به گزارش ایرنا، اقبال حمیدی روز چهارشنبه در نشستی با خبرنگاران استان در سنندج که به مناسبت آغاز چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران برگزار شد، اظهار کرد: این زیستگاه در شهرستان سقز واقع شده است و با موافقت شورای عالی محیط زیست، تعداد مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان به ۹ منطقه افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۰ درصد مساحت استان تحت مدیریت محیط زیست است، افزود: با افزودن زیستگاه میش مرغ به مناطق حفاظت شده که مساحت پیشنهادی آن ۵۰۰ هکتار است، میزان مساحت تحت مدیریت محیط زیست استان به حدود ۱۱ درصد و حداقل سرانه ابلاغی خواهد رسید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: در گذشته پراکنش این گونه پرنده در دشت اسدآباد همدان، سقز کردستان و آذربایجان غربی بود که به دلیل افزایش جمعیت و شکارغیرمجاز جمعیت آن به شدت کاهش یافت و جزو پرونده های در معرض انقراض قرار گرفت.
حمیدی با بیان اینکه در حال حاضر در اسدآباد این گونه وجود ندارد، افزود: چندین سال هم میش مرغ در کردستان مشاهده نشده بود تا تابستان سال جاری پنج بال از آن در سقز مشاهده شد.
وی بیان کرد: براساس آخرین بررسی ها و سرشماری انجام شده توسط کارشناسان محیط زیست استان، تعداد میش مرغ های مشاهده شده در سقز به ۱۷ بال رسیده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان یادآور شد: مکاتباتی با سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان مبنی بر عدم صدور مجوز فعالیت های تولیدی در زیستگاه میش مرغ کردهایم تا مبادا اقدامی انجام شود که زیستگاه این پرنده به خطر افتد.
حمیدی اظهار کرد: وضعیت محیط زیست استان از لحاظ نیروی انسانی و امکانات و تجهیزات و همچنین میزان مساحت تحت مدیریت این سازمان نسبت به قبل از انقلاب بسیار بهبود پیدا کرده است هرچند برای دستیابی به شرایط مطلوب هنوز فاصله داریم و باید در بخش هایی هم چون مدیریت پسماند که برعهده شهرداری ها و دهیاری هاست اقدامات ویژه تری انجام گیرد.
کردستان دارای هشت منطقه تحت مدیریت محیط زیست است که از این تعداد پنج منطقه حفاظت شده دارد که شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و ۲ اثر طبیعی ملی و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونههای جانوری و گیاهی قرار داده است.
نظر شما