به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی قزوین، لیلا آشوری، با اعلام این مطلب افزود: براساس آمارهای ارایه شده تعداد موارد جدید سالانه سرطان در ایران حدود ۱۴۲ هزار مورد است که این آمار در استان قزوین سالانه بیش از یکهزار و ۸۰۰ مورد می باشد.
به گفته کارشناس برنامه سرطان دانشگاه علوم پزشکی قزوین از این تعداد آمار ارایه شده در قزوین ۵۲ درصد مبتلایان، مرد و ۴۸ درصد، بانوان می باشد.
آشوری شایعترین سرطانها در استان قزوین را به ترتیب سرطان پستان، روده بزرگ، پوست، معده، پروستات و تیروئید اعلام کرد.
وی، افزایش امید به زندگی و افزایش تعداد سالمندان، تغییر شیوه زندگی مانند افزایش مصرف دخانیات، کمتحرکی، مصرف غذای چرب و پُرکالری و همچنین افزایش مصرف سوختهای فسیلی را از مهمترین دلایل افزایش بروز سرطان در ایران دانست.
آشوری با بیان اینکه یکی از دلایل کاهش طول عمر و پاسخ نگرفتن از درمان در بیماران مبتلا به سرطان، تشخیص ندادن به موقع این بیماری است؛ گفت: آشنایی مردم با علایم هشداردهنده سرطان، میتواند در تشخیص زودهنگام آن و کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان، تأثیر بگذارد.
کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین از شهروندان خواست که به محض مشاهده علایم هشدار دهنده سرطان، به پزشک مراجعه کنند.
به گفته ی آشوری بیاشتهایی، کاهش وزن بیدلیل، ابتلای به سرطان در اقوام درجه یک، تغییر در خالهای پوستی، زخمهای بدون بهبود، وجود توده در هر جای بدن، سرفه یا گرفتگی صدای طولانی مدت، اختلال بلع یا سوء هاضمه طولانی مدت، استفراغ یا سرفه خونی، اسهال یا یبوست طولانی و خونریزی غیرطبیعی (ادرار، مدفوع، واژن و نوک پستان) از علایم هشدار دهنده بروز سرطانها است.
این کارشناس اظهار کرد: رعایت چهار رکن اساسی؛ تغذیه مناسب، فعالیت بدنی مناسب روزانه، پرهیز از مصرف دخانیات و الکل، میتواند در پیشگیری از بروز سرطانها، نقش مؤثری داشته باشد.
وی ادامه داد که اگر مردم با علایم هشدار دهنده سرطانها آشنا باشند، میتوانند به محض مشاهده آنها، به پزشک مراجعه کند و درصورت تأیید سرطان، درمان را بلافاصله شروع کنند.
آشوره با اذعان به اینکه سرطانها، قابل پیشگیری و درمان هستند و اگر زود تشخیص داده شوند، آنها هم، یک بیماری، مانند سایر بیماریها هستند؛ گفت: شروع به موقع درمان، باعث میشود تا طول عمر و بقای مبتلایان افزایش یابد.
نظر شما