عباس بحری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: انتقال توان بین کشورهایی که بین آنها دریا است نیازمند توسعه کابلها یا بهصورت هوایی و یا زیردریایی است.
وی ادامه داد: این انتقال در بخش هوایی هم هزینهها خیلی پائینتر است و هم باتوجهبه دانش کسب شده امکان انتقال . وجود دارد.
معاون فناوری پژوهشگاه نیرو خاطرنشان کرد: بنابراین با دستیابی متخصصان داخلی به این تکنولوژی و فناوری هم در تولید وهم در تست کشور میتواند طرحهای اتصال را با سرعت و سهولت بیشتر و نیز هزینه بسیار کمتر انجام دهد.
بحری گفت: برایناساس زنجیره ارزش آن هم در کشور باتوجهبه تولید داخل حفظ میشود.
وی ادامه داد: این پروژه بر اساس نیاز توسعه شبکه انتقال و توزیع کشور تعریف و اجرایی شد.
معاون فناوری پژوهشگاه نیرو افزود: پیشتر کابلهای انتقال قدرت هوایی بین جزیره قشم و بندرعباس تأمینکننده خارجی داشت؛ اما به دلیل تحریمهای ظالمانهای که بر علیه کشورمان وضع شد این نیاز احساس شد که تولیدکنندگان داخلی به این موضوع ورود کنند.
بحری خاطرنشان کرد: شرکت دانشبنیان تولیدکننده کابل هم از چند سال قبل و باتوجهبه اینکه این نیاز نتوانست از تأمینکنندگان خارجی تأمین شود، بحث تحقیق و توسعه خود را روی این محصول آغاز کرد.
وی گفت: برایناساس به شرکت داخلی مراجعه شد و شرکت توسعهدهنده محصول توانستند کابل هایی برای انتقال قدرت با توان ۲۳۰ کیلوولت دستیافته و نیاز کشور به این محصول را برطرف کنند.
معاون فناوری پژوهشگاه نیرو ادامه داد: این توسعه محصول برای بار نخست هست که در کشورمان در این ابعاد انجام میشود و باتوجهبه اینکه این دانش در کشور ایجاد شده میتوان از ظرفیت آن برای دیگر نقاط استفاده کرد.
بحری افزود: با تولید و تست این محصول داخلی و کسب اطمینان از رسیدن آن به استانداردهای جهانی میتوان گفت نیاز کشور به نوع خارجی آن برطرف میشود.
وی خاطرنشان کرد: آزمایشگاه سیم و کابل پژوهشگاه نیرو هم بهعنوان آزمایشگاه مرجع برای نخستینبار اقدام به تست این محصول کرد تا نیازهای داخلی برآورده شود.
نظر شما