک گردهمایی کوچک در یکی از شهرهای کانتونی در میانمار، پائوک کوتاو راهب تندرو طرفدار حکومت نظامی میانمار ، پیشنهاد کرد: مین آنگ هلائینگ، رئیس حکومت نظامی کشور کنارهگیری کند و معاون او مسئولیت را بر عهده بگیرد و بر اساس ویدئوهایی که از این رویداد در رسانه های اجتماعی منتشر شده است، جمعیت حاضر به نشانه موافقت او را تشویق کردند.
روزنامهنگاران و وبلاگنویسان طرفدار ارتش میانمار نیز، این موضوع را تایید کردند. کو ماونگ ماونگ، یک یوتیوبر طرفدار ارتش در پستی گفت: مین آنگ هلائینگ باید از فرماندهی کل استعفا دهد.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که چند ماه پیش چنین اظهارات عمومی علیه رهبر قدرتمند حکومت نظامی میانمار و رئیس نیروهای مسلح آن غیرقابل تصور بود اما پس از به دست گرفتن قدرت در کودتای ۱ فوریه ۲۰۲۱ (۱۳ بهمن ۱۳۹۹)، مین آنگ هلائینگ خود را در ضعیف ترین موقعیت خود از زمان سرنگونی دولت منتخب دموکراتیک آنگ سان سوچی، می بیند.
پرسشهایی درباره رهبری این مرد ۶۷ ساله پس از شکستهای پی در پی ارتش در میدان جنگ در یک حمله گسترده توسط گروههای شورشی که در اکتبر آغاز شد، تحت عنوان عملیات ۱۰۲۷ مطرح میشود.
به گزارش گروه رسانه ای ناظر صلح میانمار، تاکنون، حکومت نظامی کنترل دست کم ۳۵ شهر را از دست داده است، اگرچه آتش بس با میانجیگری پکن، درگیری ها را در نزدیکی مرز چین متوقف کرده است اما در بخشهای دیگر، درگیری ادامه دارد.
حکومت نظامی که به جزئیاتی در مورد شکست های میدان نبرد اشاره نکرده است، اعتراف کرده که کنترل قلمرو را از دست داده است.
یک دیپلمات در آسیای جنوب شرقی که خواست نامش فاش نشود، به رویترز گفت: سرخوردگی عمیقی در ارتش وجود دارد که شخصاً به مین آنگ هلائینگ نیز کشیده شده است.
بر اساس بررسی رویترز از چندین پست رسانههای اجتماعی در هفتههای اخیر، کسانی که از حکومت میانمار و رهبر آن سؤالات سخت میپرسند، روزنامهنگاران طرفدار حکومت نظامی هستند.
مو هین، که پلتفرم خبری طرفدار حکومت نظامی توریا نای وون را اداره میکند و اغلب در تلویزیون دولتی ظاهر میشود، پس از سقوط شهر لاوکای در عملیات ۱۰۲۷ در اوایل ژانویه، تردیدهایی را در مورد رهبری ارشد ارتش ایجاد کرد و در فیس بوک گفت: پیروزی یا شکست در یک نبرد به همه بستگی دارد، از فرمانده کل قوا گرفته تا فرماندهان نیروها.
در نقشه راهی که پس از کودتا اعلام شد، حکومت نظامی متعهد شد تا اوت ۲۰۲۳ (شهریور ۱۴۰۲) انتخابات برگزار کند اما ناآرامیهای مردمی بلافاصله پس از آن از کنترل خارج شد، که ارتش تلاش کرد با خشونت آنها را سرکوب کند و شورشهای مسلحانه سراسری را برانگیخت که اکنون با گروههای شورشی قدیمیتر برای مبارزه با حکومت نظامی ترکیب شدهاند.
در کنار آن، اقتصاد میانمار که پس از دههها حکومت تحت سلطه نظامیان تضعیف شده بود، با کاهش سرمایهگذاری خارجی پس از کودتا و اعمال تحریمهای غرب، ضربه خورده است.
یک تحلیلگر مالی گفت: قطع برق، شوک های مکرر عرضه کالاهای کلیدی از جمله سوخت و قیمت های سرسام آور به خانواده های عادی ضربه می زند و در نتیجه حمایت از حکومت نظامی را کاهش می دهد.
نظر شما