به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، بهنام حبیبزاده مومن روز شنبه در نشست خبری با اشاره به قدمت بیش از صد ساله نهاد مدنی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ مطابق قانون تسهیل صدور مجوز برای برخی کسبوکارها و با وجود اینکه اعتقاد داریم این قانون ایرادهایی دارد، اما آزمون وکالت براساس این قانون برگزار شد.
وی ادامه داد: کانون وکلای دادگستری مرکز هم مطابق قانون تسهیل در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۳۰۰ کارآموز وکالت را پذیرش کرد و در سال جاری نیز حدود چهار هزار نفر از طریق برگزاری آزمون مطابق با قانون پذیرش شدند.
به گفته رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز، مطابق قانون حاضر، کارآموز وکالت با پذیرش معدل سه پذیرش میشود درحالی که میخواهیم با بهرهمندی مردم از حق دفاع، از جان و مال و ناموس مردم دفاع کنیم.
حبیبزاده مومن یادآور شد: قبل از قانون تسهیل هم مطابق با قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت، ظرفیت پذیرش آزمون وکالت تعیین میشد که مطابق آن هم در هیات سه نفره براساس ظرفیت اعلامی حدود ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ کارآموز با شایستهگزینی و درنظر گرفت حدنصابها پذیرش میشدند.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره الزام قانونی وکلا به نصب سامانه فروش یا همان دستگاه کارت خوان اظهار داشت: وکلا یکی از شفافترین مشاغل هستند و وکلا در بدو قرارداد تمبر مالیاتی باطل میکنند همچنین قراردادهای وکالت در سامانه قوه قضاییه بارگذاری میشود.
وی ادامه داد: اکنون بیش از ۸۰ درصد از وکلای دادگستری به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور متصل هستند و کارتخوانهای بانکی در دفاتر وکلا نصب شده است.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز اضافه کرد: ممکن است تعداد کمی کماظهاری وجود داشته باشد ولی این امر نباید باعث شود حرفه وکالت زیر سوال برود.
حبیبزاده مومن با اشاره به اقدامات دوره سی و دوم هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: در یک سال گذشته، حدود هشت هزار وکالت معاضدتی و حدود ۱۳۰ هزار مشاوره حقوقی رایگان به مردم ارائه شده همچنین حدود ۲ هزار وکالت تسخیری برای حمایت از حقوق مردم نیز در این مدت ارائه شده است.
وی با اشاره به نظارت درونی در کانون وکلا افزود: دادسرای کانون وکلای دادگستری مرکز به شکایتهای مردم از وکلا رسیدگی میکنند همچنین مطابق قانون، قوه قضاییه نیز بر عملکرد وکلای دادگستری به صورت تخصصی نظارت دارد.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز تصریح کرد: ادعاهایی مطرح می شود که کانونهای وکلا انحصارگرا هستند ولی الزام و احترام به قانون هرچند به آن منتقد باشیم، را میپذیرم و احترام میگذاریم و چارچوب عملکرد کانون وکلا آنچنان شفاف است که میخواهیم مردم به عملکرد کانون نظارت داشته باشند و نهادهای بیرونی و انتقادها را انتقال دهند زیرا انتقاد سازنده باعث میشود عملکرد یک نهاد به جلو حرکت کند.
رییس کانون وکلای دادگستری مرکز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تعداد از پذیرفته شدگان آزمونهای قبلی وکالت منتظر شروع دوره کارآموزی و چه تعداد مشغول کارآموزی هستند؟ گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود چهار هزار کارآموز در کانون مرکز پذیرش شدند که کار آموزش انجام شده است و وکلای جوان را به بهترین نحو تربیت میکنیم زیرا وکالت و بهرهمندی مردم از حق دفاع امر تخصصی است و آبرویی برای نهاد وکالت محسوب میشود.
وی افزود: در هیات مدیره دوره سی و دوم تلاش کردیم ظرف ۶ ماه شرایط شروع دوره کارآموزی چهار هزار پذیرفته شده در آزمون وکالت را فراهم کنیم و گاهی اوقات هم بعضا پاسخ استعلامات دیر میآید و از امروز هم کارآموزی ۲ ماهه ۵۰۰ نفر از این افراد آغاز شده است و دوره کارآموزی ۳۵۰۰ نفر دیگر هم آغاز خواهد شد.
وی درباره کارآموزان سالهای گذشته (سال ۱۴۰۰) افزود: این کارآموزان اکنون در مرحله دوم هستند و باید سامانه مدیریت پرونده قوه قضاییه برای آنها نیز باید از سوی قوه قضاییه فعال شود که امیدواریم در بهمن ماه این اقدام انجام شود.
به گفته حبیبزاده مومن، در چند روز آینده سامانه مدیریت پرونده قوه قضاییه برای بیش از ۲ هزار نفر از کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری مرکز فعال خواهد شد.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در پاسخ به سوالی درباره زمان برگزاری آزمون وکالت در سال آینده، گفت: زمان برگزاری آزمون وکالت سال آینده باید از طریق اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) نهایی میشود و مذاکرات انجام شده است که در تابستان ۱۴۰۳ آزمون وکالت برگزار شود.
حبیبزاده مومن اضافه کرد: با توجه به اتمام دوره هیات مدیره اسکودا، برای سال ۱۴۰۳ و سالهای آینده تلاش خواهیم کرد بازه زمان مشخصی را برای آزمون وکالت مشخص و اعلام کنیم.
نظر شما