به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، توسعه نیروگاهی یکی از مهمترین گامهایی است که پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، برای رشد و توسعه کشور برداشته شده است.
بر این اساس اکنون ۶۲۳ واحد تولید برق حرارتی در ۱۴۱ نیروگاه وظیفه تولید ۹۴ درصد برق موردنیاز کشور را بر عهده دارند؛ همچنین این نیروگاهها توانستهاند ۳۳۸ میلیارد کیلوواتساعت برق را تولید کنند.
تولید این میزان برق نیاز به زیرساختهایی دارد تا به دست همه مصرفکنندگان رسیده و بتوانند از مزایای آن برخوردارشاند.
بر این اساس و برای رسیدن برق تولیدی در نیروگاههای کشور میبایست خطوط فوق توزیع انتقال احداث شود.
طبق اعلام شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران، متوسط رشد سالانه خطوط فوق توزیع برق ۵.۲ درصد و خطوط انتقال نیرو ۶.۱ درصد بود که از افزایش روزانه ۷.۲ کیلومتر به طول شبکه برق قدرت در ۴۵ سال اخیر حکایت دارد که با احتساب رشد روزانه ۴۷.۵ کیلومتر در شبکه توزیع نیرو، طول شبکه توزیع تا انتقال برق کشور در ۴۵ سال گذشته، روزانه ۵۴.۷ کیلومتر افزایشیافته است.
در این مدت طول خطوط انتقال برق از ۴۵۴۸ کیلومتر به ۵۶ هزار و ۲۲۷ کیلومتر، فوق توزیع از ۹ هزار و ۱۳ کیلومتر به ۷۶ هزار و ۸۵۴ کیلومتر و توزیع نیرو از ۶۸ هزار و ۲۰۴ کیلومتر به یک میلیون و ۴۸ هزار و ۶۰۶ کیلومتر رسید.
همچنین ظرفیت پستهای انتقال و فوق توزیع برق با متوسط رشد سالانه ۷. ۷ درصد از ۹ هزار و ۳۲۷ مگاولت آمپر در سال ۵۷ به ۱۲۶ هزار و ۷۷۷ مگاولت آمپر تا پایان آبان امسال افزایش یافت که بدون احتساب ظرفیت پستهای بلافصل نیروگاهی است.
در این مدت قدرت نامی نیروگاهها نیز از ۷ هزار و ۲۴ مگاوات به ۹۱ هزار و ۸۴۵ مگاوات و تولید ناویژه نیروگاهی از حدود ۱۷ میلیارد کیلوواتساعت به حدود ۲۸۰ میلیارد کیلوواتساعت افزایشیافته است.
نظر شما