۲۴ درصد تولید ناخالص گلستان متعلق به بخش کشاورزی است
عکس آرشیو است

گرگان- ایرنا- مدیرکل جهادکشاورزی گلستان گفت: بهره‌برداران بخش کشاورزی ۲۴ درصد تولید ناخالص این استان را برعهده دارند.

به گزارش ایرنا، محمد برزعلی روز شنبه در آیین بهره‌برداری متمرکز از ۱۳۸ طرح کشاورزی در گرگان، افزود: نگاه جهادکشاورزی استان با ۱۴ دستگاه زیرمجموعه در کنار افزایش تولید، ارتقای بهره‌وری از ظرفیت‌های موجود بخش کشاورزی است.

به گفته وی نگاه به جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ارتقای کشاورزی و مشارکت در تولید ناخالص استان در اولویت کاری جهادکشاورزی است.

برزعلی ادامه داد: گلستان‌ در انتهای دولت قبل سالانه ۱۳۶ هزار تن گوشت مرغ و ۳۹ هزار تن تخم مرغ تولید می‌کرد که این رقم به مرز ۲۸۰‌هزار تن گوشت مرغ و ۵۰ هزار تن تخم مرغ رسیده است.

به گفته وی جوجه ریزی مرغ گوشتی در واحدهای پرورش این استان از ماهانه ۱۲ میلیون به ۱۵ میلیون قطعه افزایش داده شده است.

برزعلی خاطرنشان کرد: ۶ درصد تولید تخم مرغ کشور در اختیار استان گلستان بوده که با آغاز ساخت واحد توسعه‌ای گنبدکاووس طی چند روز گذشته، این رقم به ۱۲ درصد در آینده نزدیک افزایش خواهد یافت.

وی هدفگذاری مرمت ۶۰ آب بندان با سطح هزار و ۲۰۰ هکتار، مرمت ۲۴۸ قنات، زهکشی ۳۶ هزار از زمین‌های کشاورزی اولویت دار و افزایش بهره‌وری آب زراعی را از دیگر برنامه‌های مهم‌ جهادکشاورزی استان در دولت سیزدهم برشمرد.

برزعلی گفت: با بهره‌برداری از ۱۳۸ طرح کشاورزی در استان برای هزار و ۲۲۴ نفر فرصت شغلی جدید ایجاد شده است.

به گفته وی برای بهره‌برداری از ۱۳۸ طرح کشاورزی در استان از محل منابع اعتباری مختلف، ۱۵ هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال هزینه شده و ۱۲ هزار و ۲۳۷ خانوار نیز از مزایای آن برخوردار شدند.

در آیین بهره‌برداری متمرکز از طرح‌های کشاورزی گلستان حجت الاسلام روح الله شاهمرادیان مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان حفظ نباتات کشور و جمعی از مسوولان استانی شرکت داشتند.

در استان گلستان که اقتصاد اصلی آن بر پایه کشاورزی استوار است، سالانه حدود پنج میلیون تُن انواع محصول در شرایط عادی و به دور از خشکسالی تولید می‌شود که شامل تولیدات زراعی،دامی، باغی،جنگل و مرتع و صید و ماهیان پرورشی است.

بهره برداران کشاورزی گلستان در تولید ۱۵ محصول راهبردی شامل تولید دانه های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را در اختیار دارند.

استان گلستان افزون بر ۲۲۰ هزار بهره بردار کشاورزی دارد که دست کم ۱۵۰ هزار آنها در حوزه زراعی و باغی مشغول هستند و بیش از ۹۰ درصد آنها خرده مالک با مدیریت حداکثر چهار هکتار زمین هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha