خدمت‌رسانی قضایی و حقوقی به مردم با بهره‌گیری از ابزارهای فناورانه تسریع شود

تهران - ایرنا - رییس قوه قضاییه با تاکید بر تعامل و همکاری با بخش‌های دانش‌بنیان و زیست‌بوم فناوری در کشور، گفت: خدمت‌رسانی قضایی و حقوقی به مردم با بهره‌گیری از ابزارهای فناورانه، تسهیل و تسریع شود.   

به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، امروز دوشنبه (۱۶ بهمن) در نشست شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به بازدید امروز خود از نمایشگاه دستاوردهای فناورانه قضایی، افزود: اقدامات و ابتکارات «مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه» در یک سال اخیر، قابل تقدیر است؛ در نتیجه اقدامات این حوزه، در برخی امور از میزان هزینه‌ها کاسته شده و بر سهولت و سرعت خدمت‌رسانی به مردم در مراجع قضایی افزوده شده است؛ این مسیرِ آغاز شده باید با قدرت ادامه یابد.

محسنی اژه‌ای ضمن تسلیت شهادت حضرت امام موسی کاظم علیه‌السلام و گرامیداشت ایام‌الله دهه فجر، اظهار داشت: نوزدهم بهمن سالروز بیعت همافران با حضرت امام(ره) را گرامی می‌داریم؛ این بیعتِ شگفتی‌ساز، نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی بود به تعبیر رهبر معظم انقلاب، اقدام همافران در روز ۱۹ بهمن، بیعت با جهاد مقدّسی بود که امام عظیم‌الشأن، فرمانده مقتدر آن جهاد بود.

پیروزی تیم ملی فوتبال بر ژاپن غرورانگیز بود

رییس قوه قضاییه با اشاره به پیروزی غرورانگیز تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران بر ژاپن در رقابت‌های جام ملت‌های آسیا، افزود: پیروزی تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران بر تیم ژاپن که در نتیجه تلاش و اراده ملی پوشان کشور حاصل شد، برای مردم شادی‌آفرین و غرورانگیز بود؛ بعد از این پیروزی نیز شاهد بودیم که ملی‌پوشان کشورمان، سجده شکر به جای آوردند و این موفقیت را ناشی از عنایات خداوند دانستند.

رییس دستگاه قضا با اشاره به در پیش بودن ۲۷ رجب، عید مبعث، ضمن تبریک این عید بزرگ، اظهار داشت: بعثت نبی اکرم(ص) یک نعمت بی‌بدیل بود؛ بعد از فَترتی که در ارسال رُسُل ایجاد شده بود و ظلمات و تباهی دنیا را فرا گرفته بود، خداوند متعال عنایت فرمود و پیامبر عظیم‌الشأن را مبعوث گرداند و در نتیجه این نعمت بزرگ، وحدت و الفت و نورانیت در جهان پدید آمد و به برکت وجودی پیامبر اکرم(ص) انسان‌های والایی تربیت شدند و تمدن رهایی بخش اسلام پدید آمد.

محسنی اژه‌ای گفت: پیامبر عظیم‌الشأن اسلام برای به کمال رساندن مَکارم اخلاق مبعوث شدند؛ بنابراین ما نیز به عنوان پیروان آن حضرت، باید در ایجاد و تقویت مَکارم و سَجایای اخلاقی در خود و خانواده خود و جامعه خود، کوشا باشیم و اجازه ندهیم که اخلاق در ما و جامعه ما تنزل پیدا کند.

رییس عدلیه خاطرنشان کرد: قیام امام خمینی(ره) استمرار نعمت الهی در بعثت بود و انقلاب امام(ره) نیز مضمون و محتوای بعثت را در دوره‌ی معاصر تجدید کرد؛ امام بزرگوار با اتصال و توکل به خداوند، انقلاب عظیمی را رهبری کردند که در نتیجه آن، کاخ ظلم و تباهی طاغوت فروریخت.

محسنی اژه‌ای با تبیین و تشریح ابعاد شخصیتی و مبارزاتی امام راحل، اظهار داشت: امام(ره) دشمن و روش‌های دشمن را شناخت و با جهادش، دشمن را تحقیر کرد؛ امام عظیم‌الشأن به مردم اعتماد کردند از ظرفیت‌های مردم بهره گرفتند؛ امام(ره) همچون اجداد مطهرشان، بشیر و نذیر بودند و در مواجهه با مردم و مظلومان، عطوفت داشتند و در مقابل با طاغوتیان و مستکبران و قَداران، با صلابت و بدون ذره‌ای هراس، می‌ایستادند.

رییس قوه قضاییه با اشاره به در پیش بودن ۲۲ بهمن، گفت: دشمنان زبون و حقیر و کوته‌اندیشِ ما، در سودای جدایی انداختن میان مردم و نظام اسلامی هستند؛ اما در روز ۲۲ بهمن همگان خواهند دید که ملت انقلابی ایران به ویژه جوانان غیور همچون همیشه در راهپیمایی دشمن‌شکن جشن پیروزی انقلاب حضوری حماسی خواهند داشت و بار دیگر دشمن را تحقیر خواهند کرد.

قوه قضاییه مسئول تحقق و بسط عدالت است

رییس دستگاه قضا با اشاره به نقش برجسته قوه قضاییه در تحقق و توسعه عدالت در همه عرصه‌ها و ساحت‌ها، گفت: قوه قضاییه مسئول تحقق و بسط عدالت است؛ برای این منظور، ابتدا باید عدالت در گفتار و مواضع و رفتار ما تجلی داشته باشد و اهتمام داشته باشیم که خدای‌ناکرده از دایره عدالت و عدالت‌ورزی خارج نشویم.

محسنی اژه‌ای با اشاره به دستاوردهای «سازمان ثبت اسناد و املاک کشور» و دادگستری‌ها در توسعه خدمت‌رسانی به مردم، به اقدامات صورت گرفته در «مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه» اشاره کرد و افزود: مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه، رویکرد خود را تغییر داده و بر نگاه و جنبه صیانتی خود افزوده است البته در موارد و مواقع لزوم، متخلفان، از ناحیه مرکز حفاظت و اطلاعات، تحت تعقیب قرار گرفتند و اقدامات قانونی در قبال آنها انجام شد.

رییس قوه قضاییه به اقدامات و دستاوردهای «سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور» نیز اشاره کرد و گفت: اقدامات سازمان زندان‌ها در یک سال اخیر در راستای بهبود وضعیت زندان و زندانیان، قابل تقدیر است.

محسنی ‌اژه‌ای افزود: در سالی که گذشت سازمان زندان‌ها، تلاش‌های مطلوبی را در راستای بازاجتماعی کردن زندانیان، حرفه‌آموزی برای آنها و توجه به خانواده‌های زندانیان، انجام داد.

اهمیت مهارت‌آموزی و اشتغال زندانیان با محوریت توانمندسازی

در ادامه، «غلامعلی محمدی» رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور با اشاره به اهمیت مهارت‌آموزی و اشتغال زندانیان با محوریت توانمندسازی آنان، اظهار داشت: در نخستین روز از دهه مبارک فجر با مشارکت گروه صنعتی نیروموتور و با حضور مسئولان استان قم، مرحله نخست خط تولید موتورسیکلت در مجموعه کارگاهی زندان‌های استان قم در سوله‌ای به مساحت ۹۰۰ متر مربع افتتاح شد.

محمدی با بیان اینکه زندانیان شاغل در این کارگاه تولیدی به واسطه حمایت سرمایه‌گذار، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی درمان قرار گرفتند، افزود: دستمزد زندانیان شاغل در این کارگاه نیز بالاتر از سطح میانگین پرداخت حقوق زندانیان است.

رییس سازمان زندان‌ها افزود: در نظر داریم در سال آینده ۲ خط تولیدی دیگر را به بهره‌برداری برسانیم تا تعداد بیشتری از زندانیان مشغول به کار شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha