افتتاح چند طرح عشایری/ امکانات رفاهی عشایر پایتخت افزایش پیدا می‌کند
عکس تزئینی است

تهران بزرگ - ایرنا - مدیر امور عشایر استان تهران از افتتاح چند طرح عمرانی و رفاهی ویژه عشایر پایتخت خبر داد و گفت: همچنین زنگ انقلاب در مدارس عشایری نواخته شد.

فرشید ذبیحی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در آستانه ورود تاریخی امام (ره) مراسم ویژه‌ای در یکی از مدارس روستایی و عشایری شهرستان پاکدشت برگزار و زنگ انقلاب نیز همزمان در سایر مدارس عشایری استان تهران نواخته شد.

وی افزود: در ایام الله دهه مبارک فجر شاهد چندین افتتاح عمرانی و رفاهی در مناطق عشایری خواهیم بود که مهمترین طرح‌ها می توان به تامین آب شرب بهداشتی در مناطق گرمسیر در شهرستان‌های ورامین، پاکدشت و ری اشاره کرد.

مدیر امور عشایر استان تهران ادامه داد: در حوزه راهسازی نیز اقداماتی جهت تردد آسان عشایر به همراه دام انجام شده و تلاش داریم بهسازی راه‌های عشایری را نیز با قوت انجام دهیم.

افتتاح چند طرح عشایری/ امکانات رفاهی عشایر پایتخت افزایش پیدا می‌کند

وی تاکید کرد: جامعه تولید کننده عشایر استان تهران در جنگ اقتصادی همواره پیشگام بودند و همه ساله تلاش کرده‌اند میزان تولیدات خود را به ویژه در بخش گوشت قرمز افزایش دهند.

به گفته ذبیحی، هم اکنون عشایر استان تهران حدود ۳۰ درصد گوشت مصرفی پایتخت نشینان را تولید می‌کنند و در تامین سایر محصولات لبنی و دامی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

وی با بیان اینکه جشنواره‌های ورزشی و فرهنگی و همچنین جشن انقلاب در مناطق عشایری استان تهران شروع شده است، گفت: در روز راهپیمایی ۲۲ بهمن نیز جامعه عشایری حضور پرشوری خواهند داشت.

ذبیحی اضافه کرد: برگزاری جشنواره عذا ویژه جامعه عشایری، مسابقات ورزشی از جمله اسب سواری و تیراندازی و همچنین دیدار و تجلیل از خانواده معظم شهدای عشایری از مهمترین برنامه‌های دهه مبارک فجر است.

به گزارش ایرنا، ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی می‌کنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.

افتتاح چند طرح عشایری/ امکانات رفاهی عشایر پایتخت افزایش پیدا می‌کند

عشایر این استان قشلاق را در جنوب‌ شرقی تهران و در شهرستان‌های ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه مستقر می‌شوند.

جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استان‌های کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه در مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند.

این جامعه تولیدکننده در سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی را تولید کردند.

عشایر استان تهران با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha