به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید فرهمندفر یازدهم فروردین ۱۳۳۱ در روستای دهسلطان گرمسار دیده به جهان گشود و در خانوادهای عفیف رشد یافت.
پدرش دامدار بود و او با اینکه کم سن و سال بود، در کار دامداری به پدرش کمک می کرد.
این شهید والامقام تحصیلات ابتدایی را در همان روستا به پایان رساند. بعد از مدتی عازم تهران و در یکی از کارخانه ها مشغول به کار شد و با آغاز مبارزات مردم انقلابی ایران به رهبری امام خمینی(ره) در فعالیتهای سیاسی مشارکت داشت و در بیشتر راهپیماییها شرکت میکرد.
او در تظاهرات ۱۷ شهریور و جمعه سیاه شرکت داشت و تا آستانه شهادت نیز پیش رفت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با آغاز جنگ تحمیلی به جبهه رفت.
شهید فرهمندفر به عنوان بسیجی از طرف سپاه تهران و سپاه اهواز گروه شهید علم الهدی چندینبار به جبهه اعزام شد.
خواهر شهید فرهمندفر نقل میکند: برای زیارت مرقد مطهر امام هشتم(ع) به مشهد میرفتیم. در مسیر رفتنمان با دختری آشنا شدیم که از خانواده نجیبی بود. آن دختر را برایش در نظر گرفتیم. قرار شد از او خواستگاری کنیم. موضوع را با علی اصغر در میان گذاشتیم. گفت:«فرصتی بدید تا فکرکنم بعد به شما خبر می دهم.»
جنگ که آغاز شد، پیغام داد که آن قضیه را منتفی کنید و گفت:« تا زمانی که جنگ و جبهه است ازدواج نمی کنم.»
این شهید والامقام پس از هفت ماه و ۹ روز نقش آفرینی در دفاع از وطن سرانجام در شانزدهم دی ۱۳۵۹ در سن ۲۸ سالگی بر اثر اصابت ترکش در جنوب هویزه شهید شد.
پیکر مطهر شهید فرهمندفر در گلزار شهدای هویزه خوزستان به خاک سپرده شد.
آگاهی مادر از شهادت فرزندش
مادر شهید فرهمندفر در خاطرهای نقل میکند: وقتی که پسرم به شهادت رسید، ما سمنان خانه پسر دیگرم بودیم. شب خواب دیدم گلوله ای به چشم علی اصغر خورد. صبح که از خواب بلند شدم به پسرم گفتم: مادرجان! ما را به گرمسار برسان، برای علی اصغر اتفاقی افتاده است. گفت: چرا این حرف را می زنی؟»
گفتم:« مادر! دیشب خوابش را دیدم.»
وقتی به گرمسار رسیدیم خبر آوردند پسرم شهید شد.
مادر در گرمسار و فرزند شهیدش در هویزه
مادر شهید فرهمندفر میگوید: مزار پسرم فرسنگها از ما دور است. وقتی دلم هوایش را می کند، می روم سر مزار شهدای گمنام. با آنها حرف می زنم و دلم را خالی می کنم. هیچ فرقی با علی اصغرم ندارد. مطمئنم مادری هم پیدا میشود که سر مزار علی اصغرم برود. مزار او در کنار دیگر همرزمانش در هویزه است. همان جا تشییع کردند و به خاک سپردند.
شهید فرهمندفر در وصیتنامه خود گفته است: با رعایت حجاب و اخلاق ادامه دهندگان راه شهدا باشید و همواره از فرمودههای امام امت، امام خمینی(ره) پیروی کنید.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
نظر شما