محسن ظهیرنژاد روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تعداد چاه های مجاز در سطح استان ۲ هزار و ۸۵۰ حلقه است که از این تعداد ۲ هزار و ۱۲۶ حلقه آن در بخش کشاورزی است.
وی افزود: با بهره برداری از برخی طرح های آبرسانی به اراضی کشاورزی، فشار بر منابع آب های زیرزمینی کمتر می شود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تعداد چاه های غیرمجاز در سطح استان نیز یک هزار و چهار حلقه است که در سال جاری بر اساس تکلیف ابلاغی، باید ۵۰ حلقه چاه غیرمجاز پر و مسدود می شد که تاکنون ۵۳ حلقه اط آن، پر و مسدود شده است.
ظهیرنژاد عنوان کرد: با توجه به اهمیت پر و مسلوب المنفعه کردن چاه های غیرمجاز، به زودی لیست چاه های با عمق بالای ۵۰ متر دستگاه های اداری، توسط این شرکت مشخص و به دستگاه های مربوطه برای پر و مسلوب المنفعه یا تعیین تکلیف آنها ارسال می شود.
۴۳ هکتار از حریم و بستر رودخانه های استان رفع تصرف شد
وی ادامه داد: ۶ طرح ساماندهی رودخانه در سال جاری آغاز شده و تعدادی از آنها نیز به اتمام رسیده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد افزود: در بحث لایروبی نیز ۱۲ کیلومتر در سطح استان انجام شده که ۲ کیلومتر بیشتر از سال گذشته می باشد.
ظهیرنژاد تاکید کرد: در خصوص برخورد با متخلفان و متصرفان حریم و بستر رودخانه ها، در سال جاری تاکنون، ۴۳ هکتار آزادسازی و رفع تصرف را داشته ایم و برنامه هایی نیز در ادامه اجرایی می شود.
وی در خصوص نصب کنتورهای هوشمند که از ضروریات و از تکالیف ایلاغی است، نیز بیان کرد: در سال جاری ۵۲ دستگاه کنتور هوشمند نصب شده که امیداست با جمایت ها مختلف این میزان افزایش بیشتری نیز داشته باشد.
میزان بارندگی در استان ۵۰ درصد کاهش یافت
وی با اشاره به طرح های آبی در حال اجرا و بهره برداری در سطح استان، اضافه کرد: با توجه به اینکه در نقاطی از استان با شرایط کم آبی و تنش آبی روبرو هستیم، بهره برداری از طرح هایی همچون آبرسانی به لیکک، آبرسانی به چهار شهر، سد تنگ سرخ و موارد دیگر بسیاری از این مشکلات رفع خواهند شد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: میزان بارندگی در سال آبی جاری در سطح استان تاکنون ۲۱۷ میلیمتر است و نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است.
ظهیرنژاد عنوان کرد: این کاهش بارندگی به ما یادآوری می کند که نسبت به بحث مدیریت مصرف صحیح و آینده نگری کارامد، توجه بیشتری داشته باشیم تا از مشکلات احتمالی پیش روی کمتر کنیم.
کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن یک درصد مساحت و جمعیت کشور در جنوب غربی ایران به علت برخورداری از شرایط آب و هوایی مساعد بیش از ۱۰ درصد از روان آب های کشور معادل ۱۰ میلیارد متر مکعب آب را به خود اختصاص داده است.
براساس برآوردهای سازمان جهاد کشاورزی ، ۲ میلیارد مترمکعب آب برای مصرف کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در افق بلند مدت مورد نیاز است.
نظر شما