به گزارش حوزه سیاست خارجی ایرنا، مراسم روز ملی جمهوری اسلامی ایران و گرامیداشت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران شامگاه جمعه ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۲ با حضور صدها نفر از مقامات و شخصیتهای بلندپایه سیاسی، پارلمانی، اقتصادی، علمی، فرهنگی و رسانهای تاجیکستان، سفرا، دیپلماتهای سفارتخانهها و روسای نمایندگیهای سازمانهای منطقهای و بینالمللی و جمعی از ایرانیان مقیم در محل سفارت برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که دلیرجمعه وزیر انرژی و ذخایر آب جمهوری تاجیکستان به عنوان میهمان ویژه حضور داشت، سرودهای ملی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان نواخته شد. سپس علیرضا حقیقیان سفیر کشورمان ضمن خوشامدگویی به میهمانان، در مورد انقلاب اسلامی ایران و دستاوردهای آن در زمینههای مختلف، رویکردهای سیاست خارجی کشورمان و مسائل مهم منطقهای و بینالمللی و همچنین روابط دوجانبه میان دو کشور ایران و تاجیکستان به ایراد سخنرانی پرداخت.
در این مراسم علاوه بر سخنرانی، کلیپهایی از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی، علم و فناوری، دفاعی، صنعت، کشاورزی، و جاذبههای طبیعی، تاریخی و فرهنگی ایران پخش شد.
در این مراسم «علیرضا حقیقیان» سفیر جمهوری اسلامی ایران ضمن قدردانی از حضور میهمانان بیان داشت: ۴۵ سال پیش در دوران نظام دو قطبی، ملت سرافراز ایران به رهبری و زعامت بزرگمرد تاریخ بشریت، حضرت امام خمینی (ره) و با «شعار استقلال – آزادی – جمهوری اسلامی»، رژیم ستمشاهی وابسته به غرب و حاکم بر ایران را سرنگون کرد و حق تعیین سرنوشت خود را بدست گرفت. پس از آن نظام استکبار شرق و غرب با انواع دسیسه و توطئه، از جمله بکارگیری گروهکهای مزدور تروریستی و انجام کودتا، تحمیل ۸ سال جنگ و اعمال انواع تحریمهای ظالمانه تلاش کرد، مانع دستیابی مردم ایران به اهدافشان شود.
وی در ادامه سخنان خود گفت: مردم غیور و مقاوم ایران، تحت رهبری داهیانه مقام معظم رهبری، با تکیه بر توان خود و استعدادها و ظرفیتهای داخلی، به رغم وجود تحریمهای ظالمانه، توانستند قلههای پیشرفت را فتح کرده و دستاوردهای فراوانی را در جهت خودکفایی در عرصههای مختلف و به ویژه در حوزههای علمی، صنعتی، دفاعی، فناوریهای نو و انرژی صلحآمیز هستهای کسب نمایند.
حقیقیان با اشاره به پیشرفتهای جمهوری اسلامی در عرصههای مختلف و به خصوص علمی و فناوری، اظهار داشت: در حال حاضر فعالیت بیش از ۷۵۰۰ شرکت دانشبنیان در اکوسیستم فناوری و نوآوری ایران، سبب عرضه بیش از ۱۸ هزار محصول فناورانه در حوزههای فناوری مختلف، از جمله مواد شیمیایی، الکترونیک، تجهیزات پیشرفته صنعتی، فناوری اطلاعات، دارو و مواد غذایی شده است.
همچنین ایران در عرصه فناوری فوقپیشرفته فضایی، با پرتاب موفق ماهوارهبر «سیمرغ» ایرانی به فضای لایتناهی، به جایگاه هشتمین کشور برتر دنیا در این عرصه دست یافته است. ماهوارهبر سیمرغ، اخیراً در جدیدترین پرتاب خود موفق شد برای اولین بار چندین ماهواره را به طور همزمان در مداری با ارتفاع کمینه ۴۵۰ کیلومتر و ارتفاع بیشینه ۱۱۰۰ کیلومتری تزریق کند.
وی با بیان اینکه «ایران صاحب یکی از کهنترین تمدنهای بشری در طول تاریخ است»، تصریح کرد: به این دلیل از ظرفیتهای بسیار بالایی برای رشد و گسترش گردشگری برخوردار بوده و بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران جزو ده کشور اول جاذبههای باستانی و تاریخی میباشد و رتبه پنجم جاذبههای طبیعی در جهان را دارا است.
سفیر کشورمان در بخش دیگری از سخنرانی خود به تبیین نقش و جایگاه زنان ایرانی پرداخت و گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزههای دینی و ارزشهای تمدنی خود، به جایگاه والای زنان معتقد بوده و همواره برحفظ کرامت و منزلت آنان تأکید داشته است. در حال حاضر زنان ایران در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی، علمی، ورزشی و هنری فعالانه و آزادانه ایفای نقش مینمایند. ۵۵ درصد دانشجویان، ۴۰ درصد پزشکان و ۳۳ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاههای ایران را زنان تشکیل میدهند. در سال گذشته سهم زنان ایران در حوزه ثبت اختراعات بینالمللی، از ۱۶ درصد به ۲۱ درصد افزایش یافته است.
حقیقیان در ادامه اظهار داشت: در چارچوب رویکرد مستقل سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و نیز استفاده هوشمندانه از تغییرات در نظام جهانی، ایران، به عنوان یک قدرت منطقهای، بیش از پیش به یک کنشگر فعال، مستقل و تأثیرگذار مبدل شده است. جمهوری اسلامی ایران خواهان ایجاد روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی متوازن و متناسب، با همه کشورها و به ویژه همسایگان و کشورهای همجوار بوده و بر تنشزدایی و تأمین امنیت دستهجمعی در منطقه، حل بحرانهای منطقهای و مبارزه با اقدامات تروریستی تأکید دارد.
نظر شما