بایدن خواستار تضمین کتبی از دریافت کنندگان سلاح‌های آمریکایی شد

نیویورک- ایرنا- جو بایدن رئیس جمهور آمریکا که این روزها به دلیل حمایت‌های نظامی، امنیتی و مالی از رژیم صهیونیستی تحت فشارهای جهانی قرار دارد، برای رهایی از این فشارها در آستانه انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد کشورهای دریافت کننده تسلیحات آمریکایی باید استاندارهایی را رعایت کنند و به قوانین بین المللی پایبند باشند و تضمین کتبی بدهند.

به گزارش جمعه شب ایرنا، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست اعلام کرد: در پی صدور این یادداشت امنیت ملی از سوی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای اولین بار از دولت می‌خواهد که گزارشی سالانه در مورد اینکه آیا کشورها الزامات را برآورده می‌کنند یا خیر به کنگره ارائه کند.

این یادداشت امنیت ملی پس از آن منتشر شد که قانونگذاران برجسته دموکرات از حملات نظامی اسرائیل در غزه و اینکه آیا این کشور که صدها میلیون دلار تسلیحات آمریکایی دریافت کرده است، به قوانین بین‌المللی پایبند است یا خیر، ابراز نگرانی کردند.

تقریباً نیمی از دموکرات‌های سنا از اقدامی حمایت کرده‌اند که تضمین می‌کند اسرائیل و سایر کشورها در برابر این استانداردها پاسخگو هستند.

این یادداشت شامل دستورالعمل‌ها یا شرایط جدید نیست، اما در عوض از وزارت خارجه آمریکا می‌خواهد تا از کشورهای دریافت‌کننده تسلیحات آمریکا تضمین‌های کتبی دریافت کند که استانداردهای موجود آمریکا را رعایت خواهند کرد. این موارد شامل رعایت قوانین بین المللی و تسهیل کمک‌های بشردوستانه آمریکا است.

این یادداشت همچنین از وزارت خارجه و دفاع آمریکا می‌خواهد روش استفاده از تسلیحات آمریکایی را به شکلی که شامل کاهش آسیب غیرنظامی نمی شود، ارزیابی کنند.

اولین گزارش حدود سه ماه دیگر به کنگره ارائه می‌شود و سپس گزارش‌ها به صورت سالانه ارائه خواهد شد.

پیش از این، پایگاه خبری هیل متعلق به کنگره آمریکا اعلام کرد: «استثنایی‌گرایی اسرائیل» در کمک‌های نظامی آمریکا از مدت‌ها پیش آشکار بوده است. چندین دهه است که استانداردهای حقوق بشر و قوانین آمریکا از سوی اسرائیل نادیده گرفته می‌شود و دلیل این امر تا حدودی کمک سالانه "کمپ دیوید" به اسرائیل بوده که در حال حاضر سالانه سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است.

تارنمای آمریکایی هیل گفت: حکم دیوان بین‌المللی لاهه مبنی بر «قابل قبول» دانستن اقدامات اسرائیل در غزه تحت عنوان نسل‌کشی، بر ضرورت بازنگری سیاست کنونی آمریکا در مورد ارسال تسلیحات به تل‌آویو تاکید دارد که در این شرایط ممکن است وضعیت در آمریکا تغییر کند.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد از هفتم اکتبر شمار شهدای غزه به ۲۷ هزار و ۷۰۸ نفر و مجروحان به ۶۷ هزار و ۱۴۷ نفر رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha